Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3943 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 1 van 395.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Terryzondag 28 januari 2024 - 18:59u
Hallo 'O',
Het enige advies wat ik nog wat betreft je klachten kan geven is dat je misschien een tekort hebt hebt aan bijvoorbeeld een vitamine of mineraal?
Ik heb ergens gelezen dat bijvoorbeeld een trillend ooglid (naast allerlei andere oorzaken) een verband kan hebben met een mogelijk tekort aan vitamine B12 of magnesium.
Wellicht is het de moeite waard om dat nader uit te zoeken.
Ozaterdag 20 januari 2024 - 10:56u
Hoi Terry en anderen,

Ik ben toch weer even terug op het klankbord, omdat ik m’n verhaal graag kwijt wil. Onlangs een bezoek gebracht aan een KNO centrum en daar is gekeken naar mijn holtes en buizen van Eustachius. Ik heb naast myoclonus ook last van spasme in mijn buis van Eustachius. Hij zag af en toe een klein soort van samentrekking bij de opening van de buis. Dat zijn de klikjes die ik hoor als ik praat en zelfs soms zomaar als een plopje in m’n neus oid. Het werd natuurlijk weer op spanning gegooid en deels geloof ik daar ook wel in, want ik zit niet echt in de meest prettige fase op het moment. Momenteel heb ik heel veel last van het geroffel in m’n oor. Ik ben gevoelig voor m’n eigen stemgeluid maar merk dus af toe ook dat ik wat anders klink: een beetje brommend of soms als ik hard praat een soort van klein beetje snerpend. Kan het niet goed uitleggen.
Ik merk dat als ik hard hoest of druk op mijn hoofd zet er wat lucht door de buis lijkt te gaan een soort van swoosh geluid en daarmee bedoel ik niet het geluid van mijn bloedstroom. Misschien is dit wel normaal en focus ik me teveel? Kan dit alles door de spasme komen. Spasme van de buis kan zorgen voor het openstaan van de buis las ik hier terug op het klankbord. Kortom.. mijn zorgen zijn niet echt weggenomen. Ergens vind ik het fijn dat ik weet wat het is, maar aan de andere kant maakt het me ook angstig. Mijn vriend en ik zaten net weer op het punt om toch nog voor een kindje te gaan (waarbij we weer een heel hormoontraject in het ziekenhuis ingaan) na mijn afgelopen miskraam. Alleen overheerst bij mij momenteel de angst voor verergering en daar baal ik van.
Herkent iemand het dat er in tijdens van spanning meer spasmes optreden en er ook meer overlast is van de myoclonus?

Alvast bedankt!
Atywoensdag 17 januari 2024 - 17:20u
Ik lees inderdaad steeds vaker dat deze kwaal met hormonen (oestrogeen) te maken kan hebben. Ook het stoppen met een bepaalde pil (weet het soort/merk niet) heeft bij sommige vrouwen een positieve uitwerking gehad.
Ik ben 68, dus al een behoorlijke tijd uit de overgang.
Ik heb steeds meer het gevoel dat mijn neus te wijd is geworden.
Er is een scan van mijn neus gemaakt, maar de KNO-arts vond dat alles er goed uitzag. Toen ik de term 'atrofische rhinitis' liet vallen (waar ik over gelezen had) wapperde hij dat weg. Als je ouder wordt neemt het slijmvlies nou eenmaal wat af, zei hij.
En een link met mijn dichttrekkende oor zag hij niet. En tja, daar sta je dan.
Ik ben dagelijks met neuszalf in de weer om alles in elk geval wat vochtig te houden en een bloedneus te voorkomen.
Ik weet ook niet wat een oplossing zou zijn. Misschien een implantaat?
Ik heb ook ergens gelezen dat je oestrogeen-gel in je neus (in de buurt van de buis van E.) zou kunnen proberen, waardoor langzamerhand het slijmvlies iets dikker zou worden?
Kom daar maar eens mee bij een dokter...
MVwoensdag 17 januari 2024 - 14:17u
Ik ben 35 weken en 5 dagen zwanger en merk de laatste weken, voornamelijk bij blootstelling aan koude, symptomen op van Tuba Aperta.

Volgens sommige bronnen is er een link met zwangerschap - zo zou 1/3 vrouwelijke patiënten zwanger zijn.
Verder lees ik hier dat sommigen een link zien met afname neusslijmvlies. Daarbij vul ik graag aan dat zwangere vrouwen ook vaak last hebben van zwangerschapsrhinitis, bv: uitdroging van het (neus)slijmvlies.
Atywoensdag 17 januari 2024 - 11:45u
Volgens mij is tuba aperta het niet functioneren van de spiertjes bij de buis van Eustachius, zodat deze niet meer sluit en altijd openstaat. Daarom hoor je het geluid van je eigen stem of je hartslag zo hard, omdat die rechtstreeks door de buis naar het oor gaat.
Dat je dit door een harde vuurwerkknal kunt krijgen lijkt me niet. Dat heeft te maken met beschadiging van de trilhaartjes in het oor.
Ik heb begrepen dat tinnitus kan vele oorzaken kan hebben, zowel een beschadiging van het oor zelf of problemen met de buis van E.
Ikzelf heb geen autofonie.
Ik denk dat bij mij het (afnemen van) slijmvlies in mijn neus ervoor zorgt dat die spiertjes bij de buis van E. niet (goed) meer kunnen functioneren.
Ik heb constant een soort trekkend gevoel vanaf mijn neus naar mijn oor en keel. Mijn oor voelt altijd vol en mijn neus is heel gevoelig voor lucht.
Ik wil geen wijsneus lijken, maar ik heb er zóveel over gelezen, dat ik het gevoel heb dat ik er zo langzamerhand verstand van heb.
Rickvrijdag 22 december 2023 - 00:56u
Tuba Aperta, vermoedelijk na harde vuurwerkknal. Alleen aan linker oor last van. Ik hoor mezelf soms praten en ademen. Ontzettend vervelend.

