Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3629 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 3 van 363.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Aan joachimzaterdag 20 juli 2019 - 11:27u
Hi Joachim. Mag ik allereerst vragen waarom er buisjes geplaatst zijn als jij situatie dragelijk was?
Of is het met een reden geplaatst en lijkt de situatie van toen nu dragelijk omdat deze nieuwe situatie erger is?

Want als het toen echt dragelijk was zou ik direct de buisjes laten verwijderen.

Maagzuur kan inderdaad het weefsel in huis van eustachius aantasten (zo word gezegd, of het echt direct de oorzaak is weet niemand geloof ik).

Wel weet ik dat mensen die last hebben van zuurbranden vaak ironisch genoeg te weinig maagzuur hebben, dus de pillen tegen maagzuur werken dan averechts. Probeer eens iedere ochtend op nuchtere maag water met een half uitgeperste citroen en zie of dat helpt voor hrt maagzuur en eventueel als gevolg daarvan ook voor je oren.

Ik zou in ieder geval de buisjes laten vrwijderen en zien of dat je weer op het niveau van daarvoor brengt.
Joachimwoensdag 17 juli 2019 - 19:01u
Hallo,

Ik heb 5 weken geleden buisjes laten plaatsen door slecht functionerende buisjes van Eustachius. Nu voel ik al dat mijn oren niet meer goed klaren. Wanneer er bv. wind in de oren gaat, voel ik alles toeklappen en hoor ik mezelf spreken, andere mensen hoor ik nog amper en word ik duizelig (dronken gevoel).

Daarnaast heb ik nog eens vorige week maagzweren opgelopen + terugkerende reflux tot in de keel die me enorm ziek maakt. Hier neem ik nu maagzuurremmers voor.

Mijn leven is drastisch veranderd na de ingreep ivm plaatsen van de buisjes.

Voor de operatie had ik verstopte buisjes van Eustachius, veel slijm in de keel en soms moeilijk slikken. Maar het leven was hierbij dragelijk en was er volledig aan aangepast.

Nu na het plaatsen van tr. buisjes heb ik oa. Krakende geluiden bij het slikken, misselijkheid, vol gevoel in het hoofd, sneller een ontsteking,...

Hierbij denk ik weer om de buisjes te laten verwijderen, maar ik ben bang dat het slechter gaat worden of de problemen gaan aanblijven.

Ik probeer mijn reflux te linken met mijn slecht functionerende buizen van Eustachius nu. Ik las dat het maagzuur tot in de oren kan terugkeren en het slijmvlies van de buisjes van Eustachius kan aantasten. Ik word een beetje radeloos en voel mezelf in een depressie gaan. Huilbuien, geen fut, verslagen gevoel,...

Kan iemand met een verklaring komen?

Mvg, Joachim
Jelledinsdag 16 juli 2019 - 13:26u
Hallo “aan Jelle”,

Dank voor uw antwoord. Het zijn inderdaad de mensen met de meeste klachten die zich op een forum bevinden. Geen goede maatstaf dus. Fijn voor u dat het beter is gegaan en dat je nu weer minder last hebt. Het kan dus inderdaad ook beter gaan. Zelf begonnen mijn klachten pas hevig te worden nadat ik mij op dit forum bevond (enkele dagen geleden). Volgens mij zit het ook een beetje tussen de oren. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer klachten (net als met Tinnitus). De focus moet eraf en ik wacht wel even af wat mijn KNO-arts zegt.
Aan Jellemaandag 15 juli 2019 - 21:42u
@jelle
Meestal worden er zaken op een forum geplaatst als je in paniek bent. Eens het weer beter wordt of verdwijnt, bezoek je dit forum niet meer zo vaak of nooit meer. Bij mij is het een aantal maanden terug gestart in erge mate na een oorontsteking. En als ik de verschillende forums las, dan moet ik toegeven dat ook de horrorverhalen het meest bleven hangen ... Ieder lichaam is anders en soms herstelt het zich vanzelf ook. Dit zijn ook de woorden van een prof die ik bezocht heb na verschillende oorartsen te bezoeken. Ik kan jou zeggen dat mijn klachten veel verbeterd zijn. Nog niet helemaal weg maar leefbaarder. Stop dus met jezelf gek te maken.
Jasmijnmaandag 15 juli 2019 - 15:30u
Hoi Iedereen,
Ook ik heb TA, inmiddels 5 jaar. Maar wat ik bij jullie niet terug lees is vocht uit/in de oren..
Ik heb naast dagelijkse TA, ook dagelijks, vocht in en uit mijn oren. Herkent iemand dit?
Al 5 jaar denk ik dat het een relatie met TA heeft, maar (meerdere) artsen vinden van niet. Ook geven ze aan dat vocht in het oor/uit het oor niet mogelijk is.
Ik ben benieuwd of iemand ook deze klachten heeft...
Groetjes
Jellemaandag 15 juli 2019 - 14:02u
Dag allemaal,

