Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3909 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 11 van 391.

Naar pagina: Meest recent   9   10   11   12   13   14   15

Erwin Arlingwoensdag 09 december 2020 - 07:20u
Hallo Helene, bij mij zijn ze met een camera via de neus naar binnen gegaan en zo de tuba aperta vastgesteld. Ren tijd daarvoor zijn er bij mij buisjes geplaatst en dat heeft totaal niet gewerkt terwijl de arts er van overtuigd was dat het wel zou werken. P.S de kijkoperatie heeft bij mij een 5 tot 10 Minuten geduurd en was echt niet vervelend.
Helenemaandag 07 december 2020 - 15:06u
Dank voor je reactie Erwin, hoe stelde de arts bij jou in Duitsland de diagnose Tuba Aperta? Welke onderzoeken deed hij? Ik kreeg de klachten die jij benoemt na het plaatsen van buisjes in augustus dit jaar en mijn arts zegt goede hoop te hebben dat de problemen zich zullen oplossen als de buisjes eruit vallen. Zelf heb ik er een slecht gevoel bij omdat ik ondertussen steeds nasaler ga praten en ik kan bepaalde klanken daardoor (zeker als ik vermoeid) ben, niet meer maken. Ik zie mijn arts over 2 weken en ga die Tuba Aperta toch weer bij hem aankaarten. Mijn arts deed alleen maar een gehoortest en keek even in mijn oren om vervolgens te zeggen dat de buisjes er prima inzitten en dat autofonieklachten wel vaker voorkomen bij mensen met buisjes en dat dat wel een jaar kan duren.
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 22:14u
Hallo Petra, precies wat je zegt, ik hoorde echt alles in mm oor. Het enige wat ik nu nog heb is, als ik hard schreeuw mm eigen stem in mijn oor hoor..Maar dat is echt minimaal. Ik praat nu veel zachter, ben niet meer vermoeid, en kan me beter concentreren. Of deze behandeling ook in Nederland gedaan wordt kan ik je niet vertellen, en eerlijk gezegd weet ik niet hoe het gedaan is, wel beetje bloed uit mm oor. Ik ging onder vol narcose en geen centje pijn gehad.
Petrawoensdag 02 december 2020 - 20:45u
Hallo Erwin,
Dank je wel voor de snelle reactie!
Dat zijn ook de symptomen/klachten die ik heb.
Hoor jij ook je ademhaling/hartslag in je oren?
Ook heb ik regelmatig last van slijm achter in mijn keel.
En als ik op een harde ondergrond loop, bonkt het in mijn hoofd/oren.
Soms mis ik delen van zinnen die mensen zeggen, doordat ik dan net op dat moment mijn hartslag of ademhaling in mijn oren hoor. Het lijkt voor iemand anders dan of ik wat doof ben, maar dit is niet zo. Mijn gehoor is gelukkig verder goed, maar mijn gehoor wordt gehinderd door de open Buis van Eustachius.
Wat is de 1% waar je nu nog last van hebt?
Ik vraag me af of deze operatie niet gewoon ook in Nederland wordt gedaan.
Is de operatie via de neus gegaan? Ik neem aan van wel?
Graag hoor ik van je!
Groet, Petra
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 18:20u
Hallo Petra, bij mij is een open buis van eustachius vastgesteld. Veel druk in mn oor, eigen stem hören, bv klopte ik ergens op mm lichaam hoorde ik dat in mn oor. Alleen mijn stem vervormde niet.
Erwin Arlingwoensdag 02 december 2020 - 18:20u
Hallo Petra, bij mij is een open buis van eustachius vastgesteld. Veel druk in mn oor, eigen stem hören, bv klopte ik ergens op mm lichaam hoorde ik dat in mn oor. Alleen mijn stem vervormde niet.
Petrawoensdag 02 december 2020 - 17:50u
Hallo Erwin,
Wat waren bij jou de symptomen waar je last van had?
Groet,Petra
Erwin Arlingdinsdag 01 december 2020 - 21:17u
Hallo Helene, Ik moet eerst even zeggen dat ik in Duitsland woon en daarom mijn verzekering alles heeft vergoed. Maar naar mijn weten kun jij gewoon contact op nemen met Prof Dr Gloddek en alles wordt geregeld met je zorgverzekeraar. Ga ervoor en succes Helene. Als je Gloddek niet kunt vinden help ik je graag.
Helenedinsdag 01 december 2020 - 09:58u
@ Erwin, wat fijn! Hoe ben je doorverwezen en is de behandeling vergoed via jouw verzekering?
Erwin Arlingzondag 29 november 2020 - 14:27u
Hallo allemaal. Ik ben geopereert in Duitsland(Lingen) door Prof dr Gloddek. Bij mij is eerst iets ingespoten wat na verloop van tijd weer oplost om de juiste volume te bepalen. Daarna is erbij mijn navel een beetje buikvet weggehaald en is dezelfde hoeveelheid (volume) weer ingespoten en is blijvend. En ik moet zeggen het is een genot. Ik ben er 99% van af.

Volgende pagina