Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3676 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 8 van 368.

Naar pagina: Meest recent   6   7   8   9   10   11   12

Aan Jellemaandag 15 juli 2019 - 21:42u
@jelle
Meestal worden er zaken op een forum geplaatst als je in paniek bent. Eens het weer beter wordt of verdwijnt, bezoek je dit forum niet meer zo vaak of nooit meer. Bij mij is het een aantal maanden terug gestart in erge mate na een oorontsteking. En als ik de verschillende forums las, dan moet ik toegeven dat ook de horrorverhalen het meest bleven hangen ... Ieder lichaam is anders en soms herstelt het zich vanzelf ook. Dit zijn ook de woorden van een prof die ik bezocht heb na verschillende oorartsen te bezoeken. Ik kan jou zeggen dat mijn klachten veel verbeterd zijn. Nog niet helemaal weg maar leefbaarder. Stop dus met jezelf gek te maken.
Jasmijnmaandag 15 juli 2019 - 15:30u
Hoi Iedereen,
Ook ik heb TA, inmiddels 5 jaar. Maar wat ik bij jullie niet terug lees is vocht uit/in de oren..
Ik heb naast dagelijkse TA, ook dagelijks, vocht in en uit mijn oren. Herkent iemand dit?
Al 5 jaar denk ik dat het een relatie met TA heeft, maar (meerdere) artsen vinden van niet. Ook geven ze aan dat vocht in het oor/uit het oor niet mogelijk is.
Ik ben benieuwd of iemand ook deze klachten heeft...
Groetjes
Jellemaandag 15 juli 2019 - 14:02u
Dag allemaal,

Voor de laatste keer reageer ik nog eens op dit forum, mede ook omdat ik nog geen enkele reactie heb ontvangen. Ik heb na het krijgen van tinnitus 1,5 jaar geleden (blootstelling aan te hard geluid) oorklachten gekregen. Dit varieert van: veelvuldig uitspuiten oren door teveel oorsmeer, eczeem in de oren wat steeds terugkomt na uitspuiten, krakende/ploppende oren, tot hypercasus en tinnitus. Ook ben ik regelmatig verkouden en ben ik momenteel in therapie bij een manueel therapeut voor mijn kaak (overbelasting van mijn kaken met bijbehorende spanningshoofdpijn). Als ik me fysiek erg inspan heb ik inderdaad ook last van een ‘dicht gevoel’ in mijn rechteroor en dan kan ik mijn ademhaling of stem harder horen. Kort na het sporten verdwijnt dit weer. Verder heb ik (uitgezonderd van fysieke inspanning) eigenlijk geen last van het horen van mijn ademhaling/stem. Van de TA-symptomen heb ik het meest last van de krakende/ploppende geluiden als ik slim of mijn mond open doe en beweeg. Ik ben nu 2 keer in mijn leven bij een KNO-arts geweest en die dachten steeds dat ik een dichte BvE had. Dit betwijfel ik nu, aangezien ik eigenlijk altijd wel goed kan horen. Neusspray’s en neusdruppels hebben mijn klachten niet veel geholpen, ook niet verergerd. Heb ik last van een beginnende TA?

Ik ben op dit moment heel erg gestresst, omdat ik enkele dagen geleden dit forum tegenkwam. Ik was het eigenlijk liever niet tegengekomen, want ik ben al enkele dagen zeer bang dat ik uit het niets autofonie krijg. Dit is in die 4 dagen 1 x gebeurd voor een paar seconden. Ik heb het gevoel dat ik mezelf compleet gek zit te maken. Voordat ik op dit forum terechtkwam, gaf ik geen aandacht aan mijn klachten. Ik dacht dat het horen van de ademhaling en mijn stem normaal was tijdens een fysieke inspanning, terwijl dit dus blijkbaar hele erge klachten zijn.

Ik ga meteen een doorverwijzing naar een KNO-arts in Nijmegen vragen. Woon toevallig ook dichtbij Nijmegen dus dat komt goed uit. Mocht ik een TA hebben, kan iemand mij uitleggen of het altijd (naarmate de tijd vordert) erger wordt of dat het ook minder kan worden? Ik lees hier eigenlijk alleen maar ‘horrorverhalen’ waar ik niet erg blij van wordt.

Hoop zsm van iemand te horen.

