Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3882 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 13 van 389.

Naar pagina: Meest recent   11   12   13   14   15   16   17

Patrickdonderdag 06 augustus 2020 - 17:22u
Dag allen,

Ik weet niet of ik TA heb : ik heb autofonie als ik iets harder praat ( mijn stem klinkt wat nasaal in mijn hoofd ) en verstopt gevoel in rechteroor ; alleen is dit bij mij constant zo terwijl ik hier lees dat iedereen het over 'openklappen' heeft op geregelde tijdstippen. Achteroverliggen en zo heeft evenmin effect bij mij. Daarom weet ik het niet zeker of dit om een TA gaat. Autofonie zou immers ook een symptoom van een gesloten BET kunnen zijn las ik ergens.
Situatie is nog verslechterd nadat mijn KNO-arts een kleine perforatie in trommelvlies maakte een week geleden. Indien niet beter zou hij een buisje plaatsen maar hierin ben ik niet gerust. Iemand die dit herkent of advies kan aanbieden ? Alvast dank !
Laurawoensdag 05 augustus 2020 - 12:01u
Aanstaande vrijdag afspraak met kno erasmus over evt. operatie waarbij botweefsel gebruikt gaat worden om de buis smaller te maken. Evt. Risico is gehoorverlies of/en oorontstekingen. Zijn hier mensen die tuba aperta hebben gekregen met de overgang?? Ben er nl. heilig van overtuigd dat door het op drogen van de slijmvliezen deze klacht is ontstaan. De open buis had ik nl al toen ik 21 was en is na amandelen knippen en buisje in het oor weg gegaan. Toen was het overigens alleen ploppen wat ik weg kon slikken of klaren
Femkemaandag 27 juli 2020 - 23:54u
@Melle

Je moet een verwijsbrief vragen voor een KNO-arts. Zij kunnen je beter helpen! Nu knap ik net op van een sinus infectie met weer vocht achter de trommelvliezen en heb ik 2min die ademhaling gehoord. Voor de rest is het bij mij nu over!
Mellezondag 26 juli 2020 - 16:44u
@Femke op 25 mei 2020

Dag Femke en de rest, ik herken mijzelf in jouw volledige verhaal, behalve de chronische oorontsteking. Ik ben continue verkouden slijm in m'n keel. Kortom, je beschrijving is erg herkenbaar voor mij.

Ik ben benieuwd hoe je te werk bent gegaan? Ik ben al eerder naar mijn huisarts geweest met klachten, maar werd er niet veel wijzer van. Ik hoor graag van je, of iemand anders die wellicht informatie kan geven!
Petrazaterdag 11 juli 2020 - 21:31u
Terry en Magriet,
Hartelijk bedankt voor jullie snelle reacties!
Groetjes, Petra
Magrietvrijdag 10 juli 2020 - 19:42u
@Petra, Ik heb ook ingetrokken trommelvliezen en Tuba Aperta. Elke 3 maand kom ik bij mijn KNO arts om mijn oren te laten schoonmaken door middel van een zuigertje. Ik mag absoluut niet mijn oren laten uitspuiten gaf de arts aan. Dus als ik jou was zou ik naar de KNO gaan en daar laten schoonmaken en die prop te laten verwijderen voordat er nog meet schade ontstaat.
Vreemd he, dat ieder arts weer wat anders zegt..
Terryvrijdag 10 juli 2020 - 19:06u
@Petra

Ik heb ook tuba aperta en heb zelf nooit extra gevolgen ondervonden van oren uitspuiten. Het voelt (bij mij althans) eerder als een opluchting!
Petravrijdag 10 juli 2020 - 18:46u
Al vele jaren heb ik een open Buis van Eustachius, Tuba Aperta ( TA).
Nu heb ik last van een oorprop. Ik moet eigenlijk mijn rechteroor laten uitspuiten, maar dat vind ik nogal eng. Ik ben zo bang dat er door de druk van het uitspuiten schade ontstaat aan mijn trommelvlies.
Bij een Tuba Aperta zijn de trommelvliezen ingetrokken en ik ben bang dat door de druk van het uitspuiten het trommelvlies nog meer naar binnen trekt.
Ook ben ik bang dat bij het uitspuiten van mijn oor mijn trommelvlies geraakt wordt door de spuit en beschadigd wordt/ of dat er bijv. een gaatje in het trommelvlies ontstaat.

Maar ja, de oorprop moet toch verwijderd worden...
Heeft iemand die ook Tuba Aperta heeft hier ervaring mee?

Ook ben ik zelf op advies aan het druppelen met zonnebloemolie in het oor om het oorsmeer week te maken, maar ook dit vind ik al eng, omdat de olie ook op het trommelvlies terechtkomt en dit misschien gevolgen heeft.
Graag hoor ik van jullie of mijn angst voor uitspuiten van mijn oor terecht is!
Cynthiadonderdag 25 juni 2020 - 06:59u
Hoi lieve mensen. Ik heb ook last van oormyclonus gehad.en ben toen het medicijn Clonazepam gaan slikken en het heeft geholpen.Deze klacht is volledig weg gegaan en ik slik de medicatie ook niet meer! Dus voor de gene die ook Spasme hebben i het oir. Er is hoop! Succes.
Bart Coenderswoensdag 24 juni 2020 - 16:50u
Beste lezers ik ben nieuw hier. Ik heb een paar jaar geleden ziekte van lyme gehad met als gevolg beschadiging van de gehoorzenuwen ed. met als gevolg tinnitus en hyperacusis. Ik vermoed dat ik een tuba aperta heb. Spreken (sommige klanken) is pijnlijk en geluid komt ook harder binnen. Als ik mijn nekspieren aanspan is het wel goed. Vraagje : ik zag op het web een pagina over het 'Eustachian Tube Institute' in Geneve van ene doktor Oskar Kujowski. Het is nogal een rommige site en het telefoonnummer werkt niet. Weet iemand of dit nog bestaat? En zo niet, is iemand op de hoogte van andere expres in Europa? Alvast bedankt voor de reactie. Met een groet Bart

Volgende pagina