Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3944 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 6 van 395.

Naar pagina: Meest recent   4   5   6   7   8   9   10

Josienwoensdag 14 september 2022 - 18:53u
Hallo allemaal,
Ik heb ook al vele jaren last van mijn oren. Eerst erg vaak rechts. Oor slaat dicht en krijg dan een verschrikkelijk lawaai in het oor. Sprayen met neusspray en op het oor gaan liggen totdat het lawaai voorbij is. Vervolgens duurt het ongeveer 12 tot 24 uur voordat mijn geluid weer normaal is en weer goed kan horen. Rechts heb ik dus nu blijvend pulsatiele tinnitus met ook vaak een vervelende piep. Nu ook links hetzelfde gekregen. Enorm lawaai en gehoorverlies voor ruimere tijd. Delaatste weken steeds links om de andere dag. Om gek van te worden. Bij kno terecht gekomen en buisje geplaatst.
Wat een ramp. Kreeg een vol, dof en drukkend gevoel aan mijn oor. Niet te doen. Na 14 dagen buisje eruit. Conclusie, buisje werkt negatief omdat het kennelijk geen disfunctie is van bve maar tuba aperta. Dus nu een perforatie in mijn linker oor en nog steeds hetzelfde drukkend doffe en ploppende oor. Gaat dit over wanneer dat gaatje dicht groeit of heb ik nu echt een blijvend probleem.
Met mijn rechter oor moet ik leren leven. Helaas, maar links word ik niet goed van. Iemand een iets van kleine oplossing voor mij. Zou heel fijn zijn. Dank jullie allemaal al vast.
Groetjes
Charlottewoensdag 07 september 2022 - 22:16u
Hallo, ik ben zwanger en heb sindsdien last van tuba aperta. Het treedt (tot nu toe🤞 ) alleen op aan mijn rechteroor. Meestal start ik de dag goed maar klapt mijn rechteroor dan op een moment dicht. Dan is het om zeep voor de rest van de dag. Tot ik ga slapen (en dus wss langere tijd neerlig). Heeft iemand nog tips of remedies voor een oplossing tijdens de dag? Mogelijks zou het helpen om een tijdje te slapen maar helaas is dit niet mogelijk aangezien ik nog steeds aan het werk ben. Elke tip is welkom, ik probeer het graag uit en laat jullie daarna weten of het mij geholpen heeft. Hopelijk help ik er op die manier ook anderen mee. Alvast bedankt voor eventuele reacties!
Cerezowoensdag 31 augustus 2022 - 22:41u
Hi Bram,

Gek genoeg heb ik deze zelfde problemen in mijn bouw. Mijn schouder hangt “lager” dan rechts, en dit is ook het geval bij mn heupen. Kan dit er iets mee te maken hebben?
Terrywoensdag 03 augustus 2022 - 19:12u
@ Bram,
Ik heb zelf de ervaring dat bij (te) hoge spierspanning in hals/nekgebied de klachten van Tuba Aperta toenemen.
Bramdinsdag 02 augustus 2022 - 23:15u
Hallo,

Ik heb volgens mij last van tuba aporta. Hoor geen klanken maar kan wel druk in m'n oor veranderen door ademen en suizen. Heb last aan 1 kant.

Maar mijn vraag is. Hebben jullie ook stijve schouder/s bij t oor dat je last hebt en/of stijve kaken en de tegenliggende heup?

Ik gok dat t allemaal door m'n postuur is namelijk heb een gekantelde heup volgens de fysio. . Of is mn postuur juist een gevolg.
Bramdinsdag 02 augustus 2022 - 23:15u
Hallo,

Ik heb volgens mij last van tuba aporta. Hoor geen klanken maar kan wel druk in m'n oor veranderen door ademen en suizen. Heb last aan 1 kant.

Maar mijn vraag is. Hebben jullie ook stijve schouder/s bij t oor dat je last hebt en/of stijve kaken en de tegenliggende heup?

Ik gok dat t allemaal door m'n postuur is namelijk heb een gekantelde heup volgens de fysio. . Of is mn postuur juist een gevolg.
Clairezaterdag 11 juni 2022 - 22:04u
Afgelopen jaar heb ik geregeld last gehad van de symptomen die horen bij een tuba aperta. Mezelf horen ademen, druk op mijn linkeroor. Met slikken verandert de druk en lijkt het 'dicht te slaan' in mijn oor. Dan moet ik weer snuiven om de druk goed te krijgen. Soms is het met gesprekken heel irritant, die wisseling in mijn oor. Ik heb ook een enorm droge neus met chronisch last van droge korstjes. Ik denk dat het ermee samenhangt. Nu heb ik vaak na douchen meer last. Het lijkt of water wordt opgesloten.
Afgelopen week ging ik zwemmen, daar hou ik erg van. Alleen keek ik niet zo uit naar water dat in de oren blijft hangen. Ik ga normaal nooit duiken maar mijn dochter daagde mij uit. Ik heb denk ik zeker 10 keer heel diep gedoken. Er liep ook wat snot uit mijn neus. Het mooie is dat ik nu al een paar dagen geen last meer heb van de klachten. Het is nog wel erg pril, maar ik weet wel wat ik ga doen als het terugkomt. Weer direct naar het zwembad..
Ine de Bockwoensdag 27 april 2022 - 17:20u
GOED NIEUWS. Onvoorstelbaar. Ik heb 9 jaar last van een tuba aperta aan mijn rechteroor. Ik ben gewend aan de storm in mijn hoofd door mijn ademhaling en dat mijn stem van ver komt.
Afgelopen weken viel het me een paar keer op met eten kauwen, dat het even weg was. En zojuist at ik een stukje kaas met dadel - en het blijft weg! De storm is voorbij. Ik kan het niet verklaren - het is stil in mijn hoofd en mijn stem komt van dichtbij. Misschien is er voor anderen ook hoop! Ben blij
Pauliendinsdag 26 april 2022 - 10:16u
Hallo allemaal, ik ben nieuw op deze site. In de laatste Plus magazine las ik over tuba aperta. Ik weet niet of ik dat heb, maar de huisarts kan niks vinden. Ik heb het gevoel dat mijn trommelvlies beweegt bij het door de neus ademen. Ik heb al gespoeld en neusspray met xylo gebruikt. Heeft niet geholpen. Ook ik heb mijn hele jeugd getobt met oorontstekingen. Ik heb nu hoorapparaten voor mijn slechthorendheid. Herrekent iemand dit?
XOdonderdag 27 januari 2022 - 14:08u
Hi allemaal,

Is er in Nederland een operatie te krijgen als je last hebt van Tuba Aperta? En als het zo is, waar doen ze dit?
Ik heb hier al 8 jaar lang last van, en net te horen gekregen '' dat je er maar mee moet leven en verder niks aan gedaan kan worden''

Als iemand hier meer van weet hoor ik het graag.

Volgende pagina