Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3786 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 379.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

Anoniemzaterdag 11 januari 2020 - 13:46u
Ik denk trouwens wel degelijk dat tuba aperta kan veroorzaakt worden door stress.
Je kunt namelijk bijvoorbeeld ook eczeem krijgen van stress en dat is ook een zichtbaar fysieke aandoening.. nog zichrbaarder dan tuba aperta zelfs. Er zijn zelfs mensen die deels verlamd raken door stress Stress doet nou eenmaal rare dingen met je lichaam.
Maar zal inderdaad niet in alle gevallen zo zijn.
Eelcovrijdag 10 januari 2020 - 12:55u
Mee eens... het klankbord van voor naar achter lezen heb ik ook gedaan en werd er niet vrolijk van. Wbt de oorzaak... kan bij iedereen weer anders zijn. Ik merk wel degelijk dat stress een negatieve invloed heeft en zo ook mijn kaakspieren. Het begon bij mij 20 jaar geleden kortdurend bij verstopte oren. Later ook bij forse fysieke inspanning. Stoppen met roken 5 jaar geleden en het was weken lang een drama. Nu na einde griep/verkoudheid icm..jawel...weer stoppen met roken.

Moraal vh verhaal... voor anoniem... er is altijd hoop op verbetering.
Aan Yvonnevrijdag 10 januari 2020 - 11:21u
Ik bedoel wel degelijk: niet panikeren door de negatieve berichten op dit forum! Dat je met dergelijke aandoening panikeert, is meer dan normaal. Maar mij heeft dit forum persoonlijk nog meer doen panikeren. Dit omwille van het feit dat het vol staat met negatieve verhalen, en daarna hoor je niets meer. Ik meld ook nergens dat dit veroorzaakt wordt door stress. Bij mij was het namelijk door een oorontsteking. Dus ik ben er volledig mee akkoord dat positieve verhalen toch hoop geven aan mensen die het heel lastig hebben.
Vandaar ook mijn bericht. Het kan wel degelijk kalmeren. En niet enkel door een operatie. Dit wordt enkel uitgevoerd indien verschillende andere opties niet lukken.
Aan yvonne en Eelcovrijdag 10 januari 2020 - 10:21u
Fijn dat jullie oren toch nog verbeterd zijn en dat spontane genezing dus wel bij meerdere mensen mogelijk is. Dat geeft hoop. Dankje voor jullie verhaal.
Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 21:44u
En mensen, alsjeblieft, dat een NAAM boven je bericht want zo werkt het niet.
Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 21:41u
@Anoniem
Sorry, ik heb het verkeerd geschreven zie ik. 1 tuba stond stond altijd open, behave als ik lag. De andere alleen de laatste paar jaar voor de operatie.
Hoe ging ik ermee om? Ik deed wat ik moest doen (werken bijv) maar was met 2 oren TA onmogelijk want dan kun je niet meer praten. Verder had ik mezelf beloofd dat er iets op zou vinden en ik zocht dus non-stop naar een oplossing. Die in in Amerika gevonden het (operatie is wel in Nl uitgevoerd).
Aan degene die zegt "niet panikeren": .....(geen woorden).
Het heeft trouwens niets met stress te maken hoor, het is een lichamelijk probleem. De arts zag tijdens meerdere operaties dat mijn tuba zeer verwijd was en niet meer vanzelf dichtging.
1 kant is wel nog vanzelf minder geworden nadat ik stopte met prednison. Die kant was nog niet zo verwijd als de andere kant. Daar heb ik nu nog af en toe last van.
Buisjes helpen trouwens meestal niet bij TA. Kijk uit, want kan het wel erger maken.
Eelcodonderdag 09 januari 2020 - 19:07u
Inmiddels alle uitslagen binnen en zoals verwacht....geen bijzonderheden. Afgesproken met de KNO arts om buisjes te proberen als ik de klachten erger worden. Inmiddels gaat het iets beter met mij. TUBA aperta kan ik voorkomen, oren blijven wel ploppen, kraken, suizen, enz. Elke dag probeer ik iets meer te doen om mn oude leventje op te kunnen pakken. Bij een dreigende TA is het even een stapje terug doen. Ik heb de hoop dat het na verloop van tijd beter gaat worden. Lees ook lekker veel en merk dat mede daardoor mn stress level lager wordt.

Anoniem: ik hoop van harte dat het snel minder wordt qua je TA klachten. Het is idd bijna niet leefbaar als ze beiden open blijven staan. Hopelijk ben je in de gelegenheid om je rust te kunnen pakken met mensen om je heen die begripvol zijn. Tips heb ik helaas verder niet... sterkte!
Aan Yvonnedonderdag 09 januari 2020 - 11:48u
Hoi Yvonne,

Blijkbaar heb jij er 20 jaar mee kunnen leven dus, want je bent er nog.. dat vind ik heel knap. Ik snap dat je een operatie hebt gedaan na 20 jaar beide kanten dagelijks tuba aperta. Hoe ging je er in die 20 jaar mee om als ik vragen mag. Kon je nog dingen doen? Kon je nog lopen, fietsen, autorijden en werken?
Aan anoniemwoensdag 08 januari 2020 - 18:29u
Niet panikeren, en stop met de negatieve verhalen te lezen op het internet. Dat is een belangrijke tip die ik kan meegeven. Ik denk dat ik vorig jaar gans dit forum heb gelezen, en dan merk je dat de meeste mensen die iets posten dit vooral doen als de tuba aperta het hevigst is. In sommige gevallen kalmeert dit echt, en deze verhalen lees je helaas nog zelden terug op het forum. Ergens ook normaal. Mensen posten dingen in paniek, maar als iets beter gaat, dan denk je hier ook niet aan om dit te posten. Trek je toch op aan de positieve verhalen die je tegenkomt. Ik heb dit vorig jaar heel hevig gehad na een oorontsteking. Dit in 1 oor.
Nu exact 1 jaar later, heb ik geen autofonie meer. Wel nog last van het oor oa tinitus, kraken, af en toe vol gevoel. Maar echt wel leefbaarder dan de situatie die het was. Veel water drinken, en bij mij heeft surbronc ook geholpen.
Yvonnemaandag 06 januari 2020 - 19:38u
@Anoniem Tja, dat moet je zelf weten natuurlijk...Bij mij was een operatie, na 20 jaar zware TA aan beide kanten, de enige oplossing. Ik heb ook heel harde tinnitus (daardoor nagenoeg doof aan die kant) maar daar kan ik wèl prima mee leven. Voor TA heb ik verder geen tips, zou niet weten hoe. Omdat het zo lichamelijk vooral.
Heel veel sterkte!

Volgende pagina