Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3629 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 363.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Jeroenwoensdag 12 juni 2019 - 20:37u
Hyperacusis heeft mijn NKO arts al uitgesloten, vermits het enkel in luide omgevingen is. Van oormyoclonus heeft ze nog niet gesproken. Wel is er al bewezen dat mijn Buis van Eustachius slecht functioneerd maar toch wilt het door medicijnen niet helpen. Binnen twee weken heb ik mijn volgende afspraak en zal ik eens vragen achter Oormyoclonus. Bedankt voor je reactie.
Aan Jeroenwoensdag 12 juni 2019 - 16:47u
Hoi Jeroen,
Het lijkt erop dat jouw oor reageert op harde geluiden. Het klinkt mij meer als oormyoclonis of hyperacusis dan tuba aperta. Bespreek eens met je KNO-arts of je mogelijk overgevoeligheid op harde geluiden hebt. De spiertjes die je trommelvlies kunnen laten bewegen reageren dan spastisch op harde geluiden.. waardoor je tikken of geroffel in je oor hoort. Vaak op de maat van het geluid of als reactie erop!
Misschien zou je zelf eens magnesium kunnen proberen te slikken of magnesiumolie op je huid smeren.. maar bespreek het eerst maar met een arts!

Groetjes
Jeroenmaandag 10 juni 2019 - 22:13u
Ik ben ook maar 16 en ik werk nog niet. Ik val niet echt af, ben eerder aan het bijkomen. Ook drink ik maar af en toe alcohol dus aan mijn levenstijl is er niet mis.
Jeroenmaandag 10 juni 2019 - 22:08u
Het is heel onschuldig ontstaan met een paar keer last op feestjes. Ging meestal dan naar buiten en toen ik terug binnen kwam, was het alweer over. Na april is het erger beginnen worden nu heb ik het al als mijn vrienden met z'n allen roepen of dergelijke. Ik ben in April met het vliegtuig op vakantie geweest, misschien vandaar. Ik irriteert me er enorm aan en ik probeer luide omgevingen te vermijden. Ook enkel mijn ouders weten ervan.
Stresskipmaandag 10 juni 2019 - 20:38u
Is het mogelijk dat het vanzelf weg gaat of is het zo dat als je het hebt je er echt gewoon mee moet leven. In mijn geval is het niet door extreme gevallen onstaan. Misschien wat uitdroging, paar kilo's minder en veelste hard gewerkt. Mijn levensstijl is ook niet al te gezond maar daar werk ik aan. (Alcohol, roken) sinds het is gebeurd drink ik geen koffie meer.
Jeroenzondag 09 juni 2019 - 19:45u
Hallo allemaal,
Ik heb sinds februari een soort van kraak geluid in mijn rechteroog als ik in een luide omgeving terechtkom. De dokter hebben me vanalles voorgeschreven maar niets helpt. Ook heb ik het gevoel dat ik links beter hoor dan rechts. Is dit een Tuba Aperta?
Jessezondag 09 juni 2019 - 18:37u
Erg bedankt voor de snelle en goede reactie, ik zal overmorgen een afspraak maken bij de KNO arts
Aan Jessezondag 09 juni 2019 - 16:35u
Bij mijn eerste oor hielp aankomen hel goed en tot op de dag van vandaag is dat oor nooit meer zo erg als toen geworden. Maar links is het dus helaas ook ontstaan.
Pas toen ik 15 kilo aangekomen was.
Ik raak ook dagelijks in paniek en depressief ervan maar ik weet wel dat dat het ook erger kan maken. Probeer niet al teveel te lezen erover als dat je paniek versterkt. Ieder geval is anders en wat er bij anderen gebeurd hoeft niet bij jou te gebeuren! Sterkte
Aan Jessezondag 09 juni 2019 - 16:29u
Als hij kan zien via een camera dat je buis open staat dan kun je speciale operaties voor tuba aperta overwegen. In jouw geval zou ik eerst die 3 kilo aan proberen te komen. In mijn eerste oor ontstond het na 4 kilo afgevallen te zijn. In mijn andere oor toen ik 15 kilo aangekomen was.. geenidee waarom dat laatste oor juist ontstaat na aankomen maar die eerste kwam duidelijk door het gewichtsverlies
Jessezondag 09 juni 2019 - 15:01u
Onze dokters zijn meestal erg laks hier en luisteren nooit. Ik ben bang dat als hij me een andere diagnose geeft ik in dezelfde situatie kom als al de andere mensen. En als hij inderdaad zegt dat het TA is dan ben ik grof gezegt gewoon de lul?

Volgende pagina