Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3799 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 11 van 380.

Naar pagina: Meest recent   9   10   11   12   13   14   15

Eelcowoensdag 18 december 2019 - 17:34u
Helaas nog steeds een drama... TA kan ik meestal voorkomen door rustig aan te doen, maar het blijft spoken. Ploppen, kraken, drukkend gevoel en wat pijn. Inmiddels een KNO arts bezocht... CT scan, gehooronderzoek, allergie test... 6 januari pas de uitslag. Arts kende het begrip tuba aperta, maar lijkt hier niet veel kennis in te hebben.
Aan Eelcodinsdag 17 december 2019 - 16:16u
Hoi Eelco,
Hoe is het nu met je tuba aperta nu je verkoudheid (hoogstwaarschijnlijk) weer voorbij is?
Eelcowoensdag 04 december 2019 - 13:19u
Zonet geprobeerd een afspraak te maken. Dokter Pennings heeft een wachttijd van 2 jaar en daarnaast is TA niet meer zijn expertise. Dit is 2 jaar geleden overgedragen aan alle KNO artsen in NL volgens de balie medewerkster... niet zomaar bij neergelegd... maar na overleg veranderde het verhaal niet. M.a.w. mensen met TA worden nu overal goed geholpen...? Of juist helemaal niet meer....
Eelcodinsdag 03 december 2019 - 15:27u
Vandaag maar eens in gesprek gegaan met m'n huisarts. Vooraf haar gewezen op deze website.
In m'n oren niks te zien, wel serieus genomen en doorverwezen naar Nijmegen (KNO arts Pennings). Mede gezien het eerdere doorlopen traject bij KNO arts / audiologisch centrum. Ben benieuwd.
Aan Eelcodinsdag 03 december 2019 - 14:47u
Je zou het kunnen uitproberen.. werkt het niet laat je ze er weer uithalen en dan even tijd geven om het gaatje weer dicht te laten groeien.

Sterkte
Eelcomaandag 02 december 2019 - 15:48u
Bedankt voor je reactie.

Momenteel is het een drama. Wordt wakker met een volle oren gevoel...onderdruk? Na het douchen begint het ploppen, vervolgens TA om de paar minuten. Het TA gebeuren is erg houdingsafhankelijk en kan zomaar een paar uur duren. En dan start t onderdruk, pijn gevoel weer. Radeloos wordt je er van... en over een week oid kan het weer over zijn qua TA. Drukkend, vol gevoel en ploppen is dan wel weer blijvend. Mijn theorie is dan ook dat mijn BvE slecht werken en buisjes de boel kunnen overnemen. Angst dat het dan juist erger wordt heb ik dan ook weer wel.
Aan Eelcomaandag 02 december 2019 - 10:09u
Hoi Eelco,

Na een verkoudheid zijn tuba aperta klachten soms even wat erger, dat trekt vanzelf weer bij. Als je tuba aperta klachten aanhouden zou je beter een operatie aan je buis ban eustachius kunnen doen( of zoutoplossing speciaal tegen tuba aperta opsnuiven of gewoon aankomen in gewicht) dan trommelvliesbuisjes plaatsen want dat is inderdaad een risico..

Groetjes
Eelcovrijdag 29 november 2019 - 15:26u
Bedankt voor je reactie.

Lastig dus...ik lees bij TA klachten vooral horrorverhalen met buisjes. Momenteel zit ik in mijn eindfase van verkouden zijn en heb nu een aantal dagen zo'n 20x pd een open BvE links en rechts die ik nog dicht kan krijgen door voorover te buigen. Voor velen hier ws. mild...voor mij een hel. Ben bang dat trommelvliesbuisjes het nog eerder gaan uitlokken...

Hartelijke groet Eelco
Aan Eelcovrijdag 29 november 2019 - 10:59u
Hoi Eelco, de uitkomst van buisjes is erg verschillend per persoon. Zelf heb ik er jaren baat bij gehad maar toen ze eruitvielen had ik wel verergerde klachten dan voordat ik aan de buisjes begon.. beetje lastig in te schatten dus wat voor effect het bij jou zal hebben. Over het algemeen werken buisjes vooral positief als je buizen van eustachius vooral dichtzitten
Eelcodonderdag 28 november 2019 - 17:59u
Herkenbare verhalen op het klankbord. Ik zal jullie niet vervelen met mijn verhaal, mede omdat mijn TA klachten mild zijn (mits ik verkouden ben, sport... e.d.).

Wel een concrete vraag: hebben trommelvlies buisjes nut bij slecht functionerende buisjes van Eustachius? Het zijn (net zoals bij mij zelf) namelijk niet altijd TA klachten, maar vooral ook dicht zittende b. v. Eustachius problemen...

Een aantal jaren geleden wilde mijn KNO arts 1 trommelvliesbuisje proberen, geweigerd ivm angst voor "disbalans" luchtdruk / evenwichtsklachten / e.d.

Volgende pagina