Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3909 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 10 van 391.

Naar pagina: Meest recent   8   9   10   11   12   13   14

Corinazondag 24 januari 2021 - 10:42u
Hallo! Hoop dat iemand mijn probleem herkent:
Als ik op mijn rechter oor lig, dan gaat mijn oor of trommelvlies trillen in mijn oor. Het is niet alleen hoorbaar maar ook voelbaar. En daarbij "reageert" het trillen op het geluid wat ik met mijn linkeroor "binnenkrijg", het trilt mee op het omgevingsgeluid. Dus liggend tv kijken (op r.oor) is geen doen, want dan overstemt het getril in mijn r.oor. De laatste tijd wordt het erger..
Ik heb ook al heel lang last van open/dichtklappen van mn oren (en dan mn eigen stem heel hard en vervormd horen) als ik gespannen ben, bijv. tijdens een sollicitatiegesprek, heel lastig!
Ik hoop dat iemand mijn oorproblemen herkent, want de huisarts vond het maar raar en kon er niks mee.
Groetjes Corina
hermanzondag 17 januari 2021 - 09:37u
Buiten de al vernoemde klachten in eerder bericht, heb ik ook kaakspierklachten en heel veel last van pijnlijke/stijve nekspieren.Ik heb al horen zeggen dat dit ook de reden kan zijn van mijn oorproblemen, is dat zo? En wat kan ik daar aan doen?
Eelcovrijdag 08 januari 2021 - 12:44u
Herkenbaar de ervaringen van Rob en Terry en ja ik ervaar ook kaakspier klachten. Een jaar geleden heb ik op dit klankbord wel wat berichten geschreven, destijds was mijn TA een drama. Ik ben toen van roken overgestapt naar dampen met een lage dosis nicotine. Gevolg: bijna 20 kg aangekomen en dat is in mijn geval prima. Ben namelijk dik 2 meter en woog een kleine 80kg. Nu dus een kleine 100kg. Ik heb het idee dat dit ten goede is gekomen van mijn tuba aperta... komt namelijk nauwelijks nog voor. Dit wil echter niet zeggen dat mijn oren geen problemen meer opleveren.... ploppen, kraken, klikken, druk gevoel, gevoelig voor bepaalde geluiden, tinnitus, enz. Elke dag het gevoel dat ik een TA moet voorkomen...
Terrydinsdag 05 januari 2021 - 19:06u
@Rob,
Ook bij mij begon het toen ik 15 jaar was, eerst alleen bij zware inspanning maar in de loop der jaren ook zomaar steeds frequenter over de hele dag. Veel bewegen had en heeft een negatief effect. Ook ik liep dan de hele dag mijn oren dicht te snuiven om de klachten te onderdrukken. Vakantie had meestal wel een positieve uitwerking. Ik heb altijd een tenger postuur gehad. Inmiddels ben ik 61 jaar en in de afgelopen 7 jaar zijn de klachten gelukkig vanzelf afgenomen en komen nu nog maar heel af en toe voor. Ik kan het nog wel opwekken middels bijvoorbeeld klusjes waarbij je steeds omhoog moet kijken en daarmee je spieren in de hals moet aanspannen, stress heeft ook wel wat invloed.
Robdinsdag 05 januari 2021 - 14:08u
Hallo,
Ik heb dit ook al sinds ik 15 ben. Nooit bij stilgestaan, totdat het heel frequent is geworden (ben nu 35).
Om de autofonie op te lossen, snuif ik heel hard met mijn neus. Maar dan is enorm vermoeiend natuurlijk en volgens mij ga je ervan hyperventileren. Ervaart iemand ook kaakklachten?
Zijn jullie allemaal slanke mensen?(het schijnt vaak met gewichtverlies te gaan). En is het ook wel eens helemaal niet aanwezig? Op vakantie bijvoorbeeld? Ik denk dat stress ook een belangrijke factor is, maar goed, het is ook best stressen met de klachten.
Hannahmaandag 28 december 2020 - 10:14u
Hallo allemaal,
Wat fijn dat deze website bestaat en wij middels het klankboord informatie kunnen delen. Afgelopen jaar ben ik gediagnosticeerd met Tuba Aperta (TA). Bij mij staat de buis van eustachius in beide oren te open. Op het klankboord kwam ik meerdere ervaringen tegen van vrouwen met TA en de anticonceptie pil. Door oa. deze ervaringen ben ik gestopt met het slikken van de pil en wat een verlichting! 50% van mijn klachten zijn verminderd. Wellicht hangt het dus samen met het hormonale circuit van het lichaam? Daarnaast heb ik bloed laten prikken bij de huisarts en de gegevens opgevraagd. Mijn ijzergehalte in het bloed was te laag. Om te kijken of het aanvullen van het tekort aan ijzer in het bloed de klachten doen verbeteren, ben ik elke dag 2 abrikozen gaan eten. Dit doe ik nu zo'n half jaar en de klachten zijn puur minder geworden. Ik ervaar enkel lichte TA klachten eind v.d. dag/avond. Voorheen was dit de hele dag door. Hopelijk kan ik met deze tips mensen helpen.
Groetjes
Terrydinsdag 22 december 2020 - 19:20u
@Fred H,

