Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3909 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 9 van 391.

Naar pagina: Meest recent   7   8   9   10   11   12   13

Etiennedinsdag 30 maart 2021 - 10:42u
Hallo, > 1 jaar TA door 35 kg gewichtsverlies in korte periode, komt vaak voor volgens Kno arts, ergens tips/do/don't 's te vinden? Ik denk aan douchen met of zonder dopjes e.d.
BvdBmaandag 29 maart 2021 - 11:01u
zijn er mensen met deze klachten die ook Dymista kregen voorgeschreven?
hoe zijn de ervaringen daarmee?
Iriszondag 28 maart 2021 - 13:28u
Voor mij zijn deze klachten heel erg herkenbaar! Ik loop sinds een vrij heftige oorontsteking een paar jaar al een beetje te sukkelen met open en dichtklappende trommelvliezen, maar sinds een paar maanden heb ik heel specifiek het 'blikkerige' geluid, soms wat vage klikjes, suizingen en pijnscheuten en mijn ademhaling door mijn oor heen. Ik heb echter het meeste last van vrij extreme draaiduizeligheid. Er is gedacht dat ik BPPD had en ik ben hiervoor naar een fysiotherapeut geweest, maar sindsdien is het een paar keer teruggekomen, steeds een beetje heftiger. Omdat ik verder vrij jong ben voor dit soort klachten (22) en ook een geschiedenis heb met een angststoornis, neemt mijn huisarts me niet serieus en wil me ook niet doorverwijzen naar een KNO-arts. Ik kan door mijn duizeligheid eigenlijk niet heel goed functioneren - studeren gaat erg moeizaam en ik heb aan het einde van de dag geen energie meer om iets sociaals (online) te ondernemen, wat tijdens deze coronatijd natuurlijk niet heel goed is voor mijn sociale leven. Heeft iemand advies voor hoe ik het beste met deze situatie kan omgaan?
BvdBzaterdag 27 maart 2021 - 16:58u
Hoi Eric,

Voor mij zeer herkenbaar, zeker bijv het tandenpoetsen, dat kan zo akelig klinken in mijn rechter oor dat ik soms zin heb om het niet te doen!
Op deze site lees ik allemaal dingen die ik herken. Zelf ben ik iemand met problemen in het halsgebied als gevolg van bestraling op de nek. Heb sinds een poos problemen met de buis van Eustachius. Begonnen met het bekende klapperen, dichtslaan enz. Onlangs zat de boel plots potdicht en voelde het alsof het in mijn rechter oor steeds voller en voller werd, mijn gehoor was gestoord, hoofdpijn, het bonken van mijn hartslag.
Een echte diagnose werd niet hard uitgesproken. Ik bedacht me, als het nu allemaal wat beter gaat als het slijmvlies slinkt, dus met neussprayen, dan moet ik overgaan op een langduriger middel tegen de slijmvlieszwelling. Dymista gaan gebruiken. Na ongeveer een week stond de boel dus teveel open. Het ruizen van mijn ademhaling, mijn eigen stem die klinkt alsof ik in een blik spreek en de wisselingen in geluid en bij iedere slikbeweging is het een geklikklak in mijn oor. Nu is het ook nog zo dat ik, buitenshuis, een nekbrace draag, als ik deze een poosje om de nek heb lijken mijn klachten zich weer te verbeteren. In de ochtend als ik uit bed stap lijkt er allemaal niets aan de had, na ongeveer een half uur begint het hele "gedonder" weer overnieuw.
Ik vind het echt een "last" en voor mij mag het morgen allemaal over zijn. De KNO waar ik kom zegt er verder weinig aan te kunnen doen.
Herkenbaar dit verloop? Ben benieuwd wat voor therapie er zoal bij iedereen aangeboden wordt.
Heb begrepen dat fysiotherapie ook wat voor je kan doen?
Ericdonderdag 25 maart 2021 - 20:06u
Hoi .
Ik loop nu al een tijdje bij e kno arts. Hoor mn eigen stem vervormd en hard in mn oor. Geluid van buitenaf heb ik geen last van.Volgens de kno is er niets aan de hand met de buis van eustachius . Hij ziet geen trilling van het trommelvlies . Nu is het zo dat ik als ik op mn hoofd tik, mn haren kam , mn tanden elektrisch poets het ook hoor en voel in mn oor. Zelfs als ik loop voel ik de trilling en hoor het geluid van elke stap wanneer mn voet neerkomt in mn oor. Alsof er iets los ligt.
Deze symptomen ben ik hier nog niet tegengekomen of niet gevonden.
Maar is dit herkenbaar voor iemand?
Terryzondag 07 maart 2021 - 19:02u
@Linda

Stress heeft inderdaad een negatieve invloed bij klachten die betrekking hebben op TA en ook tinnitus weet ik uit ervaring.
Ik meen in de loop der jaren berichten te hebben gelezen van vrouwen die na het stoppen met Yasmin minder of zelfs geen last van TA. meer hadden.
Linda Quintienszondag 07 maart 2021 - 12:29u
Ik sukkel nu een maand met de klachten die horen bij een TA. Vorige week werd dit bevestigd door de KNO arts na endoscopie via neus. Aangezien ik in een depressie zit en echt heeeel veel stress heb, is dat de verklaring volgens haar. Door de adrenaline dat ik aanmaak door stress, laat dit het slijmvlies krimpen waardoor de klachten dus ontstaan. Stress weg en dan zouden mijn klachten inclusief tinnitus verminderen of verdwijnen volgens de arts dus. Ik slik ook Yasmin en ben op een leeftijd 44 waar dus ook mogelijks de menopauze mss al zijn intrede is begonnen.
Michielwoensdag 10 februari 2021 - 16:21u
Ik herken veel dingen van de Tuba Aperta. Hebben jullie al een middel of behandeling gevonden wat resultaat geeft?
Magrietmaandag 08 februari 2021 - 19:07u
@corina
Ik heb dit ook. Meestal heb ik bij lage tonen bv mannelijke lage stemmen dat mijn oor meetrilt met het geluid. Ontzettend vervelend en ik ervaar dit ook echt als een belemmering. Meer mensen last van? Is er iets wat hier tegen helpt? Ik wordt er soms moedeloos van.. heb zoveel meer klachten, zoals mijn oren moeten klaren na het gapen bv. Loop ook bij kno arts. Benoemd dat ik vermoed dat ik last heb van tuba aperta maar mijn kno arts beweert dat dit niet het geval is. Maar ik twijfel hier enorm over. Vermoeiend is het wel... :(
Terryzondag 24 januari 2021 - 18:59u
@Corina
Ik heb deze klacht ook een tijdje gehad wat bij mij vooral optrad bij telefoneren. Mijn trommelvlies van mijn ene oor ging dan meetrillen/resoneren op het stemgeluid wat ik hoorde met met mijn andere oor. Het kan een gevolg zijn van Tuba Aperta heb ik begrepen. Misschien moet je deze link even lezen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/8603-oormyoclonus-als-het-oor-wild-wordt.html

Volgende pagina