Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3629 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 2 van 363.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Jolandamaandag 12 augustus 2019 - 00:25u
Fijn te horen Jesse! En geloof mij..hoe minder je er de focus op legt je ook minder last zal ervaren. Moeilijk in het begin ik weet het! Maar het werkt.
Gaat je lukken!!
Jessezaterdag 10 augustus 2019 - 15:39u
Dankjewel Jolanda voor je bericht. En je hebt gelijk. Mn klachten zijn nunog zo oppervlakkig dat ik inderdaad niks dr aan ga doen. Ik heb net n week vakantie achter de rug waarin ik goed veel eet drink en slaap en inderdaad: in de hele week heb ik in totaal maar 1 dag echt last gehad. En dat was omdat ik te weinig had gegeten door zenuwen van mn nieuwe tattoo. Dus er zit een echte connectie in!
Jvrijdag 09 augustus 2019 - 09:29u
Ik ben voor de trommelvlies spanning onder behandeling aan beide oren met tympanic patching. Sinds 2 dagen het ik een oorbuisje laten plaatsten in het linker oor. Tot nu toe geen extreme klachten. Ik zal jullie op de hoogte houden.
Jvrijdag 09 augustus 2019 - 09:24u
Vele klachten in en rond het oor worden mede veroorzaakt door een verkeerde spanning van het trommelvlies. De meest gekende spier die de tonus bepaalt is de 'trommelvliesspanner' of musculus tensor tympani. Ook al is het trommelvlies een heel klein orgaantje, het is een belangrijk knooppunt waar veel zenuwuiteinden samenkomen. Daarom kunnen zoveel verschillende klachten optreden wanneer de spanning van het trommelvlies niet goed geregeld is.
Sommige klachten hebben te maken met een overdreven gewaarwording van eigen lichaamsgeluiden zoals het overdreven horen van de eigen stem (autofonie), buitensporig horen van de hartslag (pulsatiele tinnitus), het horen van de eigen ademhaling, voetstappen,… . Andere klachten hebben met het oor zelf te maken zoals een drukgevoel in het oor, lichte tinnitus, lichte evenwichtsstoornissen.
Jolandadonderdag 08 augustus 2019 - 00:47u
Hoi Jesse,

Mijn advies is om helemaal niets aan je TA te laten doen zolang het dragelijk is!
Je hebt geen enkele garantie dat het er beter op wordt en het risico dat het nog slechter wordt wil je toch niet nemen!? Ik ben zelf nu 10 jaar bekend met TA en kan er goed mee leven. Waardoor: veel water drinken, op tijd rust nemen en ik vermijd cafeïne. Sterkte en succes!
Anoniemzondag 04 augustus 2019 - 10:36u
Hoi Jesse,

Er zijn ook mensen die door buisjes van alle tuba aperta klachten af zijn gekomen!
Het is zo verschillend, je zou het echt erop moeten gokken. Niemand kan jouw persoonlijke situatie voorspellen! Het voordeel van buisjes is dat ze er altijd weer uitgehaald kunnen worden.

Sterkte en groetjes
Aan Jessezaterdag 03 augustus 2019 - 18:45u
Hoi,

Mijn persoonlijk gebruik van buisjes is slecht (had ze eigenlijk niet nodig in mijn oren). Ik las wel eens dat gebruik van buisjes met een TA af te raden is. Hopelijk kan hier iemand jou meer informatie over geven!
Jessemaandag 29 juli 2019 - 16:43u
Hey mensen,
Na een tijd niks gehad te hebben speelt mijn oor weer op. Ik had dus een vraag wat jullie ervaringen zijn met het plaatsen van oor buisjes? Advieseren jullie het mij of niet? Ik heb alleen korte aanvallen op sommige dagen bij inspanning enzo.
Niet echt harde autofonie ofzo al komt het heel soms wel even voor.
Het meest last heb ik van het drukgevoel dat mijn trommelvlies heen en weer gaat bij inademen.
Misschien zouden van die buisjes me helpen. Of maakt het de TA dan juist erger?
Gr jesse
Joachimvrijdag 26 juli 2019 - 16:38u
"Aan Joachim"

Ik had eigenlijk geen last van mijn oren, buiten een ingetrokken trommelvlies aan beide oren. Ik ben deze week naar de KNO geweest. Ze wou de buisjes niet uithalen. Ze zei me dat 1 buisje aan het uitgroeien was. Vandaag was ik buiten wandelen en merkte ik aan mijn oor waar het buisje nog niet uitgroeit dat het meteen weer dichtklapte door verschil van druk. Ik had het eerst aan beide oren maar nu alleen nog het ene oor waar het buisje nog goed inzit. Ik hoor dan mezelf praten, anderen minder goed, duizelig! Waarschijnlijk heb ik te veel lucht in het middenoor nu waar de buis van Eustachius misschien te veel gaat openstaan?

Ik had me buisjes laten aanmeten omdat ik veel last had van slijm in de keel, kuchen, teruggetrokken trommelvlies.

Ik neem nu vitamine D3 en mijn kuchen, slijm is al veel minder in de keel. De buisjes hebben momenteel heel mijn leven verpest! Ik ga een andere kno zoeken die asap mijn buisjes moet uithalen.
Aan jasmijnzaterdag 20 juli 2019 - 19:38u
Hi jasmijn,

Wat bedoel je met vocht in/uit het oor?
Vocht in het oor achter het trommelvlies kan vastgesteld worden door een KNO arts. Vocht in de gehoorgang is alleen mogelijk als in oorsmeer, water door zwemmen of douchen, of als je trommelvlies gescheurd is en er vocht vanuit het middenoor naar buiten loopt.

Als je bedoeld dat je niet daadwerkelijk vocht ziet maar het alleen voelt, voelt vloeien in je oor zegmaar, dan is dat inderdaad een klacht van tuba aperta die vaker word genoemd. Het gevoel alsof er water ergens achterin het oor loopt en in beweging is. Geen idee waarom maar zal te maken hebben met het niet/nauwelijks functionren van de bve waardoor vocht en slijm vrij spel heeft om heen en weer te vloeien?

Groetjes en sterkte

Volgende pagina