Ik zou als ik jouw was in dit stadium (hoe vervelend de klachten ook zijn) toch even wachten met verdere ingrepen aan het gehoor. Iedere ingreep brengt weer risico`s met zich mee. Het is niet uit te sluiten dat in de loop van tijd de klachten vanzelf nog kunnen afnemen.
Scholiers Hermanzondag 20 december 2020 - 14:56u
Ik ben toevallig tijdens het zoeken op deze site terecht gekomen. Ik weet niet of ik hetzelfde heb. Mijn symptomen zijn: knakkende/ploppende geluiden, een lichte druk, een gevoel van pijn, duizelingen, als ik mijn neus dichtknijp en de mond sluit en dan druk opbouw hoor ik de lucht via mijn oor naar buiten suizen. Maar het ergste is het gefluit dat constant aanwezig is, en het wordt als maar erger. Momenteel overstemt het de omgevingsgeluiden. Het is allemaal begonnen toen ik ongeveer 16 jaar oud was. Ik heb geen idee wat de reden hiervoor was. Het gefluit was toen ook maar enkel hoorbaar als het volledig stil was. Ik ben nu 55 jaar, en het gefluit en al de andere symptomen zijn sinds een jaar of zes snel beginnen te verergeren. Ik kan er niet meer tegen. Als dit nog erger gaat worden is een normaal leven niet meer mogelijk, het is nu al een hel. Ik hoop dat er nu iemand mij kan doorverwijzen naar een kno arts in België die mij wel ernstig neemt en mij kan helpen om toch op zijn minst de symptomen te verminderen.
Helenezondag 20 december 2020 - 14:20u
@Laura
Ik ben benieuwd waar jij geopereerd gaat worden aan jou SCDS? Ik heb mijn problemen gisteren besproken met een andere KNO arts en gelukkig wil zij onderzoek doen naar SCDS (CT-scan). Ik heb haar wat medische literatuur over SCDS overhandigd waar ze blij mee was. Ik ben erg benieuwd wat er uit mijn CT scan komt en ik vermoed dat ze me dan moet doorsturen naar een ander ziekenhuis vandaar mijn vraag aan jou.
Fred Hvrijdag 18 december 2020 - 14:30u
Hallo allemaal,

Na een hevige verkoudheid kreeg ik enorm last van zoals ik het noem "klappende oren" wanneer ik adem haalde ging mijn trommelvlies op dit ritme mee. In het ziekenhuis is hier een filmpje van gemaakt en hier is duidelijk de beweging van mijn trommelvlies te zien (dit filmpje heb ik in eigen bezit, mochten er dokters meelezen). Er werd dus een TA geconstateerd. Mijn KNO-arts heeft direct buisjes geplaatst. Na het plaatsen van de buisjes kreeg ik enorme last van het horen van mijn eigen hart in de oren. Ik schrok me werkelijk dood. Gelukkig is dit na anderhalve week wel weggetrokken. Echter blijf ik best wel veel last houden van hele scherpe knetter geluiden in vooral het rechter oor. Is iemand hier bekend mee? soms hoor ik heel zacht op de achtergrond weer het geluid van mijn hart, maar dat trekt ook vrij snel weer weg. Echter is het knetter geluid vrij storend. Soms lees ik iets over een Teflon behandeling zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? of zijn er operaties of technieken die geholpen hebben voor mensen. Wanneer ik klachten lees van andere mensen lijken mijn klachten op dit moment wel mee te vallen, omdat ik op dit moment alleen last heb van scherpe knettergeluiden. Echter is de angst wel groot dat het weer erger word of dat het geluid van het kloppen van mijn hart weer terug komt. Daarom ben ik zeer benieuwd naar de mogelijkheden?

Ik hoor graag iets

Mvg Fred H

Volgende pagina