Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3822 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 12 van 383.

Naar pagina: Meest recent   10   11   12   13   14   15   16

Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 21:44u
En mensen, alsjeblieft, dat een NAAM boven je bericht want zo werkt het niet.
Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 21:41u
@Anoniem
Sorry, ik heb het verkeerd geschreven zie ik. 1 tuba stond stond altijd open, behave als ik lag. De andere alleen de laatste paar jaar voor de operatie.
Hoe ging ik ermee om? Ik deed wat ik moest doen (werken bijv) maar was met 2 oren TA onmogelijk want dan kun je niet meer praten. Verder had ik mezelf beloofd dat er iets op zou vinden en ik zocht dus non-stop naar een oplossing. Die in in Amerika gevonden het (operatie is wel in Nl uitgevoerd).
Aan degene die zegt "niet panikeren": .....(geen woorden).
Het heeft trouwens niets met stress te maken hoor, het is een lichamelijk probleem. De arts zag tijdens meerdere operaties dat mijn tuba zeer verwijd was en niet meer vanzelf dichtging.
1 kant is wel nog vanzelf minder geworden nadat ik stopte met prednison. Die kant was nog niet zo verwijd als de andere kant. Daar heb ik nu nog af en toe last van.
Buisjes helpen trouwens meestal niet bij TA. Kijk uit, want kan het wel erger maken.
Eelcodonderdag 09 januari 2020 - 19:07u
Inmiddels alle uitslagen binnen en zoals verwacht....geen bijzonderheden. Afgesproken met de KNO arts om buisjes te proberen als ik de klachten erger worden. Inmiddels gaat het iets beter met mij. TUBA aperta kan ik voorkomen, oren blijven wel ploppen, kraken, suizen, enz. Elke dag probeer ik iets meer te doen om mn oude leventje op te kunnen pakken. Bij een dreigende TA is het even een stapje terug doen. Ik heb de hoop dat het na verloop van tijd beter gaat worden. Lees ook lekker veel en merk dat mede daardoor mn stress level lager wordt.

Anoniem: ik hoop van harte dat het snel minder wordt qua je TA klachten. Het is idd bijna niet leefbaar als ze beiden open blijven staan. Hopelijk ben je in de gelegenheid om je rust te kunnen pakken met mensen om je heen die begripvol zijn. Tips heb ik helaas verder niet... sterkte!
Aan Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 11:48u
Hoi Yvonne,

Blijkbaar heb jij er 20 jaar mee kunnen leven dus, want je bent er nog.. dat vind ik heel knap. Ik snap dat je een operatie hebt gedaan na 20 jaar beide kanten dagelijks tuba aperta. Hoe ging je er in die 20 jaar mee om als ik vragen mag. Kon je nog dingen doen? Kon je nog lopen, fietsen, autorijden en werken?
Aan anoniemwoensdag 08 januari 2020 - 18:29u
Niet panikeren, en stop met de negatieve verhalen te lezen op het internet. Dat is een belangrijke tip die ik kan meegeven. Ik denk dat ik vorig jaar gans dit forum heb gelezen, en dan merk je dat de meeste mensen die iets posten dit vooral doen als de tuba aperta het hevigst is. In sommige gevallen kalmeert dit echt, en deze verhalen lees je helaas nog zelden terug op het forum. Ergens ook normaal. Mensen posten dingen in paniek, maar als iets beter gaat, dan denk je hier ook niet aan om dit te posten. Trek je toch op aan de positieve verhalen die je tegenkomt. Ik heb dit vorig jaar heel hevig gehad na een oorontsteking. Dit in 1 oor.
Nu exact 1 jaar later, heb ik geen autofonie meer. Wel nog last van het oor oa tinitus, kraken, af en toe vol gevoel. Maar echt wel leefbaarder dan de situatie die het was. Veel water drinken, en bij mij heeft surbronc ook geholpen.
Yvonnemaandag 06 januari 2020 - 19:38u
@Anoniem Tja, dat moet je zelf weten natuurlijk...Bij mij was een operatie, na 20 jaar zware TA aan beide kanten, de enige oplossing. Ik heb ook heel harde tinnitus (daardoor nagenoeg doof aan die kant) maar daar kan ik wèl prima mee leven. Voor TA heb ik verder geen tips, zou niet weten hoe. Omdat het zo lichamelijk vooral.
Heel veel sterkte!
Anoniemmaandag 06 januari 2020 - 14:41u
Gewoon om even moed en hoop te krijgen..

Ik heb ooit eens een verhaal gelezen van iemand waar het spontaan genezen is alleen kan het bericht niet meer vinden. Ook dat soort berichten zijn fijn om te lezen op zware tuba aperta dagen.
Anoniemmaandag 06 januari 2020 - 14:38u
Ik wil liever geen operatie.. vind het risicovol en eng. Ik ben op zoek naar mensen die dagelijks tuba aperta in beide oren hebben en die er (anders dan ik) mee kunnen leven. En dan zou ik graag weten wat die mensen doen, mentaal of lichamelijk, om het dragelijker te maken.

Zelf heb ik ook tinnitus die overal bovenuit te horen is en daar kan ik heel goed mee leven, in het begin dacht ik dat ik dat nooit zou kunnen. Ee zijn mensen die er na jaren nog niet mee om kunnen gaan. Dus ik weet zeker dat er ook mensen zijn die WEL met een erge vorm van tuba aperta door kunnen leven. Ik kom graag in contact met die mensen.
Yvonnezondag 05 januari 2020 - 17:49u
@Anoniem 31-12-19
Ik heb dat ook zo erg gehad aan beide oren en nee daar was absoluut niet mee te leven. Ik heb me daarom laten opereren. Je moet blijven zoeken naar een fijne arts, er zijn oplossingen. Maar het is niet makkelijk.
Yvonnezondag 05 januari 2020 - 17:47u
Huh? Ik reageer op eem bericht van een "Anoniem" dat ik nu ineens niet meer zie? Vreemd...
Mensen, gebruik een NAAM ajb, dat is een stuk makkelijker!

Volgende pagina