Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3931 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 3 van 394.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Terrywoensdag 07 juni 2023 - 19:11u
@Ietje,
Mijn ervaring is dat bij TA niet snel vocht achter het trommelvlies zal ontstaan. Bij een Buis van Eustachius die 'te dicht' zit kan op den duur vocht ontstaan door geen of slechte ventilatie. Bij TA staat de buis 'te open' waardoor opeenhoping van vocht moeilijker kan plaatsvinden.
Ietjewoensdag 07 juni 2023 - 11:22u
Hallo allemaal,
Ik heb begin mei via de KNO arts de diagnose Otitis media met effusie gekregen. Maar zelf heb ik een beetje mijn twijfels als ik bijvoorbeeld de klachten lees die bij de Tube Aperta horen. Daarnaast heb ik geen oorpijn gehad oid. Wel een vol gevoel in de oren en druk erop. Mijn eigen stem klinkt heel hard en dof in mijn hoofd, eten maakt enorm veel lawaai enz. De geluiden van buitenaf zijn heel zacht, alsof ik onder water zit. Ik heb niet het geplop in mijn oren, dat niet.

Wat ik me nu afvroeg, heb je bij een TA ook vocht achter de trommelvliezen? Want dat zou ik zowel volgens de huisarts als de KNO arts wel hebben.

Fijn dat er een forum is zoals deze om wat vragen te kunnen stellen en ervaringen van anderen te kunnen lezen.

Groetjes,
Ietje.
Lynndinsdag 16 mei 2023 - 11:06u
Hey iedereen,
Weet iemand de oorzaak of link van duizeligheidsaanvallen bij tuba aperta?
Terrymaandag 20 februari 2023 - 18:53u
Je beschreven klachten zijn kenmerkend voor TubaAperta. Mogelijk is het slijmvlies in de Buis van Eustachius aangedaan door de ontsteking en heeft het (veel) tijd nodig om uiteindelijk weer te herstellen. Sterkte!
Verbruggezondag 19 februari 2023 - 19:54u
Dag iedereen, enkele weken geleden had ik na een verkoudheid een oorontsteking gekregen. Ik had hierdoor een gescheurde trommelvlies. Deze is inmiddels weer dichtgegroeid. Ik had dinsdag ook een gehoortest gedaan bij de NKO-arts, met slechte resultaat van mijn binnenoor. Ik heb sinds dan last van druk op mijn oor, suizingen en weinig gehoor. Sinds gisteren werd het erger. Elke keer als ik slik of praat dan hoor ik een plop in mijn oor en hoor ik mijn eigen adem en stem zeer luid. Zo luid, dat ik zelfs moest fluisteren. Het stopt als ik voorover hang of als ik ga liggen. Maar bij elke slik komt het weer… Ik kreeg het zo benauwd gisteren dat ik koorts kreeg en naar het spoed ben gegaan. Helaas was niemand gespecialiseerd en hebben ze mij na 6u wachten in de zaal naar huis gestuurd. Zo dadelijk ga ik naar de dokter van wacht, waar ze een NKO-arts hebben. Ik las online over een open buis van Eustachius of TubaAperta. Wat denken jullie? Iemand die dit ook heeft gehad na een oorontsteking?
Mauddonderdag 05 januari 2023 - 12:24u
Kan berichten hier niet wijzigen. Correctie in mijn vorige bericht: geen MRI scan maar CT scan
Mauddonderdag 05 januari 2023 - 12:05u
Ik heb mijn naam verkeerd getypt in het vorige bericht, ik heet Maud. Het gaat inderdaad om siliconen vloeistof, €600 per oor (kosten bleken hoger te zijn, in eerste instantie werd gezegd €300 per oor). Het is onder narcose. Kosten voor uitslaapruimte, honoraria zorgverleners, andere leveringen en nog een aantal op de factuur. Dus €1200 vloeistof en hoogstens €1600 voor de ingreep. (Na eerste poliklinisch consult in België en MRI scan in NL). Die € 1600 valt mogelijk iets lager uit, ik kreeg een proforma factuur van andere ingreep die erop zou lijken
Lynnmaandag 02 januari 2023 - 23:08u
@maid
Ik heb een vraagje ivm de vloeistof waar je over spreekt bij dr. Boedts. Bedoel jij de siliconen die hij gebruikt? Ik had begrepen dat dit €600 was.
Jij haalt aan dat er nog eens €1.600 bijkomt, is dit de extra kost voor de anesthesie omdat jouw verzekeraar niet zal tussenkomen?

Groetjes
Anoniempjewoensdag 28 december 2022 - 17:37u
Hallo allemaal,
Ik ben erg benieuwd of Tuba Aperta ook gespaard kan gaan met vaker een middenoorontsteking? Ik heb na elke neusverkoudheid standaard een middenoorontsteking, maar als dat genezen is heb ik nog regelmatig last van klikken in m'n oor, jeuk/druk/dicht oor, geluiden die heel vervormd binnenkomen, het horen van mn hartslag, geen gesprekken verstaan met veel mensen... Ik heb onderzoeken bij de KNO arts gehad, maar volgens hem is alles goed en moet ik maar altijd neusspray gebruiken om de buis van Eustachius open te houden. Ik ervaar echter heel veel hinder van mijn oor problemen, en hoop dat ik er toch eens achter kom wat het is en of er wat aan te doen is.
Jandinsdag 27 december 2022 - 11:12u
Tijdens meditatie is TA lastig, echter ik heb een oplossing daarvoor. Een kommetje met warm zoutwater door de neus opsnuiven. Dus neus in het water stoppen en het zout water erdoorheen trekken en uitspugen. Dan stopt mijn TA en hoor ik mijn ademhaling niet meer en is het lang mooi stil, zeker als ik stil zit en mediteer. Voor de rest leef ik er maar mee.

Volgende pagina