Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3909 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 2 van 391.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Oskardonderdag 10 november 2022 - 23:21u
Sinds ik 8 jaar oud ben, (nu 20). Heb ik na een oorontsteking Tuba Aperta gekregen. Ik werd knettergek van mijzelf, constant een gekraak in mijn oor bij elke beweging die ik maak. ik hoor mijn bloed stromen, hartritme, ademhaling en spraak abnormaal hard.

Echter na vele doktersbezoeken en KNO artsen kwam hier niks uit. ze hadden geen idee en uiteindelijk gaf in 2018 de KNO arts aan dat ik er mee moest leren leven omdat hij niet wist wat het was. Echter vandaag bij het opvragen van mijn medisch dossier zie ik dat diezelfde KNO arts in 2018 de diagnose Tuba Aperta heeft bevestigd!!

Tot op de dag van vandaag wist ik niet de benaming voor deze aandoening en heb ik altijd gedacht dat ik alleen was. Ik kon het zo moeilijk aan mensen uitleggen. Het is fijn om te zien dat ik niet alleen ben en anderen mij zouden begrijpen.

Binnenkort ga ik terug naar de huisarts op hopelijk mogelijke oplossingen te bespreken. Of in ieder geval iets wat het kan verminderen. Ik kan me niet voorstellen dat ik hier mijn hele leven nog mee moet doen.
Josienvrijdag 23 september 2022 - 19:24u
@Terry
Ga er dan maar voor. Heb op dit moment weer dezelfde problemen aan de linkerkant. Ben dus weer terug bij af. Het lawaai is echt erg. Hopelijk morgenvroeg alles weer beetje beter.
Dank je voor je antwoord.
Terryvrijdag 23 september 2022 - 19:14u
@Josien,

Ik heb geen ervaring met vliegen maar heb vernomen dat de tuba aperta dan meestal geen extra klachten oplevert.
Josienvrijdag 23 september 2022 - 15:03u
@Terry
Dank voor je bericht. Gisteren controle gehad. Zag er goed uit.
Hopelijk verdwijnen die klachten zoals jij het aan geeft. Kno kon er niet zo veel van zeggen.
Volgende week donderdag ga ik vliegen. Hoop dat dat mogelijk is. Heb jij daar ervaring mee?
Terrymaandag 19 september 2022 - 19:30u
@Josien,
Met een beetje geluk verminderen die vervelende klachten aan je linker oor wanneer het gaatje weer is dichtgegroeid en ga je weer terug naar de toestand van voor de ingreep.
Bij diagnose tuba aperta zou ik voorzichtig zijn met het gebruik van neusspray, meestal verergeren deze de klachten!
Josienwoensdag 14 september 2022 - 18:53u
Hallo allemaal,
Ik heb ook al vele jaren last van mijn oren. Eerst erg vaak rechts. Oor slaat dicht en krijg dan een verschrikkelijk lawaai in het oor. Sprayen met neusspray en op het oor gaan liggen totdat het lawaai voorbij is. Vervolgens duurt het ongeveer 12 tot 24 uur voordat mijn geluid weer normaal is en weer goed kan horen. Rechts heb ik dus nu blijvend pulsatiele tinnitus met ook vaak een vervelende piep. Nu ook links hetzelfde gekregen. Enorm lawaai en gehoorverlies voor ruimere tijd. Delaatste weken steeds links om de andere dag. Om gek van te worden. Bij kno terecht gekomen en buisje geplaatst.
Wat een ramp. Kreeg een vol, dof en drukkend gevoel aan mijn oor. Niet te doen. Na 14 dagen buisje eruit. Conclusie, buisje werkt negatief omdat het kennelijk geen disfunctie is van bve maar tuba aperta. Dus nu een perforatie in mijn linker oor en nog steeds hetzelfde drukkend doffe en ploppende oor. Gaat dit over wanneer dat gaatje dicht groeit of heb ik nu echt een blijvend probleem.
Met mijn rechter oor moet ik leren leven. Helaas, maar links word ik niet goed van. Iemand een iets van kleine oplossing voor mij. Zou heel fijn zijn. Dank jullie allemaal al vast.
Groetjes
Charlottewoensdag 07 september 2022 - 22:16u
Hallo, ik ben zwanger en heb sindsdien last van tuba aperta. Het treedt (tot nu toe🤞 ) alleen op aan mijn rechteroor. Meestal start ik de dag goed maar klapt mijn rechteroor dan op een moment dicht. Dan is het om zeep voor de rest van de dag. Tot ik ga slapen (en dus wss langere tijd neerlig). Heeft iemand nog tips of remedies voor een oplossing tijdens de dag? Mogelijks zou het helpen om een tijdje te slapen maar helaas is dit niet mogelijk aangezien ik nog steeds aan het werk ben. Elke tip is welkom, ik probeer het graag uit en laat jullie daarna weten of het mij geholpen heeft. Hopelijk help ik er op die manier ook anderen mee. Alvast bedankt voor eventuele reacties!
Cerezowoensdag 31 augustus 2022 - 22:41u
Hi Bram,

Gek genoeg heb ik deze zelfde problemen in mijn bouw. Mijn schouder hangt “lager” dan rechts, en dit is ook het geval bij mn heupen. Kan dit er iets mee te maken hebben?
Terrywoensdag 03 augustus 2022 - 19:12u
@ Bram,
Ik heb zelf de ervaring dat bij (te) hoge spierspanning in hals/nekgebied de klachten van Tuba Aperta toenemen.
Bramdinsdag 02 augustus 2022 - 23:15u
Hallo,

Ik heb volgens mij last van tuba aporta. Hoor geen klanken maar kan wel druk in m'n oor veranderen door ademen en suizen. Heb last aan 1 kant.

Maar mijn vraag is. Hebben jullie ook stijve schouder/s bij t oor dat je last hebt en/of stijve kaken en de tegenliggende heup?

Ik gok dat t allemaal door m'n postuur is namelijk heb een gekantelde heup volgens de fysio. . Of is mn postuur juist een gevolg.

Volgende pagina