Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3411 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 342.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

frankdinsdag 11 september 2018 - 11:23u
Ik had last van opgezette klieren in mijn hals. Daarvoor ben ik naar de KNO arts door verwezen. Deze heeft 3x een punctie gedaan en toen dachten ze aan een vorm van leukemie. Ze hebben er toen voor gekozen de klieren te verwijderen en ze in te snijden. Hieruit bleek weer dat het geen leukemie kon wezen. Daarna ben ik bij de kno arts gebleven om uit te zoeken waarom ik dan opgezette klieren had en waarom ik nog steeds last had van overdruk in mijn rechter oor. Ze besloten toen om mijn oren na te kijken; geen vocht achter in het oor dus maar een oor test gedaan. Ze kwamen er toen achter dat mijn rechter oor inderdaad niet kan klaren. Mijn oren werken overigens prima qua gehoor. De arts gaf aan dat ik tuba aperta zou hebben. Uiteindelijk ben ik met deze uitslag naar huis gestuurd, omdat ze aangaven hier niks aan te kunnen doen. Ik moest er maar mee leren leven. Ondertussen ben ik 4 jaar verder en heb ik nog steeds de zelfde klachten. Druk in het oor en last aan schouders en nek. Mijn oor plopt ook elke keer. Ik ben eigenlijk een beetje radeloos.... Niemand heeft een idee waar het aan kan liggen.
thillydinsdag 11 september 2018 - 10:58u
frank hoe is bij jou onderzocht en vastgesteld dat het t a is ik heb deze site gevonden met mijn vraag nadat ik al 5 jaar met mijn klachten liep alle symptomen van t a en vooral autofonie heb ik. 4 en nooit kreeg ik onderzoek dat wordt in oktober.
Frankdinsdag 11 september 2018 - 10:14u
Goedemorgen, bij mij is ook tuba aperta vastgesteld. Mijn problemen zijn dat ik mijn rechter oor niet kan klaren waardoor er veel druk ontstaat. Dit geeft veel klachten zoals bv een hele stijve nek en last aan mijn schouders. Zijn er mensen die dit herkennen?
Yvonnemaandag 10 september 2018 - 10:53u
Hoi Janneke,
Ik heb geen ervaring met dr Pennings. Waarom bel je Nijmegen niet en vraag je het daar niet? Dan weet je het zeker.
Met buisjes heb ik in ieder geval geen positieve ervaringen en dat dit nog steeds wordt voorgesteld bij Tuba Aperta vind ik vreemd. Maar ben geen arts.
groet Yvonne
Janneke Bakkerzondag 09 september 2018 - 12:27u
Goedemiddag,

In 2011 ben ik door Dr. Pennings Nijmegen) geopereerd aan mijn trommelvlies.. Ivm met de Tuba Aperta heeft hij het trommelvlies toen extra verstevigd.
Daarna is het redelijk goed gegaan. Wel klachten maar niet continu en redelijk te doen. Echter het laatste half jaar is de autofonie weer toegenomen, gaat dan ook niet meer weg, tenzij ik ga liggen. Wat de trigger is, geen idee.
De plaatselijk KNO arts, (Zwolle) heeft het besproken in de vakgroep. Als mogelijke oplossing stellen zij een trommelvlies buisje voor. Hier heb ik slechte ervaringen mee en het heeft de vorige keer, voor mijn operatie in 2011 absoluut niet geholpen. Einde verhaal hier dus. Het plan was om dan te gaan overleggen net Dr. Pennings. Maar heb ik nu goed begrepen dat hij zich hier niet neer mee bezig houdt?
Hannedinsdag 04 september 2018 - 18:47u
Hoi Yvonne,

Lijkt me leuk om wat te mailen, is vaak makkelijker communiceren ook he

M'n adres: hanne-vandenberghe@hotmail.com

En zien zitten.. eigenlijk maakt het me niet uit of er tien operaties aan te pas komen, zolang het maar opgelost raakt...
Hij vindt het dichtmaken best extreem (hoewel hij het al 6-tal keer heeft gedaan), wou die methode gerust ook al meteen doen.
Maar ik vroeg hem zelf wat hij zou doen. En hij wil het nog eens proberen, ik denk deels als proefpersoon om te concluderen of bijspuiten misschien een meerwaarde heeft (hij zei zelf: je weet nooit of het goed aanhecht en of het voldoende is), dus als dit in de toekomst andere mensen helpt (en je weet nooit ook mij), dan heb ik het ervoor over...

