Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3799 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 12 van 380.

Naar pagina: Meest recent   10   11   12   13   14   15   16

Aan Ingevrijdag 22 november 2019 - 18:39u
Beetje hetzelfde verhaal als het mijne. Ook na steeds deze klachten na een oorontsteking vorig jaar.
Gelukkig is de autofonie weg.
Ingemaandag 18 november 2019 - 09:09u
Na vorig jaar een enorme pijnlijke oorontsteking te hebben gehad bleef ik rare klachten houden. Voornamelijk ervaren dat ik minder hoor, oorsuizen en constant kraken en plop geluiden in mijn beide oren. Onderzoek bij KNO arts kwam niets uit. Nu lig ik nog even na te luieren in bed, met natuurlijk mijn ploppen oor geluiden enzo en dacht kom laat ik het is opzoeken of meerdere mensen hier last van hebben. En ja dus, fijn om te lezen dat "het" een naam heeft, jammer dat er niets tot weinig aan gedaan kan worden. En heel veel sterkte aan al die mensen die er heel veel ladt en moeite mee hebben. Mocht je er echt depressief van worden ga dan please hulp zoeken. Er zijn allerlei trainingen en cursussen die je kunnen helpen bij het omgaan van lichamelijke klachten, je huisarts kan je doorverwijzen.
Jdinsdag 12 november 2019 - 14:58u
Hallo allemaal,

Ik lees al enige tijd op deze website mee.
Zelf herken ik een aantal klachten maar blijf ik met vragen zitten. Eerdere bezoeken aan kno hebben niks geholpen.
Het is bij mij een jaar geleden begonnen met tinnitus (nu in beide oren) waar ik nu door therapie goed mee kan leven. Echter heb ik ook last van myoclonus zoals dat ook op jullie site staat. Achteraf al lange tijd in mijn rechteroor bij wrijving over mijn wang. Het roffelt dan. Sinds kort heb ik af en toe zo’n doffe klop in m’n oor. Zomaar 1 en dan is het weer een poos weg. alsof een spiertje dan heel even 1 keer spastisch doet. Dat druk gevoel in m’n oren herken ik ook, maar vaak heb ik het idee als mijn spierspanning in nek minder is na de chiropractor, die druk ook minder is of soms weg.

Als ik praat heb ik af en toe een klik in of achter mijn gehemelte (volgens mij zitten de spieren die de buis sluiten daaraan verbonden) als ik dat gehemelte masseer kan het ook even verdwijnen of minder zijn.
Nu (Sinds een week) drink ik af en toe een klein borrelglaasje met een mespuntje zout en wat water en lijkt het ook te verbeteren. Kennen jullie dat? Of zou dat eigenlijk niks te maken kunnen hebben met de buis van Eustachius, want hier lees ik juist allemaal zout water snuiven. en kan het kwaad? Want ook over zout water lees ik wisselende berichten.

Ook heb ik soms als ik praat ineens een soort gepiep door m’n neus heen als het ware. Heel kort maar, alsof er lucht ontsnapt. een beetje zo’n geluid wat je ook kunt horen als je een ballon leeg laat lopen en het tuutje samen knijpt.
Autofonie heb ik niet, al hoor ik mezelf soms wel doffer praten als m’n oren vervelend doen.
Ook hoor ik 1 flinke klik in mijn oor als ik slik, maar mijn vriend zegt dat hij dat ook heeft en iedereen dat heeft en het gewoon zo hoort.

Door mijn verhaal heen staan een aantal vragen/ dingen waarvan ik hoop dat jullie daarop kunnen reageren.
We zijn weer begonnen aan een ziekenhuistraject voor een tweede kindje en als ik lees dat een zwangerschap kan verergeren schrikt mij dat zo af. ik weet dat ik misschien wel te angstig ben en teveel nadenk, maar het lezen en herkennen van sommige symptomen heeft me gewoon angstig gemaakt.

Hartelijke groet,

J
Marlieszondag 10 november 2019 - 10:46u
Hoi,

Klopt het dat in korte tijd een paar kilo afvallen niet altijd effect heeft op tuba aperta?
Ik heb een aantal weken geleden een zwaar buikvirus gehad waardoor ik in korte tijd 6 kilo afviel, tot op heden zijn de kilo's er nog niet allemaal bij, maar mijn tuba aperta is helemaal niet erger geweest/geworden.

Dit zou voor mij goed nieuws zijn want zou juist graag standaard een kilo of 10 kwijt willen maar durfde het nooit uit angst dat tuba aperta zou verslechteren..

