Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3945 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 1 van 395.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

MRLzondag 26 mei 2024 - 10:52u
Na 1,5 jaar bij een internist, neuroloog en 2 verschillende KNO artsen te zijn geweest, bevestigt een van de KNO artsen dat ik aan beide zijden te maken heb met een Tuba aperta waar men verder niets aan kan doen.
Mijn verhaal begon bij de internist omdat men mijn bloeddruk niet onder controle kreeg. Na verschillende medicatie uitgekomen bij Nebivolol (betablokker) en daarmee was mijn bloeddruk weer onder controle. Ongeveer een maand na hiermee te zijn gestart kreeg ik de eerste symptomen, waarvan nu blijkt, dat die bij Tuba aperta passen. De internist kon hier niets mee en stuurde me door naar de KNO arts. Na een second opinion in een ander ziekenhuis bericht gekregen dat ik lijdt aan tuba aperta.

Herkent hier iemand een relatie tussen hoge bloeddruk die slecht te reguleren is of een betablokker en tuba aperta?
Eigenlijk alle artsen blijven zeggen dat die er niet is maar het voelt voor mij te toevallig dat de klachten van de buis ontstaan na het starten van de betablokker en de problemen met mijn bloeddruk. Ik ben al wel eens 2 weken gestopt met de betablokker maar dat leverde geen verbetering op (maar misschien moet je langer stoppen om alles weer te laten herstellen).
Nicolewoensdag 10 april 2024 - 19:05u
Ik denk dat mijn constant dichtzittende oor door corona gekomen is.
Heb er voorheen nooit last van gehad en ineens was het klaar en zit mijn ene oor dicht.
Ik kan blijven klaren of gapen wat ik wil, maar het geluid is doffer.
Alsof je water eruit wilt laten lopen.
En heel soms hoor ik geluid, dat ik het beste kan omschrijven als dat je op een kantoorstoel aan een bureau gaat zitten en als je opstaat, dat het schuim uit die stoel dan weer samentrekt, zoiets.

Ben bij de KNO geweest en het gehoor was idd minder aan die kant.
Geen ontsteking en alles leek prims.
De gehoorbeentjes doen het goed en er is geen hoorzenuw kapot volgens haar.
Er is volgens haar tubadysfunctie en heb nu een fluticason-propionaat neusspray, waar ik 1x per dag 2x per neusgat moet sprayen in de neus om de buis van Eustachius open te krijgen.

Dit sorteert tot op heden geen effect.
Ik word er niet goed van.
Als ik ga sporten en jumping jacks doe?
Dan hoor ik het piepen/suizen.
Kan gesprekken aan die kant ook niet meer echt volgen.
En hoop iedere dag, dat ik wakker word en het geluid weer op normaal volume staat.

Als ik verkouden word?
Dan is het volledig dicht.
Ben ik "fit" dan is het alsnog of het oor moet poppen, maar niet wil/kan.
Hoop zó dat het uiteindelijk uit zichzelf toch nog verbetert.
Dit is niet te doen joh.
Ik denk echt dat een ontsteking of corona iets kapot heeft gemaakt.
Terryzondag 28 januari 2024 - 18:59u
Hallo 'O',
Het enige advies wat ik nog wat betreft je klachten kan geven is dat je misschien een tekort hebt hebt aan bijvoorbeeld een vitamine of mineraal?
Ik heb ergens gelezen dat bijvoorbeeld een trillend ooglid (naast allerlei andere oorzaken) een verband kan hebben met een mogelijk tekort aan vitamine B12 of magnesium.
Wellicht is het de moeite waard om dat nader uit te zoeken.
Ozaterdag 20 januari 2024 - 10:56u
Hoi Terry en anderen,

Ik ben toch weer even terug op het klankbord, omdat ik m’n verhaal graag kwijt wil. Onlangs een bezoek gebracht aan een KNO centrum en daar is gekeken naar mijn holtes en buizen van Eustachius. Ik heb naast myoclonus ook last van spasme in mijn buis van Eustachius. Hij zag af en toe een klein soort van samentrekking bij de opening van de buis. Dat zijn de klikjes die ik hoor als ik praat en zelfs soms zomaar als een plopje in m’n neus oid. Het werd natuurlijk weer op spanning gegooid en deels geloof ik daar ook wel in, want ik zit niet echt in de meest prettige fase op het moment. Momenteel heb ik heel veel last van het geroffel in m’n oor. Ik ben gevoelig voor m’n eigen stemgeluid maar merk dus af toe ook dat ik wat anders klink: een beetje brommend of soms als ik hard praat een soort van klein beetje snerpend. Kan het niet goed uitleggen.
Ik merk dat als ik hard hoest of druk op mijn hoofd zet er wat lucht door de buis lijkt te gaan een soort van swoosh geluid en daarmee bedoel ik niet het geluid van mijn bloedstroom. Misschien is dit wel normaal en focus ik me teveel? Kan dit alles door de spasme komen. Spasme van de buis kan zorgen voor het openstaan van de buis las ik hier terug op het klankbord. Kortom.. mijn zorgen zijn niet echt weggenomen. Ergens vind ik het fijn dat ik weet wat het is, maar aan de andere kant maakt het me ook angstig. Mijn vriend en ik zaten net weer op het punt om toch nog voor een kindje te gaan (waarbij we weer een heel hormoontraject in het ziekenhuis ingaan) na mijn afgelopen miskraam. Alleen overheerst bij mij momenteel de angst voor verergering en daar baal ik van.
Herkent iemand het dat er in tijdens van spanning meer spasmes optreden en er ook meer overlast is van de myoclonus?