Ik las dat Teflon het iets kan verhelpen. Mensen die ervaring hebben met teflon?
Atywoensdag 13 december 2023 - 15:43u
Hallo Ineke,
Wat opvallend dat jij ook het gevoel hebt dat je neusgaten groter zijn geworden; dat heb ik ook.
Omdat ik heb gelezen dat tuba aperta kan ontstaan door afname van weefsel, waardoor de buis van E. niet goed meer kan functioneren, zie ik wel een verband.
Ik heb een tijd geleden een scan van mijn neus gehad. Hieruit bleek dat er minder slijmvlies aanwezig was dan bij de vorige scan. Niet dat mijn arts verder iets deed met deze wetenschap; hij vertelde me dat alles er normaal uitzag.
Ik heb ook al drie jaar last van mijn oor, keel en neus. Het begon ooit met een lichte ruis, daarna een naar binnentrekkend trommelvlies. Toen begon het vervelende ademhalen door mijn (te grote) neus en nu trekt mijn keel ook samen.
Ik weet niet of dit tuba aperta is. Ik hoor niet mijn stem of hartslag. Het lijkt mij in elk geval een buis van E. die niet naar behoren functioneert.
Ik heb in het verleden een buisje gehad, dat hielp niet.
Ineke Watsonzondag 10 december 2023 - 11:52u
Ik heb nu drie jaar tinnitus en hyperacusis. Sinds een maand of twee hoor ik steeds meer mijn eigen stem en bijv. Kauwen in mijn hoofd, een soort van echo. Ik ben erg gespannen en neem ook Diazepam wat ik al een heel eind heb afgebouwd maar ook met de nodige spanning.
In 2019, nog voor de tinnitus, is tubadysfunctie vastgesteld in mijn linkeroor maar dat was niet constant.
Ik heb ruim een jaar neusspray gebruikt maar sinds een paar weken helemaal niets meer. Het voelt alsof mijn neus hele wijde neusgaten heeft.
Onder behandeling bij een orifaciake therapeut omdat zowel kaak als nekspieren gespannen zijn. Ook kaakgewricht werkt niet goed.
Is dit nu tuba aperta en heeft iemand nog tips of herkent dit?
Tinydonderdag 07 december 2023 - 21:10u
Hey iedereen,

Twee jaar geleden werd Tuba Aperta bij mij vastgesteld in het UZ Gent. Doordat het na een jaar niet beter was, ben ik terug naar het ziekenhuis gegaan, maar ze zeiden mij dat ze helaas niets voor mij konden doen.

Een maand geleden besloot ik om te stoppen met de pil (Yaz). Doordat ik al had gehoord dat dit iets hormonaal kon zijn, wou ik dit toch wel eens proberen. Na één week heb ik geen symptomen meer ervaren. Normaal had ik er zeker om de twee dagen last van en nu heb ik al drie weken geen symptomen meer gehad. Het lijkt mij zeker de moeite waard om dit te testen als je als vrouw aan Tuba Aperta lijdt : - )

Vanaf vorige maand neem ik ook vitamine B bij in pilvorm. Dit werd mij aangeraden door de huisarts doordat ik een tekort had. Ik ben dus niet zeker of het met de pil of dit te maken heeft.

Er is dus hoop, dat het op een dag helemaal achter de rug is!

Lieve groeten,
Tiny
Jellevrijdag 24 november 2023 - 15:43u
Hi allemaal,
Ook ik ontdekte jaren geleden dat ik last had van Tuba Aperta. Een paar maanden later kreeg ik voor een andere reden (tandenknarsen 's nachts) een bitje om te dragen, en sindsdien zijn bij mij de klachten volledig afgenomen! Wellicht kan ik er iemand mee helpen, maar als je zelf ook klachten m.b.t. je kaken hebt, ga dan zeker even langs bij de huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een kaakchirurg of fysiotherapeut.

Ik heb vorige week overigens oordruppels met antibiotica gekregen en ik merk (vraag me niet waarom?) dat mijn buis van eustachius daardoor weer wat verder open is gaan staan. De oude problemen, zoals krakend ook bij slikken en drukproblemen in oor, zijn nu weer wat voorzichtiger terug. Dit heb ik al eens eerder gehad met neusspray waar antibiotica in zat. Ik ben ook gelijk gestopt met de kuur en hoop dat het weer een beetje bijtrekt de komende dagen.

Hoop dat velen van jullie wellicht hier wat aan hebben.

Volgende pagina