Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3580 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 358.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 22:42u
Oke alsnog heel knap dat je het dus 2 jaar lang volgehouden hebt en door kon gaan. Ik ben in huis al een zombie. Je verhaal geeft mij wel hoop dat ik het ook op een dag kan.
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 21:56u
@Anoniem
Met de operatie heeft de arts mijn buis v Eustachius dichtgemaakt met teflon en botweefsel.
Toen kon ik weer écht leven. Daarvoor minder dan half. Een zombie was ik.
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 21:54u
Ik heb het al meer dan 20 jaar. Ik heb ongeveer 2 jaar constant (dwz: als ik niet lag) in beide oren gehad tot aan mijn operatie. Toen aan 1 oor geopereerd. Daarna werd het (toevallig) aan het andere oor minder. Ik heb daar nu bijna geen TA meer. Zolang ik geen prednison meer gebruik en geen neusspray.
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 21:18u
Yvonne, dat vind ik knap, hoeveel jaar heb je dat gedaan? Stonden jouw beide oren constant open? Kan me bijna niet voorstellen hoe je dat hebt volgehouden om door te gaan!
Yvonnevrijdag 12 april 2019 - 20:48u
@Anoniem
Het is afschuwelijk vermoeiend en bijna niet te doen maar ik heb het wel gedaan ja. Totdat ik geopereerd ben.
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 19:32u
Of zijn er mensen die wel gewoon werken en naar feestjes en de supermarkt etc gaan met om de haverklap één of beide oren die openspringen. Je kunt buitenshuis niet zomaar liggen om het te laten stoppen. Vandaar dat ik mij afvraag hoe andere mensen hiermee omgaan
Anoniemvrijdag 12 april 2019 - 18:23u
Zijn er meer mensen die niks meer kunnen en de deur niet meer uitgaan vanwege het openspringen van de oren?
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 20:46u
@Judith
Ik herken je klachten niet als TA-klachten (ik heb zelf meer dan 20 jaar ernstige TA in beide buizen v Eustachius gehad). Maar ik kan toch niets anders zeggen dan dat je naar een goede kno-arts moet gaan. En dat je met een camera in je neus moet laten kijken.
Judithwoensdag 10 april 2019 - 20:04u
Hallo allemaal,

Dank nogmaals voor jullie reacties deze week. Ik heb toch nog wat vragen. In een eerder bericht herkende iemand de klikjes na het praten. Heel vreemd maar deze hoor ik bijna niet in mijn oor maar lijken wel ergens in mijn wang te zitten en soms zelfs hoger. Kan het niet goed plaatsen. Wel denk ik dat het de buis van Eustachius is die een soort van aan elkaar kleeft als ik praat en daarna open plopt. Als ik mijn hoofd opzij draai is het in het ene oor beter te horen (alsof de spieren dan aangespannen staan ofzo)
Is dit klikken een typisch symptoom voor tuba aperta?
Mijn tweede vraag gaat over de druk die ik voel in mijn gehemelte en de bovenkant van mijn neus. Het lijkt soms wel alsof deze zich opbouwt als is aan het praten ben. De voorkant van mijn gehemelte doet pijn en het bovenste bot van mijn neus. Alsof mijn eigen stem en geluid druk uitoefent op mijn gehemelte en neus. Het voelt ook helemaal alsof mijn tanden en zeer van gaan doen.. heel vreemd. Soms denk ik wel eens misschien is mijn buis wel te nauw.
Sinds gisteren doen mijn gehoorgangen ook wat zeer. Bijvoorbeeld wanneer ik een boertje laat en er wat lucht naar mijn oren geperst wordt.
Ik ben benieuwd of jullie deze klachten herkennen.
Ook vroeg ik mezelf af of het kwaad kan als ik mijn holtes wat meer ga spoelen met zout water?

Alvast bedankt
Hartelijke groet,

Judith
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 19:37u
1x met alleen teflon (heeft ca. 10 jaar vastgezeten). En de laatste x met teflon én botweefsel.
Heeft wel veel grotere risico's dan fillers, dus als je pas 4 maanden klachten hebt zou ik dit niet doen.

Volgende pagina