Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3799 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 10 van 380.

Naar pagina: Meest recent   8   9   10   11   12   13   14

Aan Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 11:48u
Hoi Yvonne,

Blijkbaar heb jij er 20 jaar mee kunnen leven dus, want je bent er nog.. dat vind ik heel knap. Ik snap dat je een operatie hebt gedaan na 20 jaar beide kanten dagelijks tuba aperta. Hoe ging je er in die 20 jaar mee om als ik vragen mag. Kon je nog dingen doen? Kon je nog lopen, fietsen, autorijden en werken?
Aan anoniemwoensdag 08 januari 2020 - 18:29u
Niet panikeren, en stop met de negatieve verhalen te lezen op het internet. Dat is een belangrijke tip die ik kan meegeven. Ik denk dat ik vorig jaar gans dit forum heb gelezen, en dan merk je dat de meeste mensen die iets posten dit vooral doen als de tuba aperta het hevigst is. In sommige gevallen kalmeert dit echt, en deze verhalen lees je helaas nog zelden terug op het forum. Ergens ook normaal. Mensen posten dingen in paniek, maar als iets beter gaat, dan denk je hier ook niet aan om dit te posten. Trek je toch op aan de positieve verhalen die je tegenkomt. Ik heb dit vorig jaar heel hevig gehad na een oorontsteking. Dit in 1 oor.
Nu exact 1 jaar later, heb ik geen autofonie meer. Wel nog last van het oor oa tinitus, kraken, af en toe vol gevoel. Maar echt wel leefbaarder dan de situatie die het was. Veel water drinken, en bij mij heeft surbronc ook geholpen.
Yvonnemaandag 06 januari 2020 - 19:38u
@Anoniem Tja, dat moet je zelf weten natuurlijk...Bij mij was een operatie, na 20 jaar zware TA aan beide kanten, de enige oplossing. Ik heb ook heel harde tinnitus (daardoor nagenoeg doof aan die kant) maar daar kan ik wèl prima mee leven. Voor TA heb ik verder geen tips, zou niet weten hoe. Omdat het zo lichamelijk vooral.
Heel veel sterkte!
Anoniemmaandag 06 januari 2020 - 14:41u
Gewoon om even moed en hoop te krijgen..

Ik heb ooit eens een verhaal gelezen van iemand waar het spontaan genezen is alleen kan het bericht niet meer vinden. Ook dat soort berichten zijn fijn om te lezen op zware tuba aperta dagen.
Anoniemmaandag 06 januari 2020 - 14:38u
Ik wil liever geen operatie.. vind het risicovol en eng. Ik ben op zoek naar mensen die dagelijks tuba aperta in beide oren hebben en die er (anders dan ik) mee kunnen leven. En dan zou ik graag weten wat die mensen doen, mentaal of lichamelijk, om het dragelijker te maken.

Zelf heb ik ook tinnitus die overal bovenuit te horen is en daar kan ik heel goed mee leven, in het begin dacht ik dat ik dat nooit zou kunnen. Ee zijn mensen die er na jaren nog niet mee om kunnen gaan. Dus ik weet zeker dat er ook mensen zijn die WEL met een erge vorm van tuba aperta door kunnen leven. Ik kom graag in contact met die mensen.
Yvonnezondag 05 januari 2020 - 17:49u
@Anoniem 31-12-19
Ik heb dat ook zo erg gehad aan beide oren en nee daar was absoluut niet mee te leven. Ik heb me daarom laten opereren. Je moet blijven zoeken naar een fijne arts, er zijn oplossingen. Maar het is niet makkelijk.
Yvonnezondag 05 januari 2020 - 17:47u
Huh? Ik reageer op eem bericht van een "Anoniem" dat ik nu ineens niet meer zie? Vreemd...
Mensen, gebruik een NAAM ajb, dat is een stuk makkelijker!
Yvonnezondag 05 januari 2020 - 17:43u
@Anoniem
Ben je vrij veel afgevallen tijdens de periods dat je borstvoeding geeft? Kan daardoor komen en/of door hormonen.
Ik zou persoonlijk meteen stoppen met bv.
Anoniemdinsdag 31 december 2019 - 13:12u
Ik kan helemaal niets meer door deze aandoening.
Het heeft mijn hele leven verpest. Beide oren gaan elke dag de hele dag open. Ik zit daardoor aan huis gekluisterd want ik kan niet meer weg, want buiten kan je niwt zomaar gaan liggen, fietsen, lopen, niks lukt meer. Zijn er meer mensen die het in zulke erge mate hebben? Zo ja hoe gaan jullie ermee om? Ik zie niet in hoe een leven of gelukkig zijn mogelijk is als je tuba aperta in beide oren de hele dag hebt
Aan Eelcodonderdag 19 december 2019 - 13:17u
Hoi Eelco, wat fijn dat je de tuba aperta klacht kunt voorkomen, dat is toch wel de meest vreselijke kwaal..
Wat vervelend dat de andere klachten er nog zijn, probeer ook na te gaan of je hoge spierspanning hebt of stress / spanning op je kaken.. daar kun je ook druk en ploppende oren door krijgen en zelfs tuba aperta klachten.
Ik herken al jouw klachten en het is ontzettend naar!

Hopelijk krijg je binnekort meer duidelijkheid

Volgende pagina