Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3931 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 394.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Jdonderdag 25 november 2021 - 11:48u
Na in 3 ziekenhuizen in NL te zijn weggestuurd ben ik in belgie Gent terecht gekomen. Hier werden in het consult paper patching op mijn trommelvliezen aangebracht en mijn gehoor was per direct normaal. Langzaam verdween ook de druk in mijn oren. Na 5 x paperpatching, oorbuisjes en dit schommelde een paar weken maar daarna klachtenvrij. Mvg
Lindadonderdag 18 november 2021 - 15:18u
@Rick Ik heb ook de duindoornbesolie genomen maar merk ook niet zoveel verschil.
jos van soestzaterdag 13 november 2021 - 23:18u
test voor website
Bzondag 07 november 2021 - 20:27u
Sluit je op Facebook aan bij de groep TubaAperta. Daar kunnen we meer interactie creëren dan wat hier mogelijk is. Ik hoop je daar te zien en te spreken.
Veronicamaandag 01 november 2021 - 17:37u
Via https://www.hno-praxis-muenchen.com/ kwam ik aan een adres van een therapeute die aan de universiteit van Hamburg een therapie heeft ontwikkeld: http://tubenfunktion.de/person.html Voor wie Duits kan lezen misschien interessant. Verder dan de info lezen ben ik niet gekomen tot nu toe. Ik zoek eigenlijk iemand die in Nederland zit, of net over de grens in Duitsland.
Veronicamaandag 01 november 2021 - 17:37u
Via https://www.hno-praxis-muenchen.com/ kwam ik aan een adres van een therapeute die aan de universiteit van Hamburg een therapie heeft ontwikkeld: http://tubenfunktion.de/person.html Voor wie Duits kan lezen misschien interessant. Verder dan de info lezen ben ik niet gekomen tot nu toe. Ik zoek eigenlijk iemand die in Nederland zit, of net over de grens in Duitsland.
Rickwoensdag 27 oktober 2021 - 13:29u
Heeft er iemand wel eens duindoornbes-pillen geprobeerd? Schijnt bevorderlijk te zijn voor de slijmvliezen en daarmee onze klachten. Ik probeer het nu en lijkt juist wat erger te zijn maar geen idee of het door die pillen komt. Benieuwd naar anderen die het hebben geprobeerd
annelieszaterdag 23 oktober 2021 - 15:57u
ik leef al 6 jaar met een tuba aperta ...altijd kunnen onder controle houden door mass-loading (gewicht) op de trommelvliezen (paper-patching of stomweg gewoon oorprop)...nu krijg ik steeds trommelvliesontstekingen wellicht door de irritatie en de behandelende arts wil niet verder meer behandelen. In UZA terecht gekomen...daar stellen ze een injectie voor met sylicone (max 3 keer om de 3 maanden). Ik zal het sowieso proberen (want ik heb geen alternatief). Ze stellen ook medicatie voor 'notriptyline' wat eigenlijk antidepressiva is..maar volgens hen zou het een plaatselijke vetlaag geven rond de buis? ik ben sceptisch...als je 5 kg bijgekomen bent, heb je toch hetzelfde effect? ...
zijn er mensen met 'goede' ervaringen met de injectie?
zijn er mensen die een plug operatie ondergaan hebben en goede resultaten behaald hebben?
in België: UZA en Brai3n in Gent...
in Duitsland: Dr Klingmann in Munchen
zou me benieuwen of er nog goede referenties zijn?
Jeroendonderdag 21 oktober 2021 - 11:48u
Hallo,

Ik heb al jaren (10) last van tinnitus en een ploppend geluid in 1 oor nadat ik
een zwaar motorongeluk had gehad waarna ik ook in coma was beland.
Omdat mijn aandacht in eerste instantie naar weer lopen ging en het leren omgaan met milde hersenbeschadiging, merkte ik natuurlijk wel dat mijn gehoor slechter was geworden, maar vaarde daarbij op de adviezen van de KNO artsen om het maar aan te kijken en tzt wellicht naar een oplossing te zoeken.
Dat heb door de jaren heen verschillende keren geprobeerd; onderzoeken, tests, acupunctuur ook, niets veranderde en ik kreeg uiteindelijk toch altijd te horen dat er niets gevonden kon worden en dat ik met de piep moest leren leven.
Dat heb ik zo goed als gaat gedaan, ik vermijd situaties met heel veel omgevingsgeluid, geef op werk aan in welk oor te praten en vraag veelvuldig 'wat zeg je?'
Maar het lukt me steeds minder me over te geven aan het constante ploppende en krakende geluid bij elke keer dat ik slik, het piepen en de druk in mijn hoofd.
Zijn er hier mensen die ook ervaringen hebben met dergelijke klachten na een ongeluk of trauma?
In mijn zoektocht online naar KNO artsen die gespecialiseerd zijn in problemen met de buis van Eustachius en tinnitus kwam ik op deze site uit.
Weten jullie een betrokken, gemotiveerde specialist die zich hier mee bezig houdt?

alvast dank,
Jeroen
Bvrijdag 08 oktober 2021 - 22:01u
Op Facebook heb ik een groep aangemaakt genaamd TubaAperta. Er zitten verder nog geen leden in de groep. Misschien goed om je daar aan te melden. In zo’n groep kun je makkelijk communiceren en reageren op elkaar. Ook zit er een zoekfunctie in waardoor je kunt kijken of er al eens over een bepaald onderwerp is gesproken.

Volgende pagina