Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3565 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 4 van 357.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Aan judithzondag 07 april 2019 - 15:54u
Hoi Judith,

Dit geroffel heb ik ook bij aanraking van gezicht. Dit heet oormyoclonis en is afkomstig van een spier ergens bij de bve als ik het goed heb. Ik geloof dat die spier of dat gebied verbonden is met de aangezichtszenuw dus vandaar dat je het hoort bij aanraking van het gezicht. Het kan irritant zijn maar ik zelf besteed hier zo min mogelijk aandacht aan, het kan zeg maar geen kwaad. Je zou magnesium kunnen gaan gebruiken om te kijken of dat effect heeft op de spieren. Of misschien bloed testen op vitaminetekortn. Ervaar je veel stress? Afgaan van dat je ook veel pijn en druk in het hoofdgebied hebt kan het ook zijn dat er teveel spanning op staat, magnesium zou daarom misschien kunnen om uit te proberen. Het kan ook zijn dat die druk en het volle hoofd afkomstig is van een allergie, aangezien je het bij opstaan hebt, misschien ben je allergisch voor huisstofmijt en zit dit in je matras? Dit zijn allemaal maar ideeën en ik ben geen arts, maar je zou er naar kunnen kijken. Of je kunt om een doorverwijzing vragen naar een arts die je wel serieus neemt en meer kennis heeft. De klikjes vlak na het stoppen met praten heb ik ook af en toe, dit komt geloof ik ook bij de buis van eustachius vandaan, een dysfunctie of symptomen van tuba aperta of misschien toch allergie of spanning op het gebied. Hoop dat je wat aan mijn bericht hebt en veel gezondheid gewenst.

Groetjes
Judithzondag 07 april 2019 - 10:17u
Goedemorgen,

Ik heb pas een berichtje geplaatst op deze site, maar nog geen reactie ontvangen.
Ik hoop dat jullie tijd hebben om even mee te lezen/denken.

Ik ben deze week weer naar mijn kno arts geweest met het idee ik ga voor mezelf opkomen en vertel alles wat ik voel en hoor. Maar echt.. op de 1 of andere manier werd ik tijdens het gesprek weer volledig overdonderd en ging ik wederom met een onvoldaan gevoel naar huis. Waarom is het zon taboe als mensen vragen stellen en vanwaar die terughoudendheid bij artsen als mensen het gevoel hebben dat er iets niet in orde is met hun oren?
Ze heeft alles weer gemeten (ondertussen al 3x zon drukmeting gehad) en alles zag er weer goed uit.
Ik vertelde over het geroffel wat ik in mijn oor ervaar als ik zelf praat en bij sommige andere geluiden. Dat zat tussen m’n oren zei de arts. Op jullie site heb ik ergens gelezen dat iemand geroffel ervaart als ze aan haar oog zit of haar vinger in haar andere oor stopt. Ik heb dus precies hetzelfde! Ook mijn wang is helemaal gevoelig voor aanraking en sinds een paar nachten heb ik weer een hele zere oorschelp als ik er een poosje op heb gelegen. Herkennen jullie dit?
Nogmaals: ik hoor mijn eigen stem en ademhaling niet en ik weet dat dit 1 van de belangrijkste symptomen is, Maar er gebeuren van die rare dingen waar ik mezelf zo’n zorgen over maak en dit maakt mij angstig.

Ik ben eens gaan letten op die klikjes die ik ervaar en zal het zo goed mogelijk proberen te beschrijven:
Als ik praat lijkt het wel alsof er een soort van druk op m’n hoofd komt soms en alsof er in nijn holtes of buis van Eustachius iets vacuüm trekt en zodra ik stop klikt dat open. Niet in nijn oor zelf maar iets er vandaan. Ik kan de plaats niet precies aanwijzen. Het is niet heel de dag. Vooral ‘s morgens en ‘s avonds.
‘s Morgens word ik met een vol hoofd wakker alsof ik mega verkouden ben. Dit heb ik eigenlijk al bijna heel mijn leven en het trekt als ik uit bed stap wel weer weg.
Ik heb erg veel last van hoofdpijn en mijn holtes doen soms zeer (drukgevoel) ook als ik erop druk. Bovenkant neus en onder ogen.
Soms gewoon vervelend als ik veel praat, omdat het dan voelt alsof ik druk opbouw en hoofdpijn krijg.

Misschien herkent iemand van jullie dit wel.

Heeft het nut om nog eens een andere kno arts op te zoeken en eens met een camera te laten kijken ipv van buitenaf?

Ik hoop wat van jullie te horen.

Hartelijke groet,

Judith
Yvonnedonderdag 28 maart 2019 - 21:55u
@Izaak,
Bedankt voor je reactie en uitleg. Zo zie je maar, iedereen en ieders lichaam is anders.
Bij mij is er weer een andere techniek op "losgelaten", ook met succes. Gelukkig zijn er dus wel mogelijkheden. Helaas laten veel mensen zich wegsturen door de kno-artsen alsof er niets aan te doen zou zijn.
Judithdonderdag 28 maart 2019 - 16:28u
Hallo,

Ik heb een vraag. Enige tijd geleden heb ik last gekregen van oorsuizen.
Al een tijdje heb ik geroffel in mijn oor als ik bijvoorbeeld langs mijn oor wrijf. Nu heb ik het ook als ik praat of mijn dochter. Ik heb diagnose hyperacusis maar begin steeds meer te twijfelen of het mycolonis is.

