Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3500 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 2 van 350.

Naar pagina: Meest recent   2   3   4   5   6   7   8

Ddonderdag 14 februari 2019 - 13:06u
Klopt. Bij een verkoudheid zat m'n oor in het verleden ook steeds dicht. Zalig eigenlijk :). Nu door (te?) hard te snuiten, klikte m'n buis open en ondanks mijn verkoudheid heb ik nu het gevoel dat ze niet helemaal wil sluiten... :(
Heel erg vervelend en verontrustend.

Nu ben ik bang:
- dat m'n klachten nu constant zullen blijven (tegenover af en toe in het verleden)
- de klachten zullen verergeren wanneer m'n verkoudheid achter de rug is

Iemand die in een gelijkaardige situatie gezeten heeft? Of me kan gerust stellen?
Yvonnedonderdag 14 februari 2019 - 09:43u
Hoi D, ik heb hier wel vaak gelezen dat mensen autofonie kregen na oorontsteking en dat het een tijdje daarna weer over was. Maar het zal voor iedereen anders zijn denk ik.
Hard snuiten zorgt er voor mij meestal voor dat de buis open gaat staan dus dat probeer ik zeker niet te doen. Er komt dan te veel druk op te staan, dus dat is ook logisch.
Ook neusspray maakt het erger.
Een verkoudheid maakt het soms wat minder erg omdat de boel dan verstopt zit. Of het daarna beter of erger is weet ik niet.
Dwoensdag 13 februari 2019 - 21:33u
Bedankt voor jullie reacties!

Weten jullie of de TA klachten kunnen verslechten tijdens een oorontsteking? En na het hard snuiten van de neus (ik voelde iets klakken in m'n oor)?

Enig idee of de klachten weer verminderen na oorontsteking en na verkoudheid?

Bedankt voor jullie input!
Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:53u
Anna, voor jou dus een beetje hetzelfde antwoord als hieronder. Het kan overgaan maar ik denk dat je er altijd gevoelig voor blijft als je het eenmaal hebt (gehad).
Tinnitus heb ik sinds mijn operatie maar dat is lang niet zo erg als de non-stop autofonie die ik vóór de operatie had. Aan tinnitus wen je, aan autofonie nooit (vind ik in ieder geval, maar iedereen is anders).
Yvonnewoensdag 13 februari 2019 - 19:49u
Hallo D,
In mijn ervaring komt en gaat de autofonie met periodes. Uiteindelijk was het met 1 oor zo erg dat het elke dag de hele dag was. Toen kon ik er niets meer mee (het was heel hevig ook) en ik ben uiteindelijk geopereerd. Bij het andere oor komt en gaat de autofonie: soms weken niets, dan weken 1 uur per dag, dan een paar uur per dag. Om vervolgens weer een paar maanden te verdwijnen. Soms denk ik dat het te maken heeft met het weer of weersveranderingen. Andere keren denk ik dat het te maken heeft met te weinig vocht drinken....Wist ik het maar.
Maar over het algemeen ben ik nu heel tevreden.
Dwoensdag 13 februari 2019 - 08:36u
Een paar jaar geleden is bij mij TA vastgesteld. De hinder die ik ervan ondervind is relatief beperkt tot periodes met autofonie, maar ik heb gelukkig ook periodes waarin ik geen last heb.
Sinds vorige week heb ik een oorontsteking (zowel van het midden- als buitenoor) en een enorme verkoudheid. Toen ik gisteren mijn neus snoot, hoorde ik het klakken in mijn oor en plots barstte de autofonie in alle hevigheid los. Dit duurde toch wel een hele tijd. Gisterenavond was de grootste hinder achter de rug, maar ik heb nu nog steeds het gevoel dat ik mezelf toch nog 'anders' hoor.
Iemand ervaring hiermee? Iemand die weet of mijn huidige situatie van constant dat mezelf 'anders' horen weer kan evolueren naar mijn situatie van voor gisteren met af en toe hinder?
Annadinsdag 12 februari 2019 - 21:53u
Hij is wel met een cameraatje in mn neus geweest maar ik had toen dus net geen last ervan. Zal je net zien. Hoop niet dat dat de volgende keer ook weer het geval is want dan word het lastig beoordelen.
Kan dit nog overgaan? Ik voel me er best rot door als dit het is en het gaat nooit meer weg. Ik ben ook bang dat het erger word met tinitus erbij ofzo. Ik stop in ieder geval met neuspray en zoek een amdere arts
Yvonnedinsdag 12 februari 2019 - 21:42u
Anna, het gaat dus om de buis v Eustachius (tuba) en niet direct om het trommelvlies. Een goede kno-arts (die de moeite wil nemen zich te verdiepen in de materie) weet dit.
Yvonnedinsdag 12 februari 2019 - 21:39u
Anna, volgens mjj kan de kno-arts het alleen maar zien met een cameraatje (via de neus) als de tuba op dat moment open staat.
Ik ben zelf geen arts maar ik heb dat onderzoek al meermalen gehad. Volgens mij is dit ook de enige manier om het vast te stellen (en een operatie, want tijdens de operatie zag mijn eerste kno-arts mijn tuba wagenwijd openstaan).
Als ik jou was zou ik maar eens naar een andere kno-arts gaan.
Annadinsdag 12 februari 2019 - 21:14u
Hoi Yvonne, Bedankt voor je bericht. De kno arts heeft wel gekeken naar vibraties in mn oor tijdens de ademhaling. Hier was niks aan te zien, Ik heb gelezen dat je daaraan wel kan herkennen of het tuba aperta is. Alleen ik vraag mij af of dit altijd zichtbaar is want ik had bij de kno net geen last van mijn oor.

Volgende pagina