Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3786 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 379.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Magrietwoensdag 18 maart 2020 - 15:39u
Hallo,

Ik heb nu sinds een week dat mijn rechteroor ineens dicht zit. Loop al tijden bij kno, daar laat ik geregeld het hoor schoonmaken. Ik ben bekend met slecht werkende buis van eustachius.

Een week zit mijn oor ineens dicht, hoor mezelf hard praten , oorsuizen en jeuk in het oor.
Naar HA geweest en die zag een slijmoor, oogdruppels gekregen maar nog geen verbetering. Nu las ik dus over tubaperta en ben bang dat ik daar ook last van heb..
Zal ik nooit meer normaal horen en zal ik altijd mijzelf loeihard horen praten?
Vrijdag moet ik weer naar HA en hoop zo ontzettend dat mij oor alsnog 'opengaat

Zolang ik me kan herinneren zit ik al met mij oren, als ik gaap moet ik altijd neus klaren zodat ik weer normaal hoor, daardoor ook flink ingetrokken trommelvliezen. Nogmaals het duurt bij mij een week nu... is err nog hoop? Ik word echt wanhopig! :(
Lynnzondag 15 maart 2020 - 20:12u
@Yvonne.
Ik heb jou een mailtje gestuurd ivm jouw operatie maar kreeg nog geen respons en wou even nagaan of jouw mailadres: yvonne.hendricks@home.nl correct is?

Groetjes,
Lynn
Irma Martenswoensdag 11 maart 2020 - 15:02u
Sinds een jaar of 20 last van Tuba Aperte, inderdaad lastig te diagnosticeren. Gelukkig niet de hele dag. Altijd tijdens periodes van gewichtsverlies... Toen we in Engeland woonden kreeg ik een medicijn "Efedrin".... dat hielp binnen 2 dagen ... Hier zit een vorm van adrenaline in en dat wil men hier niet voorschrijven. Wat ook hielp is de oefeningen die je met je mond kan doen .... werd ooit op internet uitgelegd door een Amerikaan. Dat filmpje moet ik maar weer eens opzoeken ... zojuist een symposium moeten verlaten vanwege de hinderlijke symptomen.... zorgde voor onbegrip bij collega.
Anoniemmaandag 09 maart 2020 - 11:47u
Zijn er meer mensen die door deze aandoening alleen nog maar op de bank liggen en niet meer werken etc?

En zijn er ook mensen die daardoor als gevolg depressief geworden zijn?
Ik ervaar deze aandoening als zodanig heftig dat mijn leven nu al een aantal jaar compleet stilstaat en ik ben nog erg jong.
Yvonnedonderdag 27 februari 2020 - 20:30u
@Laura
Dat hoop ik maar weet niet of het echt so efficiënt werkt.
Je mag me ook mailen op yvonne.hendricks@home.nl.
Kan ik je eventueel de laatste operatieverslagen sturen.
Lauradonderdag 27 februari 2020 - 15:39u
@yvonne, ik zal je verhaal meenemen naar dr. Metselaar. Neem aan dat hij van deze behandeling af weet door kennis uitwisseling tussen artsen onderling. Ik hou je op de hoogte!
Yvonnedonderdag 27 februari 2020 - 14:45u
@Laura,ik was ook proefkonijn, ik was de eerste in Nl waarop deze operatie was uitgevoerd. bracht veel risico's met zich mee maar dat interesseerde mij niet. Niets kon erger zijn.
Yvonnedonderdag 27 februari 2020 - 14:05u
@Laura
Dat is precies wat ik zei tegen mijn arts voordat ik 15 jaar geleden geopereerd werd. Ik kan me niets ergers voorstellen dan 24/7 autofonie. Bij mij stond het wagenwijd open, we hele dag. Op een gegeven moment beide oren. Ik kon niets meer. Van harde geluiden heb ik niet echt last.
Als je doof wordt gemaakt heeft dat geen effect op de autofonie ben ik bang.
Ik heb aan de operaties trouwens wel tinnitus overgehouden. Maar 1000x liever tinnitus dan TA.
Ben benieuwd wat het plan van aanpak gaat zijn voor jou, fijn dat je ook een betrokken arts hebt gevonden!
Lauradinsdag 25 februari 2020 - 00:12u
@yvonne,
Het silicone vliesje wat op het trommelvlies is geplaatst heeft niet geholpen het enige waar ik verschil in bemerk is bijv. Het stapelen van borden of deksels van pannen. Dat 'gekletter' kon ik ook slecht verdragen dat is nu beter. Ik moet nu 10 maart weer naar dr. Metselaar van Erasmus in Rotterdam. Hem telefonisch gesproken en gevraagd of zo'n oor ook doof gemaakt kan worden. Ik heb benoemd dat ik niet nog 30 jaar met die autofonie kan leven. Hij nam mij echt serieus en 10 maart gaan we plan van aanpak maken. Gezegd dat hij me als proefkonijn mag gebruiken omdat erger dan dit in mijn beleving niet bestaat.
Yvonnemaandag 24 februari 2020 - 15:31u
@Laura,
Ik heb al heel veel operaties ondergaan. De operatie waarbij de tuba dichtgemaakt is met Teflon en botweefsel was het meest successful. Maar alleen Teflon heeft ook een jaar of 10 vastgezeten.
Hoe gaat het nu met jou sinds je trommelvlies is behandeld? Ik heb nu ook weer wat last (niet echt autofonie, kan at niet helemaal mijn vinger op leggen).

Volgende pagina