Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3565 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 357.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

Yvonnezondag 17 februari 2019 - 10:48u
@Eveline
Als ze vocht hebben gezien kan dat wel positief zijn inderdaad. Want dan zou dat de oorzaak kunnen zijn.
Evelinezondag 17 februari 2019 - 08:20u
@D zal ik ook doen.
In het begin hoorde ik mijn stem als een micro en mijn eigen ademhaling. Heel lange periodes. Dat is gelukkig weg. Maar hoor mijn eigen stem wel nog versterkter links dan rechts, vol gevoel van zodra ik recht kom, af en toe klikken bij slikken en piep. Via scan zag men wel nog vocht enkele weken terug. Dus hopelijk verdwijnen al deze nare dingen samen met het vocht.
Dvrijdag 15 februari 2019 - 10:32u
Aangezien er nog mensen in hetzelfde schuitje zitten, zal ik proberen de komende tijd af en toe een update te geven.

Gisterenavond voelde ik beweging in m'n oren. Betere en heel slechte momenten (autofonie) wisselden elkaar af. Na een tijdje merkte ik beterschap. Het was nog niet even goed als voor mijn oorontsteking en verkoudheid, maar het gaf wel moed!

Sinds het opstaan deze ochtend is het weer hetzelfde als gisteren :(.

Hopelijk kan ik de evolutie van gisterenavond als een positief signaal zien dat het (snel?) de goede kant kan opgaan...
Yvonnedonderdag 14 februari 2019 - 22:03u
Eveline en D, ik heb het aan mijn niet-geopereerde oor eerst continu gehad (autofonie) en nu bijna niet meer. Dus het kan wel veel minder worden.
Aan mijn andere oor is het wel alleen maar erger geworden, daar ben ik dus uiteindelijk ook aan geopereerd. Het kan dus beide kanten opgaan.
Geen duidelijk antwoord maar dat ga je ook van niemand krijgen ben ik bang. Iedereen is anders en, zoals in mijn geval, ook nog ieder oor anders.
Afwachten dus maar...
Evelinedonderdag 14 februari 2019 - 20:30u
@D
Ik heb net hetzelfde na een oorontsteking. Voordien nooit last gehad van oren of TA. Ik volg even mee maar vrees dat degene bij wie dergelijke klachten spontaan verdwijnen, ook niet echt terugkeren naar het forum.
Ddonderdag 14 februari 2019 - 13:06u
Klopt. Bij een verkoudheid zat m'n oor in het verleden ook steeds dicht. Zalig eigenlijk :). Nu door (te?) hard te snuiten, klikte m'n buis open en ondanks mijn verkoudheid heb ik nu het gevoel dat ze niet helemaal wil sluiten... :(
Heel erg vervelend en verontrustend.

Nu ben ik bang:
- dat m'n klachten nu constant zullen blijven (tegenover af en toe in het verleden)
- de klachten zullen verergeren wanneer m'n verkoudheid achter de rug is

Iemand die in een gelijkaardige situatie gezeten heeft? Of me kan gerust stellen?
Yvonnedonderdag 14 februari 2019 - 09:43u
Hoi D, ik heb hier wel vaak gelezen dat mensen autofonie kregen na oorontsteking en dat het een tijdje daarna weer over was. Maar het zal voor iedereen anders zijn denk ik.
Hard snuiten zorgt er voor mij meestal voor dat de buis open gaat staan dus dat probeer ik zeker niet te doen. Er komt dan te veel druk op te staan, dus dat is ook logisch.
Ook neusspray maakt het erger.
Een verkoudheid maakt het soms wat minder erg omdat de boel dan verstopt zit. Of het daarna beter of erger is weet ik niet.
Dwoensdag 13 februari 2019 - 21:33u
Bedankt voor jullie reacties!

Weten jullie of de TA klachten kunnen verslechten tijdens een oorontsteking? En na het hard snuiten van de neus (ik voelde iets klakken in m'n oor)?

Enig idee of de klachten weer verminderen na oorontsteking en na verkoudheid?

Bedankt voor jullie input!
Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:53u
Anna, voor jou dus een beetje hetzelfde antwoord als hieronder. Het kan overgaan maar ik denk dat je er altijd gevoelig voor blijft als je het eenmaal hebt (gehad).
Tinnitus heb ik sinds mijn operatie maar dat is lang niet zo erg als de non-stop autofonie die ik vóór de operatie had. Aan tinnitus wen je, aan autofonie nooit (vind ik in ieder geval, maar iedereen is anders).
Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:49u
Hallo D,
In mijn ervaring komt en gaat de autofonie met periodes. Uiteindelijk was het met 1 oor zo erg dat het elke dag de hele dag was. Toen kon ik er niets meer mee (het was heel hevig ook) en ik ben uiteindelijk geopereerd. Bij het andere oor komt en gaat de autofonie: soms weken niets, dan weken 1 uur per dag, dan een paar uur per dag. Om vervolgens weer een paar maanden te verdwijnen. Soms denk ik dat het te maken heeft met het weer of weersveranderingen. Andere keren denk ik dat het te maken heeft met te weinig vocht drinken....Wist ik het maar.
Maar over het algemeen ben ik nu heel tevreden.

Volgende pagina