Alvast bedankt!
Atywoensdag 17 januari 2024 - 17:20u
Ik lees inderdaad steeds vaker dat deze kwaal met hormonen (oestrogeen) te maken kan hebben. Ook het stoppen met een bepaalde pil (weet het soort/merk niet) heeft bij sommige vrouwen een positieve uitwerking gehad.
Ik ben 68, dus al een behoorlijke tijd uit de overgang.
Ik heb steeds meer het gevoel dat mijn neus te wijd is geworden.
Er is een scan van mijn neus gemaakt, maar de KNO-arts vond dat alles er goed uitzag. Toen ik de term 'atrofische rhinitis' liet vallen (waar ik over gelezen had) wapperde hij dat weg. Als je ouder wordt neemt het slijmvlies nou eenmaal wat af, zei hij.
En een link met mijn dichttrekkende oor zag hij niet. En tja, daar sta je dan.
Ik ben dagelijks met neuszalf in de weer om alles in elk geval wat vochtig te houden en een bloedneus te voorkomen.
Ik weet ook niet wat een oplossing zou zijn. Misschien een implantaat?
Ik heb ook ergens gelezen dat je oestrogeen-gel in je neus (in de buurt van de buis van E.) zou kunnen proberen, waardoor langzamerhand het slijmvlies iets dikker zou worden?
Kom daar maar eens mee bij een dokter...
MVwoensdag 17 januari 2024 - 14:17u
Ik ben 35 weken en 5 dagen zwanger en merk de laatste weken, voornamelijk bij blootstelling aan koude, symptomen op van Tuba Aperta.

Volgens sommige bronnen is er een link met zwangerschap - zo zou 1/3 vrouwelijke patiënten zwanger zijn.
Verder lees ik hier dat sommigen een link zien met afname neusslijmvlies. Daarbij vul ik graag aan dat zwangere vrouwen ook vaak last hebben van zwangerschapsrhinitis, bv: uitdroging van het (neus)slijmvlies.
Atywoensdag 17 januari 2024 - 11:45u
Volgens mij is tuba aperta het niet functioneren van de spiertjes bij de buis van Eustachius, zodat deze niet meer sluit en altijd openstaat. Daarom hoor je het geluid van je eigen stem of je hartslag zo hard, omdat die rechtstreeks door de buis naar het oor gaat.
Dat je dit door een harde vuurwerkknal kunt krijgen lijkt me niet. Dat heeft te maken met beschadiging van de trilhaartjes in het oor.
Ik heb begrepen dat tinnitus kan vele oorzaken kan hebben, zowel een beschadiging van het oor zelf of problemen met de buis van E.
Ikzelf heb geen autofonie.
Ik denk dat bij mij het (afnemen van) slijmvlies in mijn neus ervoor zorgt dat die spiertjes bij de buis van E. niet (goed) meer kunnen functioneren.
Ik heb constant een soort trekkend gevoel vanaf mijn neus naar mijn oor en keel. Mijn oor voelt altijd vol en mijn neus is heel gevoelig voor lucht.
Ik wil geen wijsneus lijken, maar ik heb er zóveel over gelezen, dat ik het gevoel heb dat ik er zo langzamerhand verstand van heb.
Rickvrijdag 22 december 2023 - 00:56u
Tuba Aperta, vermoedelijk na harde vuurwerkknal. Alleen aan linker oor last van. Ik hoor mezelf soms praten en ademen. Ontzettend vervelend.

Ik las dat Teflon het iets kan verhelpen. Mensen die ervaring hebben met teflon?
Atywoensdag 13 december 2023 - 15:43u
Hallo Ineke,
Wat opvallend dat jij ook het gevoel hebt dat je neusgaten groter zijn geworden; dat heb ik ook.
Omdat ik heb gelezen dat tuba aperta kan ontstaan door afname van weefsel, waardoor de buis van E. niet goed meer kan functioneren, zie ik wel een verband.
Ik heb een tijd geleden een scan van mijn neus gehad. Hieruit bleek dat er minder slijmvlies aanwezig was dan bij de vorige scan. Niet dat mijn arts verder iets deed met deze wetenschap; hij vertelde me dat alles er normaal uitzag.
Ik heb ook al drie jaar last van mijn oor, keel en neus. Het begon ooit met een lichte ruis, daarna een naar binnentrekkend trommelvlies. Toen begon het vervelende ademhalen door mijn (te grote) neus en nu trekt mijn keel ook samen.
Ik weet niet of dit tuba aperta is. Ik hoor niet mijn stem of hartslag. Het lijkt mij in elk geval een buis van E. die niet naar behoren functioneert.
Ik heb in het verleden een buisje gehad, dat hielp niet.
Ineke Watsonzondag 10 december 2023 - 11:52u
Ik heb nu drie jaar tinnitus en hyperacusis. Sinds een maand of twee hoor ik steeds meer mijn eigen stem en bijv. Kauwen in mijn hoofd, een soort van echo. Ik ben erg gespannen en neem ook Diazepam wat ik al een heel eind heb afgebouwd maar ook met de nodige spanning.
In 2019, nog voor de tinnitus, is tubadysfunctie vastgesteld in mijn linkeroor maar dat was niet constant.
Ik heb ruim een jaar neusspray gebruikt maar sinds een paar weken helemaal niets meer. Het voelt alsof mijn neus hele wijde neusgaten heeft.
Onder behandeling bij een orifaciake therapeut omdat zowel kaak als nekspieren gespannen zijn. Ook kaakgewricht werkt niet goed.
Is dit nu tuba aperta en heeft iemand nog tips of herkent dit?

Volgende pagina