Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3580 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 358.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

Yvonnedonderdag 28 maart 2019 - 21:55u
@Izaak,
Bedankt voor je reactie en uitleg. Zo zie je maar, iedereen en ieders lichaam is anders.
Bij mij is er weer een andere techniek op "losgelaten", ook met succes. Gelukkig zijn er dus wel mogelijkheden. Helaas laten veel mensen zich wegsturen door de kno-artsen alsof er niets aan te doen zou zijn.
Judithdonderdag 28 maart 2019 - 16:28u
Hallo,

Ik heb een vraag. Enige tijd geleden heb ik last gekregen van oorsuizen.
Al een tijdje heb ik geroffel in mijn oor als ik bijvoorbeeld langs mijn oor wrijf. Nu heb ik het ook als ik praat of mijn dochter. Ik heb diagnose hyperacusis maar begin steeds meer te twijfelen of het mycolonis is.

In de symptomen van tuba aperta zie ik staan klikjes.
Sinds een tijdje heb ik als ik stop met praten af en toe een klikje. En dan na de volgende zin weer. Gaat het bij tuba aperta om continu klikjes tijdens het praten of alleen bij het stoppen zoals ik dat heb?
Ik heb momenteel wel heel veel spanning dus dat zou alles kunnen verwegeren.
Veel last van spieren, kaken, nek. Maar ook veel pijn rondom oren en soms een dof gevoel.
Echter hoor ik mezelf niet praten of een echo.
Er gaat vanalles door mij heen.
Om gek van te worden. Ik hoop op een reactie van jullie.

Hartelijke groet, Judith
Emmawoensdag 27 maart 2019 - 09:50u
Hoi!

Ik wilde toch weer even een berichtje plaatsen. Mn klachten zijn niet veranderd. Kraakjes heb ik dus al jaren, geen erg in. Maar waar ik mee blijf zitten is dat als ik gaap ik dus wel Mn stem en alles heel hard hoor (duidelijk het autofonie) voornamelijk rechts. Mn angst blijft. Ik krijg mezelf niet rustig. Huisarts zag niks verontrustends en ik ga liever gewoon niet naar de KNO. Liever zou ik nog eens advies horen van jullie hier of die autofonie tijdens het gapen volgens jullie een normaal verschijnsel is of niet?

Sterkte allemaal!

Liefs.
Izaak Astleydinsdag 26 maart 2019 - 23:58u
Yvonne,

Dat buisjes dergelijke klachten erger kunnen maken heb ik inderdaad gelezen. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring. Vandaar dat ik bij mijn suggestie "in overleg met de specialist" heb gevoegd. Buisjes zijn bovendien ook altijd herroepelijk.
Izaak Astleydinsdag 26 maart 2019 - 23:53u
Hoi Yvonne,

OTS is inderdaad Open Tuba Syndroom. Deze "aandoening" is voor de specialisten inderdaad een vaag gebied. Mijn KNO arts geeft bijvoorbeeld aan dat hij voornamelijk af kan gaan op mijn verklaringen, maar zelf niets verontrustends constateert. De diagnose OTS heeft hij uiteraard wel kunnen stellen op basis van de openblijvende buis van eustachius. Deze heeft een breder en een smaller deel. Het smallere deel kleeft in gezonde toestand aan elkaar en komt met gapen en drinken etc kort even los om te ontluchten om vervolgens in gesloten toestand terug te keren. Bij OTS blijft deze dus inderdaad open.

Ik begrijp jouw vraag en mijn arts heeft ook vooral op mijn aandringen op basis van mijn ervaring met een vervangend arts toch de buisjes g e plaatst, maar ook hij kon er theoretisch niet bij. Wat ik wel weet is dat de betreffende vervangend arts redeneerde dat de luchtdruk door het buisje aan beide kanten gelijk zou blijven. Wellicht was de grootste ontwrichting voor mij niet zozeer een open, óf gesloten toestand, maar veeleer het voortdurende geknetter en geschommel in het oor. Ik werd er gek van en dat heb ik nu niet meer.
Evelinedinsdag 26 maart 2019 - 18:29u
@D
Sinds vorige week hoor ik mijn stem niet meer constant weergalmen in mijn oor. Wel nog af en toe klikken als ik slik, af en toe vol gevoel in mijn oor. En wel nog de piep.
Het gaat enorm traag, maar er is nog steeds vooruitgang in de positieve zin waar ik wel blij om ben.
Slechts enkele keren als ik geeuw of mijn neus snuit, hoorde ik mijn stem iets versterkter.
Ik hoop echt dat het op termijn allemaal verdwijnt, maar zal zijn tijd nodig hebben. 1ste keer in mijn leven dat ik een oorontsteking had, en eentje om nooit meer te vergeten alleszins...
Ddinsdag 26 maart 2019 - 11:11u
Het is even geleden, maar hierbij nog eens een update.

Even mijn situatie samengevat:
- reeds enkele jaren last van TA. Gelukkig geen continue last
- begin februari oorontsteking gehad, waarna ik wel heel veel last had. Continue autofonie van 's morgens tot 's avonds

Ik kan zeggen dat die slechte periode een tijdje geduurd heeft, maar ik stelde vast dat mijn TA-klachten geleidelijk verminderd zijn tot op het niveau van voor de oorontsteking. Waar ik uiteraard blij mee ben. Hopelijk blijft het zo!

@Eveline, hoe gaat het ondertussen met jou?
Yvonnevrijdag 22 maart 2019 - 20:40u
Rick, fijn dat er serieus naar je gekeken wordt in ieder geval.
Rick Kvrijdag 22 maart 2019 - 15:16u
Hey Yvonne ik ben 19 mrt in Maastricht geweest ,daar hebben ze een endoscopie gedaan in mijn linker neusgat om te kijken hoe het eruit zag ,zag er goed uit op het slijm na ,hij vondt dat ik veel slijm vorming had,ook een CT scan gehad om te kijken of er vocht in middenoor zit daar krijg ik 12 april bericht van als ik terug moet ,de tinnitus daar wordt ik voor opgeroepen bij adelante kijken of hun iets kunnen betekenen voor me ,ben wel blij dat er nu onderzoek wordt gedaan ,wat ze in ziekenhuis venlo niet hebben gedaan en zelfs niet wilde doen omdat ze me niet wilden en konden helpen belachelijk gewoon,dus voor nu is het afwachten
Yvonnedinsdag 19 maart 2019 - 12:49u
Izaak, OTS, staat dat voor Open Tuba Syndroom?
Buisjes kunnen de autofonie of de andere klachten van TA ook ook erger maken (zie reacties op deze site). Het is bij mij ook ooit geprobeerd maar dat is zo'n 20 jaar geleden toen we nog niet zo op de hoogte waren van TA.
Sowieso begrijp ik niet zo goed hoe buisjes zouden moeten werken tegen een TA, want dan staat die nog steeds open. Maar als jij het me kan uitleggen, heel graag! Jij bent er blijkbaar mee geholpen, dus ben erg blij voor jou. Kun jij er uitleg over geven? Alvast bedankt!

Volgende pagina