Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3931 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 13 van 394.

Naar pagina: Meest recent   11   12   13   14   15   16   17

Helenezondag 20 december 2020 - 14:20u
@Laura
Ik ben benieuwd waar jij geopereerd gaat worden aan jou SCDS? Ik heb mijn problemen gisteren besproken met een andere KNO arts en gelukkig wil zij onderzoek doen naar SCDS (CT-scan). Ik heb haar wat medische literatuur over SCDS overhandigd waar ze blij mee was. Ik ben erg benieuwd wat er uit mijn CT scan komt en ik vermoed dat ze me dan moet doorsturen naar een ander ziekenhuis vandaar mijn vraag aan jou.
Fred Hvrijdag 18 december 2020 - 14:30u
Hallo allemaal,

Na een hevige verkoudheid kreeg ik enorm last van zoals ik het noem "klappende oren" wanneer ik adem haalde ging mijn trommelvlies op dit ritme mee. In het ziekenhuis is hier een filmpje van gemaakt en hier is duidelijk de beweging van mijn trommelvlies te zien (dit filmpje heb ik in eigen bezit, mochten er dokters meelezen). Er werd dus een TA geconstateerd. Mijn KNO-arts heeft direct buisjes geplaatst. Na het plaatsen van de buisjes kreeg ik enorme last van het horen van mijn eigen hart in de oren. Ik schrok me werkelijk dood. Gelukkig is dit na anderhalve week wel weggetrokken. Echter blijf ik best wel veel last houden van hele scherpe knetter geluiden in vooral het rechter oor. Is iemand hier bekend mee? soms hoor ik heel zacht op de achtergrond weer het geluid van mijn hart, maar dat trekt ook vrij snel weer weg. Echter is het knetter geluid vrij storend. Soms lees ik iets over een Teflon behandeling zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? of zijn er operaties of technieken die geholpen hebben voor mensen. Wanneer ik klachten lees van andere mensen lijken mijn klachten op dit moment wel mee te vallen, omdat ik op dit moment alleen last heb van scherpe knettergeluiden. Echter is de angst wel groot dat het weer erger word of dat het geluid van het kloppen van mijn hart weer terug komt. Daarom ben ik zeer benieuwd naar de mogelijkheden?

Ik hoor graag iets

Mvg Fred H
Erwin Arlingwoensdag 09 december 2020 - 07:20u
Hallo Helene, bij mij zijn ze met een camera via de neus naar binnen gegaan en zo de tuba aperta vastgesteld. Ren tijd daarvoor zijn er bij mij buisjes geplaatst en dat heeft totaal niet gewerkt terwijl de arts er van overtuigd was dat het wel zou werken. P.S de kijkoperatie heeft bij mij een 5 tot 10 Minuten geduurd en was echt niet vervelend.
Helenemaandag 07 december 2020 - 15:06u
Dank voor je reactie Erwin, hoe stelde de arts bij jou in Duitsland de diagnose Tuba Aperta? Welke onderzoeken deed hij? Ik kreeg de klachten die jij benoemt na het plaatsen van buisjes in augustus dit jaar en mijn arts zegt goede hoop te hebben dat de problemen zich zullen oplossen als de buisjes eruit vallen. Zelf heb ik er een slecht gevoel bij omdat ik ondertussen steeds nasaler ga praten en ik kan bepaalde klanken daardoor (zeker als ik vermoeid) ben, niet meer maken. Ik zie mijn arts over 2 weken en ga die Tuba Aperta toch weer bij hem aankaarten. Mijn arts deed alleen maar een gehoortest en keek even in mijn oren om vervolgens te zeggen dat de buisjes er prima inzitten en dat autofonieklachten wel vaker voorkomen bij mensen met buisjes en dat dat wel een jaar kan duren.
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 22:14u
Hallo Petra, precies wat je zegt, ik hoorde echt alles in mm oor. Het enige wat ik nu nog heb is, als ik hard schreeuw mm eigen stem in mijn oor hoor..Maar dat is echt minimaal. Ik praat nu veel zachter, ben niet meer vermoeid, en kan me beter concentreren. Of deze behandeling ook in Nederland gedaan wordt kan ik je niet vertellen, en eerlijk gezegd weet ik niet hoe het gedaan is, wel beetje bloed uit mm oor. Ik ging onder vol narcose en geen centje pijn gehad.
Petrawoensdag 02 december 2020 - 20:45u
Hallo Erwin,
Dank je wel voor de snelle reactie!
Dat zijn ook de symptomen/klachten die ik heb.
Hoor jij ook je ademhaling/hartslag in je oren?
Ook heb ik regelmatig last van slijm achter in mijn keel.
En als ik op een harde ondergrond loop, bonkt het in mijn hoofd/oren.
Soms mis ik delen van zinnen die mensen zeggen, doordat ik dan net op dat moment mijn hartslag of ademhaling in mijn oren hoor. Het lijkt voor iemand anders dan of ik wat doof ben, maar dit is niet zo. Mijn gehoor is gelukkig verder goed, maar mijn gehoor wordt gehinderd door de open Buis van Eustachius.
Wat is de 1% waar je nu nog last van hebt?
Ik vraag me af of deze operatie niet gewoon ook in Nederland wordt gedaan.
Is de operatie via de neus gegaan? Ik neem aan van wel?
Graag hoor ik van je!
Groet, Petra
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 18:20u
Hallo Petra, bij mij is een open buis van eustachius vastgesteld. Veel druk in mn oor, eigen stem hören, bv klopte ik ergens op mm lichaam hoorde ik dat in mn oor. Alleen mijn stem vervormde niet.
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 18:20u
Hallo Petra, bij mij is een open buis van eustachius vastgesteld. Veel druk in mn oor, eigen stem hören, bv klopte ik ergens op mm lichaam hoorde ik dat in mn oor. Alleen mijn stem vervormde niet.
Petrawoensdag 02 december 2020 - 17:50u
Hallo Erwin,
Wat waren bij jou de symptomen waar je last van had?
Groet,Petra
Erwin Arlingdinsdag 01 december 2020 - 21:17u
Hallo Helene, Ik moet eerst even zeggen dat ik in Duitsland woon en daarom mijn verzekering alles heeft vergoed. Maar naar mijn weten kun jij gewoon contact op nemen met Prof Dr Gloddek en alles wordt geregeld met je zorgverzekeraar. Ga ervoor en succes Helene. Als je Gloddek niet kunt vinden help ik je graag.

Volgende pagina