Voor de laatste keer reageer ik nog eens op dit forum, mede ook omdat ik nog geen enkele reactie heb ontvangen. Ik heb na het krijgen van tinnitus 1,5 jaar geleden (blootstelling aan te hard geluid) oorklachten gekregen. Dit varieert van: veelvuldig uitspuiten oren door teveel oorsmeer, eczeem in de oren wat steeds terugkomt na uitspuiten, krakende/ploppende oren, tot hypercasus en tinnitus. Ook ben ik regelmatig verkouden en ben ik momenteel in therapie bij een manueel therapeut voor mijn kaak (overbelasting van mijn kaken met bijbehorende spanningshoofdpijn). Als ik me fysiek erg inspan heb ik inderdaad ook last van een ‘dicht gevoel’ in mijn rechteroor en dan kan ik mijn ademhaling of stem harder horen. Kort na het sporten verdwijnt dit weer. Verder heb ik (uitgezonderd van fysieke inspanning) eigenlijk geen last van het horen van mijn ademhaling/stem. Van de TA-symptomen heb ik het meest last van de krakende/ploppende geluiden als ik slim of mijn mond open doe en beweeg. Ik ben nu 2 keer in mijn leven bij een KNO-arts geweest en die dachten steeds dat ik een dichte BvE had. Dit betwijfel ik nu, aangezien ik eigenlijk altijd wel goed kan horen. Neusspray’s en neusdruppels hebben mijn klachten niet veel geholpen, ook niet verergerd. Heb ik last van een beginnende TA?

Ik ben op dit moment heel erg gestresst, omdat ik enkele dagen geleden dit forum tegenkwam. Ik was het eigenlijk liever niet tegengekomen, want ik ben al enkele dagen zeer bang dat ik uit het niets autofonie krijg. Dit is in die 4 dagen 1 x gebeurd voor een paar seconden. Ik heb het gevoel dat ik mezelf compleet gek zit te maken. Voordat ik op dit forum terechtkwam, gaf ik geen aandacht aan mijn klachten. Ik dacht dat het horen van de ademhaling en mijn stem normaal was tijdens een fysieke inspanning, terwijl dit dus blijkbaar hele erge klachten zijn.

Ik ga meteen een doorverwijzing naar een KNO-arts in Nijmegen vragen. Woon toevallig ook dichtbij Nijmegen dus dat komt goed uit. Mocht ik een TA hebben, kan iemand mij uitleggen of het altijd (naarmate de tijd vordert) erger wordt of dat het ook minder kan worden? Ik lees hier eigenlijk alleen maar ‘horrorverhalen’ waar ik niet erg blij van wordt.

Hoop zsm van iemand te horen.

Jelle
Jellevrijdag 12 juli 2019 - 15:32u
Hallo,

Ter toevoeging aan het onderstaande. Ik denk zeker dat ik een bepaalde vorm van TA heb aan mijn rechteroor. Echter ontstaat dit naar mijn gevoel alleen bij inspanning. Als ik in de sportschool ben, schiet mijn oor vaak ‘dicht’ waardoor ik mijn stem en adem ineens heel goed hoor. Dit gaat dan even door en als ik dan eenmaal weer thuis ben en op de bank ga liggen is het voorbij en komt het eigenlijk ook niet meer terug. Kan dit komen door het aanspannen van spiertrekkingen in het oor?

Hoor graag van iemand.
Jelledonderdag 11 juli 2019 - 19:29u
Verder moet ik erbij vermelden dat mijn kaakspieren op het moment overbelast zijn. Deze spieren zitten heel dicht bij het oor, waardoor de klachten niet per se uit het oor zelf hoeven te komen. Het kan dus ook zo zijn dat mijn kaak steeds die geluiden geeft, al hoor ik de ene keer een knak geluid en de andere keer een krak geluid. Verder heb ik geen last van misselijkheid, wel van hoofdpijn maar dit heeft dus ook met een spier in mijn hoofd te maken wat weer betrekking heeft op mijn kaak.
Jelledonderdag 11 juli 2019 - 19:25u
Dag allen,

Bij toeval ben ik eigenlijk op dit forum beland. Ik merkte de afgelopen dagen dat mijn rechteroor soms dicht ging (ik hoorde dan ook een klikgeluid). Ik hoorde dan mijn ademhaling erg goed. Echter als ik dan iets boven mijn oor op een bepaalde plek drukte, ging dit weer weg en kon ik mijn ademhaling niet meer horen. Dit gebeurde de laatste dagen een sporadisch aantal keren, waardoor ik wat ging Googelen en op dit forum terechtkwam. Ik schrok me kapot. Sindsdien heb ik een hele erge focus op mijn ademhaling, mijn spraakvolume en alle externe geluiden. Het lijkt dus nu ook best hard, maar ik twijfel of het iets psychisch is of dat het echt met deze problemen te maken heeft. Ik heb al 1,5 jaar last van oorsuizen aan het rechteroor (dit is ontstaan na geluidstrauma) en verder heb ik ook wel een tijdje al last van een klikkend geluid als ik slik of geeuw. Met vliegen had ik altijd dat mijn oren heel snel dicht gingen zitten. Dit deed soms pijn, maar het waren vooral mijn oren die meteen dicht gingen, waardoor ik een tijdje niks kon oren. Ik heb altijd gedacht dat mijn buis van Eustachius niet goed opende, maar met dit probleem is het juist dat die altijd open staat. Zou ik last kunnen hebben van tuba aperta of denken jullie dat ik een ander oorprobleem heb? Mijn KNO-artsen hebben nooit tuba aperta geconstateerd.
Saradinsdag 02 juli 2019 - 20:03u
@Yvonne, aha, hartelijk dank voor je informatie!

Volgende pagina