Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3945 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 395.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

Rickmaandag 06 september 2021 - 09:38u
Goedemorgen,

Allereerst ben ik heel erg benieuwd of iemand al de silicone injecties heeft geprobeerd in het UZA, waar Linda het over heeft gehad?

Ik merk zelf dat sinds ik geen koffie meer drink, plus in de ochtend koud af douche, ik minder last heb.
Bernicemaandag 16 augustus 2021 - 21:14u
Hoi Jolanda,
Ik heb me zojuist aangemeld voor de meeting. Graag wil ik het idee opperen om er wellicht ook een online meeting van te maken. Zelf lig ik in de lappenmand en ben ik niet altijd in staat om op pad te gaan. Een webinar waarbij via chat vragen gesteld kunnen worden werkt echt goed. Zou ook kunnen dat er dan ook meer mensen bij deze meeting aanwezig kunnen zijn.
Wie weet kun je hier iets mee!
Gr,
Bernice
Leezaterdag 14 augustus 2021 - 08:38u
Ik heb al bijna 10 jaar last van tuba aperta en eigenlijk ben ik er nog niet zo lang achter hoe het heet. Een aantal jaren geleden ben ik hiervoor naar de huisarts gegaan, ze stuurde me door naar de KNO-arts, maar die “kon niks geks zien”. Hij zei, gebruik vooral neusspray. Dat heb ik nooit gedaan, ik haat dat spul haha. Ik dacht eigenlijk dat het wel weer over zou gaan en heb me er jaren lang niet zo’n zorgen over gemaakt. Ik had er toen maar af en toe last van. Ik merk wel dat het altijd erger is in de zomer en dat is dit jaar weer het geval. Het is veel erger dan voorgaande jaren en ik word helemaal gek van de oorsuizen en vooral het mezelf horen praten en ademen. Gesprekken voeren met anderen vind ik dan spannend en ik geef vaak aan dat mijn oren even dicht zitten. Vooral in mijn werk ben ik veel in gesprek en dan stoort het ontzettend. Ik heb op het punt gestaan om hier weer mee naar de huisarts te gaan, maar ik lees in zoveel berichten dat het zinloos is. Ik denk dat ik het dan puur zou doen om de diagnose echt te laten stellen, zodat mensen het ook meer serieus nemen ipv dat ze zeggen dat ik misschien maar eens mijn oren moet laten uitspuiten…Mediteren probeer ik ook te doen, maar heb ik af en toe erg veel moeite mee wanneer de ademhaling hard langs mijn oren gaat. Mijn klachten worden ook erger na het sporten en vooral na het douchen. Wanneer het lang aanhoud word ik er erg misselijk van.
MJdinsdag 03 augustus 2021 - 03:10u
Hoi!

Wat zijn jullie ervaringen met nasale corticosteroïden? Ik ben elke dag verkouden, waarschijnlijk door verschillende allergische reacties en zou eigenlijk graag dit willen gebruiken maar lees af en toe wat gemengde ervaringen over het gebruik hiervan. Mijn symptonen zijn gelukkig tot nu toe geen autofonie (meer), voornamelijk veel geklik, geplop, drukverschil en een paar keer per dag mijn oor wat dicht gaat. (Dit is een recent symtpoon, lijkt me dus ook het tegenovergestelde van TA?) Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Lieve groet, Melle
Petrazondag 01 augustus 2021 - 15:31u
Hallo Jan,

Wil je ons op de hoogte houden via deze site?
Veel van de klachten die je hebt, zijn in ieder geval voor mij herkenbaar en ik ben benieuwd of de KNO artsen in het BovenIJ ziekenhuis er misschien iets voor weten.

Hartelijke groet,
Petra
Jan Kuijlzaterdag 31 juli 2021 - 14:03u
Jan Kuijl, 08-08-1944.
Vroeger als kind veel middenoorontsteking gehad + neusmiddenschot door verbranding verkleind?, kan lidtekens hebben veroorzaakt? Tijdens 24 uurs verzorging van mijn vrouw over periode van ca. 18 mnd., die inmiddels overleden is in 2020, kreeg ik naast regelmatig verstopte neus-oor en daardoor hoofdpijn, naast deze dagelijkse klachten, ook bijna gehele dag FEL KRAKENDE - PIEPENDE - PLOFFENDE oren met verergerde hoofdpijn - duizeligheid - evenwichtsstoornis - stemverandering, moet dan echt gaan liggenen, hierdoor nemen verschijnselen geleidelijk af. KNO Specialist heeft buisjes geplaatst en neusspray voorgeschreven, welke beide geen enkel resultaat gehad hebben, zelfs situatie verergerd heeft, zijn reactie na uitvoerig mijn klachten besproken te hebben "kan niet" - "kan niets voor je betekenen en moet er mee leren leven" ( deze afdeling had ook al bij onderzoek van mijn vrouw geen juiste diagnose gegeven en lag na 3 dagen in het ziekenhuis waar toen bleek dat er wel degelijk iets aan de hand was) ik kan daarom dit niet accepteren en ben na veel zoeken terecht gekomen in BOVEN Y, die klachten wel erkende en ik weer hoop heb voor de toekomst. Na MRI scan wordt besproken wat nog WEL OF NIET mogelijk is. Verder onderzoek is al mooi dat dit hier wel kan. Dus nu veel duimen.
Corinawoensdag 21 juli 2021 - 13:01u
Ik heb al jaren klachten 4 jaar geleden werd tuba aperta vastgesteld door kno arts in het elkerliekziekenhuis in helmond en verteld het is heel vervelend en niks aan te doen tot ziens. Sinds enkele maanden zijn de klachten nog erger geworden ik word er knettergek van vandaar dat ik op zoek ben gegaan op internet en hier terecht kwam.
Wat hebben jullie voor tips.
Gr corina
Nicolewoensdag 14 juli 2021 - 13:58u
Hallo,
Je mag me mailen via nicole_van_den_oever@hotmail.com
Mvrgr. Nicole
Ter Horstwoensdag 14 juli 2021 - 00:08u
Hallo Nicole, ik heb exact dezelfde beleving als jou. Ik zou het wel fijn vinden dat we mailen over onze klachten. Ik heb nu 3 jaar last en heb al vanalles ondernomen. Hoop dat je hiervoor openstaat.
Nicolemaandag 12 juli 2021 - 11:40u
Al enige tijd had ik klachten zoals op dit forum vaak worden genoemd: autofonie, oorsuizen en de adem langs mijn oor horen gaan. Vorige week de diagnose: tuba aperta gekregen. Oorzaak: veel gewichtsverlies in korte tijd. Mijn voornaamste klacht zijn de suizingen die gedurende de dag sterk wisselen. Voor mij viel nu ook op zijn plek waarom ik na het sporten zoveel meer last ervaar van de suizingen. Nu vind ik het geen probleem om aan te komen, maar ik vroeg me af of dat bij iemand ook een positief effdct heeft bereikt mbt de suizingen. Ik lees ook verhalen over neusspray en oestrogeendruppels (?). De KNO arts raadde me overigens ook aan de oefeningen te doen zoals deze op you tube staan en op dit klankbord recent gepost zijn.

Volgende pagina