Het is nu vooral afwachten wanneer ik de operatie krijg. We trouwen 30/3/19 en had erg gehoopt ervoor nog geopereerd te worden, maar ik zal er maar niet op rekenen ..

Alvast bedankt voor de steun, Yvonne. Jouw continue aanwezigheid op dit forum steunt veel personen hier!
Yvonnedinsdag 04 september 2018 - 12:26u
Hallo Hanne,

Voor het verslag zal hij contact op moeten nemen met mijn arts (dr. Brinkhuis in Heerlen-Brunssum). Ik heb dat zelf niet. Het is wel positief dat hij daarnaar vraagt, toch?
Mijn methode is gebaseerd op de methode van dr. John Shea in Texas, Amerika. Ik heb destijds zelf contact opgenomen met dr. Shea en hij heeft de informatie toen doorgestuurd naar mijn arts (is al lang geleden want was de vorige operatie en een andere arts).

Nog een keer met de radiesse..heb je daar nog vertrouwen in Hanne..? Met vetweefsel is bij mij lang geleden ook al eens gedaan en heeft absoluut niet geholpen. Is er meteen weer uitgekomen. Wil niet zeggen dat dat bij jou ook zo is (misschien is de methode van dr. Somers anders en blijft het beter zitten).

Je mag me mailen hoor Hanne. Ook als je twijfelt over eventuele complicaties nav de methode die bij mij is gedaan. Ook al ben ik er blij mee (we zijn nu bijna een jaar sinds de laatste operatie en de buis is nog steeds dicht), er zijn wel bijwerkingen natuurlijk.
Als jij je mailadres hier achterlaat kan ik je terugmailen.
Hannedinsdag 04 september 2018 - 10:07u
Hallo,

Net buiten bij Dr. Somers.
Er komt dus een nieuwe operatie (lange wachtlijst wel).
Hij zou graag opnieuw de BvE opspuitrn, ofwel opnieuw met radiesse ofwel vetweefsel

Hij heeft ook een extremere ingreep: volledig afdichten.
Hij zal meteen deze ingreep ook vastleggen, tegen Dat ingreep 1 niet lukt...

Yvonne, ik sprak over jou. Hij was erg nieuwsgierig naar jouw ingreep en vroeg of je misschien nog een doktersverslag of iets dergelijks zou hebben dat hij mag inkijken?
Hij kan er maar uit leren...
Yvonnemaandag 03 september 2018 - 11:37u
Hanne,

Wat jammer dat de neusspray niet hielp. En dat het spoelen zo kort helpt. Maar inderdaad: het is in ieder geval iets...
Met mij gaat het nog steeds goed sinds ik gestopt ben met de prednison. Soms gaat de buis even open. Soms een half uur, soms een uur op een dag. Vaak een week niet. Dus ik ben blij.
Ik hoop dat dr Somers met een goed plan komt morgen voor je Hanne!
Hannezondag 02 september 2018 - 00:21u
Hoi,

Ik had ook absoluut geen baat van buisjes. Het was zelfs slechter en heb dan ook gesmeekt om ze eruit te halen...

De neusspray was geen succes.
Spoelen met zoutwater helpt wel erg goed bij me, de symptomen blijven dan een kwartier, met wat geluk 30 minuten weg.

Ik weet, het is niet lang. Maar beter dan niets...


Dinsdag terug naar Dr. Somers. En hem smeken voor een snelle poging tot oplossen. Want dit gaat ook echt niet meer ...

Volgende pagina