Jelle
Jellevrijdag 12 juli 2019 - 15:32u
Hallo,

Ter toevoeging aan het onderstaande. Ik denk zeker dat ik een bepaalde vorm van TA heb aan mijn rechteroor. Echter ontstaat dit naar mijn gevoel alleen bij inspanning. Als ik in de sportschool ben, schiet mijn oor vaak ‘dicht’ waardoor ik mijn stem en adem ineens heel goed hoor. Dit gaat dan even door en als ik dan eenmaal weer thuis ben en op de bank ga liggen is het voorbij en komt het eigenlijk ook niet meer terug. Kan dit komen door het aanspannen van spiertrekkingen in het oor?

Hoor graag van iemand.
Jelledonderdag 11 juli 2019 - 19:29u
Verder moet ik erbij vermelden dat mijn kaakspieren op het moment overbelast zijn. Deze spieren zitten heel dicht bij het oor, waardoor de klachten niet per se uit het oor zelf hoeven te komen. Het kan dus ook zo zijn dat mijn kaak steeds die geluiden geeft, al hoor ik de ene keer een knak geluid en de andere keer een krak geluid. Verder heb ik geen last van misselijkheid, wel van hoofdpijn maar dit heeft dus ook met een spier in mijn hoofd te maken wat weer betrekking heeft op mijn kaak.
Jelledonderdag 11 juli 2019 - 19:25u
Dag allen,

Bij toeval ben ik eigenlijk op dit forum beland. Ik merkte de afgelopen dagen dat mijn rechteroor soms dicht ging (ik hoorde dan ook een klikgeluid). Ik hoorde dan mijn ademhaling erg goed. Echter als ik dan iets boven mijn oor op een bepaalde plek drukte, ging dit weer weg en kon ik mijn ademhaling niet meer horen. Dit gebeurde de laatste dagen een sporadisch aantal keren, waardoor ik wat ging Googelen en op dit forum terechtkwam. Ik schrok me kapot. Sindsdien heb ik een hele erge focus op mijn ademhaling, mijn spraakvolume en alle externe geluiden. Het lijkt dus nu ook best hard, maar ik twijfel of het iets psychisch is of dat het echt met deze problemen te maken heeft. Ik heb al 1,5 jaar last van oorsuizen aan het rechteroor (dit is ontstaan na geluidstrauma) en verder heb ik ook wel een tijdje al last van een klikkend geluid als ik slik of geeuw. Met vliegen had ik altijd dat mijn oren heel snel dicht gingen zitten. Dit deed soms pijn, maar het waren vooral mijn oren die meteen dicht gingen, waardoor ik een tijdje niks kon oren. Ik heb altijd gedacht dat mijn buis van Eustachius niet goed opende, maar met dit probleem is het juist dat die altijd open staat. Zou ik last kunnen hebben van tuba aperta of denken jullie dat ik een ander oorprobleem heb? Mijn KNO-artsen hebben nooit tuba aperta geconstateerd.
Saradinsdag 02 juli 2019 - 20:03u
@Yvonne, aha, hartelijk dank voor je informatie!
Yvonnemaandag 01 juli 2019 - 12:27u
@Sara
Mijn operaties zijn gedaan door 2 verschillende kno-artsen in Brunssum/Heerlen (ziekenhuis Zuyderland). Maar helaas zijn beide artsen inmiddels met pensioen.
Maar de methode is wel bekend bij het team kno daar. Bij mij is de buis van Eustachius opgevuld met teflon en eigen botweefsel.
Jessezondag 30 juni 2019 - 22:20u
Hallo mensen,
Ik heb alweer even niks gepost.
Ik heb zoals ik hier getipt kreeg mijn paar kilo's terug gekregen en het is inderdaad veel minder geworden. Ik kan zelfs weer een bak koffie drinken in de ochtend zonder dat er iets gebeurd. Het gebeurd nogsteeds wel dagelijks. Meestal bij wat inspanning etc. Maar veel minder erg dan eerst en ik gebruik de truc die hier verteld werd met spieren aanspannen ook. En het werkt direct. Volgende week vervolg afspraak bij KNO om te kijken op allergien en andere oorzaken. Al zie ik het al aankomen dat hij het toch gaat gooien op een verstopte buis i.p.v een te open buis. (Hij luisterde niet echt).
Ook merk ik dat het vaak gebeurd bij mij rond de tijden dat ik eet? Dus mijn werkpauzes. Als ik dan net iets later ben begint het en zodra ik heb gegeten is t weg.
Ik ga deze week expirimenteren of het helpt als ik 8 uur ga slapen ipv 7 per dag. Want dat leek voor me te helpen.
Sarazondag 30 juni 2019 - 15:53u
@J.
Hartelijk dank! Bent u geholpen door Dr. Boedts of een andere arts?

Volgende pagina