Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3565 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 357.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Annodinsdag 12 maart 2019 - 18:40u
Hallo lotgenootjes,

Vaak lees je op internet negatieve verhalen. Mensen die er goed mee om kunnen gaan houden zich er vaak gewoonweg niet mee bezig. Zijn er mensen op dit forum die goed kunnen omgaan met constante autofonie ademhaling en stem in beide oren elke dag weer? Die hiermee kunnen leven en alles kunnen doen. Zou zo graag eens een positief bericht lezen dat geeft moed om door te gaan met deze afschuwelijke aandoening. Zit nog maar net aan het begin en trek het nu al niet meer.. kan me gewoonweg niet voorstellen dat ik hier ooit aan zal kunnen wennen.


Mvg,
Anno
Emmadinsdag 12 maart 2019 - 08:12u
Hoi allemaal

Ik heb heb al zon 8 jaar kraakjes in Mn oren bij het slikken. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend geraakt. Nu heb ik sinds een week (na griep/verkoudheid) dat ik mijn hartslag in mn oor hoor. Na het laten uitspuiten van mn oor (dokter zag een oorprop) hoor ik het nog steeds. Verder ben ik eigenlijk sinds die kraakjes al jaren bang voor de aandoeningen tuba aperta. Ik heb hier geen angst meer voor gehad tot vorige week die hartslag in Mn oor kwam. Ik kan ook mijn rechter oor spontaan laten kraken daarvoor hoef ik weinig te doen. Ook kan ik autonomie zelf opwekken in met name het rechter oor door hem dus wijd open te “kraken” of te gapen en dan te praten/nurieeen maar dit creeer ik dan dus zelf en t stopt weer zodra ik ermee stop. Heb ik nu kans dat ik wel tuba aperta krijg/heb? Of is dit een normaal verschijnsel wat iedereen heeft als die zn buis open zet? Ik ben er echt als de dood voor. Hoop dat iemand een antwoord kan geven.

Groetjes.
Liesvrijdag 08 maart 2019 - 20:53u
Hallo,

Zijn er mensen onder jullie die ook cholesteatoom hebben in combinatie met Tuba Apera?

Groetjes
Lies
Evelinewoensdag 20 februari 2019 - 16:34u
@D
Bij mij was het een middenoorontsteking (en er liep ook vocht uit)
Ik heb vanaf dag 1 antibiotica gehad, een eigen bereiding met oa cetirizine en erbij ook nog zakjes om het slijm af te voeren.
Dit ongeveer 10 dagen. En begin januari ben ik een baxter (5dagen) met solu-medrol voorgeschreven dit omwille van gehoorverlies en piep.
Maar ondanks die medicatie was op de scan half januari nog vocht te zien. Er is geen vocht meer te zien als je in het oor kijkt. Enkel op de scan.
Er is betering, maar ik ben er nog lang niet. Hopelijk duurt het niet té lang meer...
Dwoensdag 20 februari 2019 - 14:09u
2,5 weken, amai! Voornaamste is natuurlijk dat het verbeterd is!

Vraagje Eveline: heb jij voor je oorontsteking ook oordruppels gekregen? Ik had een midden- en buitenoorontsteking.
Voor die buitenoorontsteking kreeg ik oordruppels (zure oordruppels FNA met cortisone), die ik 2 dagen heb gebruikt. De zure oordruppels maken de huid in het oor zuurder, waardoor de groei van de bacteriën die de ontstekingsverschijnselen veroorzaken geremd wordt. Er lijkt mij geen sprake van slijm oplossen of zaken verwijden. Bovendien konden die druppels niet tot in de BvE geraken door mijn intact zijnde trommelvlies.

Wat denken jullie? Ik lees namelijk hier en daar dat oordruppels ook een neg. invloed kunnen hebben op TA en autofonie. Zou ik hier een domme zet gedaan hebben door die druppels te gebruiken? En indien ja, geraken die druppels na verloop van tijd uitgewerkt of is dit onherroepelijk...?

Ik weet het, veel vragen. Sorry!
Ik ben gewoon bang dat deze slechte en lastige situatie zal blijven duren :(
Evelinewoensdag 20 februari 2019 - 11:11u
@D
Bij mij is het gestart 10 dagen na de oorontsteking. Die harde stem en ademhaling heeft 2,5 weken geduurd. Ik was in verlof gelukkig eind december want ik kon haast niet babbelen van het lawaai. Begin januari is die ademhaling nog 3x kort teruggekomen. Dat gevoel alsof ik door een micro babbel is weg maar hoor mezelf nog steeds een stuk versterkter links dan rechts. En het vol gevoel en de piep is nog niets veranderd.
Dwoensdag 20 februari 2019 - 10:57u
@Eveline: hoelang heeft bij jouw die worst-case periode geduurd met constante autofonie? Hoe ging je hier mee om: had je trucjes om de last te verminderen, kon je werken,...? En nu heb je nog steeds autofonie, maar in draagbare vorm?

Het vol gevoel en de piep zijn bij mij wel al veel verbeterd (misschien zelfs al helemaal weg).
Dwoensdag 20 februari 2019 - 10:57u
@Eveline: hoelang heeft bij jouw die worst-case periode geduurd met constante autofonie? Hoe ging je hier mee om: had je trucjes om de last te verminderen, kon je werken,...? En nu heb je nog steeds autofonie, maar in draagbare vorm?

Het vol gevoel en de piep zijn bij mij wel al veel verbeterd (misschien zelfs al helemaal weg).
Evelinewoensdag 20 februari 2019 - 10:43u
@D
Ik had dit ook in het begin maar dit gaat over hoor. Nu nog vol oor, versterkt horen babbelen (maar niet meer zo schreeuwerig) en piep. Heel veel water drinken
Dwoensdag 20 februari 2019 - 10:10u
Aangezien de berichten over autofonie na oorontsteking niet verder opgevolgd/aangevuld worden, zullen we er maar vanuit gaan dat het na verloop van tijd zichzelf oplost?
Ondertussen zit ik al enkele dagen in het scenario van Yvonne: de hele dag, non-stop, bij ademhalen en praten behalve bij liggen.
Dit houd ik niet vol.

Volgende pagina