Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3908 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 391.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Nicolewoensdag 14 juli 2021 - 13:58u
Hallo,
Je mag me mailen via nicole_van_den_oever@hotmail.com
Mvrgr. Nicole
Ter Horstwoensdag 14 juli 2021 - 00:08u
Hallo Nicole, ik heb exact dezelfde beleving als jou. Ik zou het wel fijn vinden dat we mailen over onze klachten. Ik heb nu 3 jaar last en heb al vanalles ondernomen. Hoop dat je hiervoor openstaat.
Nicolemaandag 12 juli 2021 - 11:40u
Al enige tijd had ik klachten zoals op dit forum vaak worden genoemd: autofonie, oorsuizen en de adem langs mijn oor horen gaan. Vorige week de diagnose: tuba aperta gekregen. Oorzaak: veel gewichtsverlies in korte tijd. Mijn voornaamste klacht zijn de suizingen die gedurende de dag sterk wisselen. Voor mij viel nu ook op zijn plek waarom ik na het sporten zoveel meer last ervaar van de suizingen. Nu vind ik het geen probleem om aan te komen, maar ik vroeg me af of dat bij iemand ook een positief effdct heeft bereikt mbt de suizingen. Ik lees ook verhalen over neusspray en oestrogeendruppels (?). De KNO arts raadde me overigens ook aan de oefeningen te doen zoals deze op you tube staan en op dit klankbord recent gepost zijn.
Thomdonderdag 01 juli 2021 - 10:27u
En dan hier de link naar de video.. Wel zo handig: https://youtu.be/NhKyJqERcF8
Thomwoensdag 30 juni 2021 - 21:16u
Goedenavond allemaal,
Ik heb nu 3 jaar last van Tuba Aperta. Vermoedelijk ontstaan na het duiken tijdens mijn vakantie in Maleisië. Na vele bezoeken aan de huisarts, verschillende soorten neusspray, 2 bezoeken aan de KNO-arts, vele oefeningen van de kaakfysiotherapeut en een paar maanden volledige rust was mijn probleem nog steeds niet opgelost. Maar bij het laatste bezoek aan de KNO-arts in het Amphia Ziekenhuis in Breda werd mij wel verteld dat mijn Buis van Eustachius wat is verwijd. Ik was dus erg blij dat ik eindelijk wist wat de oorzaak is van de vervelende klachten. Helaas vertelde de KNO-arts ook dat hij er niets aan kan doen. Hij zei dat ik er mee om moet leren gaan en dat ik cognitieve gedragstherapie, zoals mindfulness, zou kunnen overwegen. Dat zouden personen met Tinnitus ook doen om het dragelijk te maken. Ik heb het een periode niets gedaan en een enkele keer gemediteerd. Daar word ik rustig van maar het vermindert mijn klachten niet. Vooral in de auto of buiten bij temperatuurs- en drukverschillen heb ik er extra last van. Nu heb ik vanavond weer een zoektocht gedaan en ik kwam bij deze YouTube video uit. Ik weet niet of deze hier al bekend is en of het bij iemand heeft geholpen. Maar ik ben positief, heb goede hoop en ben er sinds vanavond mee gestart! Dit wil ik in ieder geval met jullie delen en hoop dat jullie er iets mee kunnen.
Groet, Thom
Eefjedinsdag 29 juni 2021 - 15:41u
Hallo,

Hebben jullie een idee welke Nederlandse KNO artsen momenteel bezig houden met Tuba Aperta? Ik denk er aan een afspraak te maken met Dr Metselaar in het Erasmus.

bedankt!
testdinsdag 29 juni 2021 - 15:41u
test
Lindadonderdag 24 juni 2021 - 13:12u
Hey Leonie, ik ben sinds 10 dagen geleden gestopt met de pil. Ik nam ook de veelbesproken Yasmin pil. Ik ga uittesten of het werkelijk weggaat na het stoppen van deze pil. Ik weet ook dat ik ongeveer 2 maanden geduld zal moeten hebben.
Leoniezondag 20 juni 2021 - 13:55u
Hey dames,

Sinds 2012 neem ik sporadisch een kijkje op dit forum. En ben heel nieuwsgierig naar wie er nog meer de pil/Mylan slikt en last heeft. Ik slik sinds 2006 denk ik deze zwaardere pil en zou het stoppen met deze pil dan echt dé oplossing zijn? Of is het met andere anticonceptie pillen net zo? Ik stap volgende maand over. Ben benieuwd!
Lindazondag 13 juni 2021 - 12:38u
@Aranka … ik zie nu dat je je leeftijd wel hebt vermeld.. Heb trouwens op Facebook een screenshot gevonden van iemand in de US die een document had gekregen van haar oorarts met richtlijnen op qua behandeling van tuba aperta en daar stond dus ook in om te stoppen met de pil. Veel drinken heeft bij mij geen verschil gemaakt. Weet er hier trouwens iemand of de zoutoplossing schade kan toebrengen of het op den duur nog erger kan maken?

Volgende pagina