In de symptomen van tuba aperta zie ik staan klikjes.
Sinds een tijdje heb ik als ik stop met praten af en toe een klikje. En dan na de volgende zin weer. Gaat het bij tuba aperta om continu klikjes tijdens het praten of alleen bij het stoppen zoals ik dat heb?
Ik heb momenteel wel heel veel spanning dus dat zou alles kunnen verwegeren.
Veel last van spieren, kaken, nek. Maar ook veel pijn rondom oren en soms een dof gevoel.
Echter hoor ik mezelf niet praten of een echo.
Er gaat vanalles door mij heen.
Om gek van te worden. Ik hoop op een reactie van jullie.

Hartelijke groet, Judith
Emmawoensdag 27 maart 2019 - 09:50u
Hoi!

Ik wilde toch weer even een berichtje plaatsen. Mn klachten zijn niet veranderd. Kraakjes heb ik dus al jaren, geen erg in. Maar waar ik mee blijf zitten is dat als ik gaap ik dus wel Mn stem en alles heel hard hoor (duidelijk het autofonie) voornamelijk rechts. Mn angst blijft. Ik krijg mezelf niet rustig. Huisarts zag niks verontrustends en ik ga liever gewoon niet naar de KNO. Liever zou ik nog eens advies horen van jullie hier of die autofonie tijdens het gapen volgens jullie een normaal verschijnsel is of niet?

Sterkte allemaal!

Liefs.
Izaak Astleydinsdag 26 maart 2019 - 23:58u
Yvonne,

Dat buisjes dergelijke klachten erger kunnen maken heb ik inderdaad gelezen. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring. Vandaar dat ik bij mijn suggestie "in overleg met de specialist" heb gevoegd. Buisjes zijn bovendien ook altijd herroepelijk.
Izaak Astleydinsdag 26 maart 2019 - 23:53u
Hoi Yvonne,

OTS is inderdaad Open Tuba Syndroom. Deze "aandoening" is voor de specialisten inderdaad een vaag gebied. Mijn KNO arts geeft bijvoorbeeld aan dat hij voornamelijk af kan gaan op mijn verklaringen, maar zelf niets verontrustends constateert. De diagnose OTS heeft hij uiteraard wel kunnen stellen op basis van de openblijvende buis van eustachius. Deze heeft een breder en een smaller deel. Het smallere deel kleeft in gezonde toestand aan elkaar en komt met gapen en drinken etc kort even los om te ontluchten om vervolgens in gesloten toestand terug te keren. Bij OTS blijft deze dus inderdaad open.

Ik begrijp jouw vraag en mijn arts heeft ook vooral op mijn aandringen op basis van mijn ervaring met een vervangend arts toch de buisjes g e plaatst, maar ook hij kon er theoretisch niet bij. Wat ik wel weet is dat de betreffende vervangend arts redeneerde dat de luchtdruk door het buisje aan beide kanten gelijk zou blijven. Wellicht was de grootste ontwrichting voor mij niet zozeer een open, óf gesloten toestand, maar veeleer het voortdurende geknetter en geschommel in het oor. Ik werd er gek van en dat heb ik nu niet meer.
Evelinedinsdag 26 maart 2019 - 18:29u
@D
Sinds vorige week hoor ik mijn stem niet meer constant weergalmen in mijn oor. Wel nog af en toe klikken als ik slik, af en toe vol gevoel in mijn oor. En wel nog de piep.
Het gaat enorm traag, maar er is nog steeds vooruitgang in de positieve zin waar ik wel blij om ben.
Slechts enkele keren als ik geeuw of mijn neus snuit, hoorde ik mijn stem iets versterkter.
Ik hoop echt dat het op termijn allemaal verdwijnt, maar zal zijn tijd nodig hebben. 1ste keer in mijn leven dat ik een oorontsteking had, en eentje om nooit meer te vergeten alleszins...
Ddinsdag 26 maart 2019 - 11:11u
Het is even geleden, maar hierbij nog eens een update.

Even mijn situatie samengevat:
- reeds enkele jaren last van TA. Gelukkig geen continue last
- begin februari oorontsteking gehad, waarna ik wel heel veel last had. Continue autofonie van 's morgens tot 's avonds

Ik kan zeggen dat die slechte periode een tijdje geduurd heeft, maar ik stelde vast dat mijn TA-klachten geleidelijk verminderd zijn tot op het niveau van voor de oorontsteking. Waar ik uiteraard blij mee ben. Hopelijk blijft het zo!

@Eveline, hoe gaat het ondertussen met jou?
Yvonnevrijdag 22 maart 2019 - 20:40u
Rick, fijn dat er serieus naar je gekeken wordt in ieder geval.

Volgende pagina