Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3819 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 4 van 382.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Helenevrijdag 13 november 2020 - 09:42u
@Laura, ik lees dat je bij de diagnose SCDS ernstige evenwichtsklachten moet hebben. Ik vroeg me af, heb jij dat ook? de rest herken ik wel, behalve die evenwichtsklachten.....
Het is bij mij nu 3 maanden geleden dat ik buisjes heb gekregen en heb nog steeds last van heftige autofonie, ontstaan direct na het plaatsen van die buisjes. Heb ook pulserende tinnitus erbij.
dickvrijdag 06 november 2020 - 01:18u
hallo ik heb ook tuba aperta weet iemand een arts die je kan helpen
Lizzydonderdag 05 november 2020 - 17:19u
Hoi! Welke dokters zijn aan te raden die gespecialiseerd zijn in tuba aperta problemen? Zowel in BE als in NL. Ik word van ene naar andere dokter gestuurd met geen resultaat. Heel erg bedankt voor de feedback!
Lauradinsdag 27 oktober 2020 - 20:17u
Ik zou een ieder op deze site willen adviseren , mocht het niet gebeurd zijn, een CT scan te laten maken. Ik heb eerdere berichten op deze pagina gezet waarin ik heb benoemd welke behandelingen ik heb gehad. Het blijkt nu na bijna 2 jaar dat we helemaal op het verkeerde spoor zaten. Ik heb SCDS. Ik blijk een opening in een gehoorbeentje te hebben waar al mijn klachten naartoe terug te leiden zijn. Dit zijn bijna dezelfde symptomen als tuba aperta. Het schijnt echt heel weinig voor te komen zodat hier niet aan gedacht is. Ik sta op dit moment op de wachtlijst voor een best pittige operatie maar ben allang blij dat er eindelijk een diagnose is gesteld. Mijn advies is laat een CT scan maken van het hoofd zodat je alles kunt uitsluiten.
Cynthiazaterdag 10 oktober 2020 - 12:52u
Wie hoord zichzelf ook kauwen met Tuba Aperta?
Bentedonderdag 24 september 2020 - 20:22u
Beste Ter Horst,

Natuurlijk dat is geen probleem! benteseo@gmail.com is mijn email, neem gerust contact met mij op.
Ik ervaarde vooral heel erge, plotselinge autofonie waardoor ik niet meer 'kon' praten / luid horen van de ademhaling / dichtzittend oor / heel heftige hyperacusis / het juist niet horen van de eigen stem, soms.

Nog steeds wel eens last, al wel veel minder al. Maar vooral door de aanhoudende hyperacusis ben ik wel extreem overgevoelig geworden voor bepaalde geluiden, zelfs al is de TA minder geworden.

Groetjes, Bente
Ter Horstdinsdag 22 september 2020 - 00:20u
@bente, mag ik misschien weten wat jou klachten waren en hoe jij dat ervaarde. Ik zou het graag willen vergelijken met mijn oorzaak/klachten? Over de email vind ik miss nog wel beter als je dat geen probleem vind. Gr
Bentezaterdag 19 september 2020 - 16:49u
Hallo iedereen,

Wat een geweldige website. Ik heb zo'n last gehad van TA toen ik erg ziek was met Anorexia Nervosa (AN). Meerdere keren heb ik op internet gezocht of er een link was tussen de symptomen zoals beschreven op deze site, en AN. Naast één obscure site, nooit echt wat gevonden. Ik wist dus ook niet dat ik (hoogstwaarschijnlijk) TA had. Nu studeer ik logopedie en heb daardoor deze site gevonden. Ik wou dus zeggen dat ik dit een goed initatief vind, en zou geweldig zijn als de vindbaarheid op Google groter wordt!

Groetjes Bente
Vraagjedonderdag 10 september 2020 - 11:41u
Heb je bij een tuba aperta last van geluiden die dreunen? En is dit te verhelpen met een oordopje?
Sjaandonderdag 03 september 2020 - 12:12u
Hoi,

Ik vraag me af of ik TA heb. Ik hoor mijn eigen stem in mijn linkeroor. Dit is soms wat harder en zachter. Het is er niet altijd en ook niet na een plop( dat heb ik niet). Ik heb wel een soort dreun als ik geluiden hoor van buitenaf. Vooroverbuigen heeft geen zin.
Als ik een oordop of vinger in mijn oor doe is allea weg en kan ik normaal praten. Ook als ik fluister heb ik er geen last van.
Herkenbaar ?

Volgende pagina