Groeten, Marlies
Laurazondag 03 november 2019 - 11:09u
Hallo! Ik ben blij dat ik deze site heb gevonden zodat ik weet dat ik niet de enige ben. Toen ik 20 was begonnen bij mij de klachten klappende oren alsof ik in de bergen zat. Proberen te klaren weer gaan praten en pok! Weer terug. Wat destijds nog hielp was eten door het kauwen ging het gevoel weg. Waarschijnlijk was alles nog soepel in het binnenoor. Na meerdere bezoeken aan kno arts zijn mijn keelamandelen op 21 jarige leeftijd verwijderd en heb een buisje in m'n oor gehad wat er na een tijdje weer uitgegroeid was. Het is destijds weg gegaan maar heb geen idee hoe of wanneer. Dit is inmiddels nl. 30 jaar geleden. Het oor is wel altijd een zwak punt geweest met het klappen en wanneer ik ging vliegen. Vanaf maart dit jaar is het in alle hevigheid terug gekomen.Ik ben nu 52 dus misschien iets te maken met de overgang en hormonen?? Ik legde het uit aan de kno arts als een bas in een luidspreker die in een auto te hard staat en doorslaat. Alles was verder goed geen ontsteking of te nauwe buis van eustachius dus doorgestuurd naar auris centrum voor gehoor.kno wist er verder ook niks voor. Hier kon ik na 18 weken wachttijd (!) terecht, dacht ik een onderzoek te krijgen was ik ingedeeld bij een bijeenkomst van mensen met tinnitus. Was zo teleurgesteld! Heb wel in moment van rust een soort suis in m'n oor maar meer zoals je naar een concert bent geweest. Gelukkig heeft de audioog mij de dag erna opgebeld en begin december krijg ik uitgebreid hoor onderzoek en gesprek. Hierna zal ik wel weer naar een kno arts moeten. Mijn vraag is of iemand goede ervaringen heeft bij een bepaalde kno arts. Desnoods rij ik van Rotterdam naar Groningen. Probeer het van me af te zetten maar wordt af en toe hopeloos als ik er aan denk dat ik hier mee moet leren leven. Het is soms echt niet uit te houden!
Aan alisa toevoegingdinsdag 29 oktober 2019 - 14:21u
Door het omlaag hangen zwelt de boel in het hoofd tijdelijk even op waardoor de buis van eustachius weer dichtvalt, tijdelijk of voor langere tijd. Ook liggen op het open oor of plat op de rug helpt bij veel mensen al voldoende om de buis weer dicht te laten gaan. Vandaar dat men er vaak s'nachts geen last van heeft, behalve bij hele ernstige gevallen
Aan Alisadinsdag 29 oktober 2019 - 09:20u
Hoi Alisa,
Als omlaag hangen het (voor korte of lange tijd) doet verhelpen heb je zeker weten tuba aperta, dit is bij zowat iedereen namelijk het geval.. Sterkte
Alisamaandag 28 oktober 2019 - 20:32u
Hallo allemaal, na veel over tuba aperta gelezen te hebben denk ik dat ik dit ook heb. Al mijn symptomen komen overeen. Maar ik kan het open staan van de buis van eustachius herstellen door mijn hoofd omlaag te houden, of op de kop eigenlijk. Hier lees ik verder weinig over, waardoor ik twijfel of ik hetzelfde heb als jullie. Iemand die dit herkend?
Daniellewoensdag 23 oktober 2019 - 12:04u
Beste mensen,
Ik loop al jaren met klachten die hierop lijken. Mijn moeder is ongeveer 10 jaar geleden bij dr pennings geweest en bleek Tuba aperta te hebben, ik denk dat ik het ook heb. Ben hier in Den Haag naar een kno-arts geweest, die zei dat ik een uitmuntend gehoor heb en dat ik op de andere klachten maar niet te veel moet letten. Ik lees hier dat het door atletiek(hoofd zwaaien) kan komen. Vroeger heb ik veel Afrikaans gedanst en met mijn hoofd gezwaaid, zelfs zoveel dat ik mijn nekwervels voelde kraken. Ik lees ook dat het door een neurologische spieratrofie kan komen, ik heb neurologische amyotrofie gehad. Verder herken ik veel klachten, vooral overgevoelig voor geluid, ook in mijn hoofd door eten en zingen, en roepen. Ook suizen die komen en gaan, en krakende bewegingen in mijn oren. Soms de voetstappen die voortdreunen in mijn hoofd.
Ik blijf deze pagina in de gaten houden voor als er nieuwe behandelmethoden voorhanden zijn. Ik geef overigens dans- en djembé-les aan kinderen dus heb altijd veel lawaai om me heen wat me steeds meer opbreekt. Geef soms met oordopjes les, maar dan hoor ik mijn eigen stem en ademhaling weer zo hard in mijn hoofd. het blijft lastig.
Groetjes,
Danielle
Arjenmaandag 21 oktober 2019 - 13:27u
Hoi Kim, ik zou ook graag met jou in contact willen komen. Mijn klachten lijken ook sterk op die van jou.

Volgende pagina