Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3737 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 374.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Kimwoensdag 16 oktober 2019 - 21:45u
Hallo,

Bij mij begonnen de klachten (autofonie, pulserende tinnitus, ploppen) nadat ik blokjes had in het 2de en 3de middelbaar. Door de blokjes konden mijn tanden geen goed contact meer maken waardoor ik een 'dwangbeet' ontwikkeld heb waarbij mijn kaakspieren mijn kaakgewricht uit de kom trekt. Hierdoor staat mijn buis van Eustachius open. Na bijna 20 jaar opboksen tegen ongelovige huisartsen, specialisten,... ben ik nu bij een goede huisarts en orthodont terecht gekomen. Mijn klachten minderden door een opbeetplaat. Dit is een soort beugel die over mijn ondertanden klikt. Hierdoor kunnen mijn kaakspieren ontspannen. Het is allemaal nog een proces van vele jaren... Maar ik ben al blij om toch al meer begrip te krijgen. Ik wens dit iedereen toe en hoop dat ik de zoekenden onder jullie mogelijks wat verder kan helpen.
Toevoegingdinsdag 15 oktober 2019 - 18:36u
Overigens kun je het zelf bepalen hoe ver je het laat komen, vaak is 5 kilo aankomen al voldoende voor verbetering (tenzij tuba aperta is ontstaan door gastric bypass en je behoorlijk wat kilo's kwijtbent, dan zal 5 kilo misschien geen verschil maken)

Ik adviseer mensen niet om zichzelf obesitas of diabetes aan te eten. Men kan gewoon blijven bewegen en wandelen en niet doorslaan in het aankomen.
Maar veel sporten waarbij veel inspanning en veel vetverlies plaatsvind is niet aan te raden bij tuba aperta.
Aan aan aan sdinsdag 15 oktober 2019 - 18:32u
Dat klopt, maar op korte termijn helpt het om niet te sporten, gezien tuba aperta bij inspanning verergert. Daarnaast heeft dat aankomen door het niet sporten een bijkomend voordeel; tuba aperta verbeterd in veel gevallen door aan te komen in gewicht.
Mocht iemand geen last hebben van tijdelijke verergering door sporten of vetverlies dan gewoon lekker door blijven gaan en misschien gewoonweg meer gaan eten waardoor je meer vet krijgt en er dus ook weer meer vet rond de Bve ontstaan waardoor die beter sluit.
Aan aan sdinsdag 15 oktober 2019 - 15:02u
De tips die je geeft zijn goed, maar stoppen met sporten brengt op termijn weer andere gezondheidsongemakken met zich mee. Niet meer sporten is aankomen in gewicht, wat betekent dat je zwaarder wordt en daarbij de kans op diabetes, overgewicht, hartklachten en dergelijke verhoogd. Probeer dus zeker nog wel te sporten. Je kan het in frequentie natuurlijk wel verminderen, maar blijf bewegen omdat dit goed is voor lichaam en ook geest.
En ga vooral niet stressen om deze kwaal en bezoek aub een GOEDE KNO-arts. Er zijn genoeg mogelijkheden en anders kan er nog goed advies worden gegeven. Geloof me het is het allemaal waard.
Aan sdinsdag 15 oktober 2019 - 09:54u
- meer zout eten
- meer water drinken
- koffie en caffeïne houdende dranken elimineren
- angst, stress reduceren
- goed slaapritme
- stoppen met sporten
- aankomen in gewicht
- zout water snuiven of PatulEnd. (filmpjes over salt water en patulend + patulous eustachian tube staan op youtube).

Sterkte
Smaandag 14 oktober 2019 - 22:24u
Mijn moeder heeft waarschijnlijk ten gevolge van een tumor last van Tuba Aperta. Een verschrikkelijke kwaal met enorme negatieve gevolgen voor de kwaliteit van leven (mijn moeder kan zich nauwelijks verstaanbaar maken door de kakofonie van geluiden in haar hoofd). De KNO arts vanuit een academisch ziekenhuis heeft er geen enkele aandacht voor. Er kan niets aan gedaan worden. Punt. Organisaties die zich profileren op het gebied van Tinnitus geven ook niet thuis. Wij zijn nu op zoek naar een hoorspecialist die mee kan denken of er iets is dat verlichtend kan werken. We denken daarbij aan afsluitende oordoppen, hoorapparaten met muziek of iets anders dat helpen kan (al is het maar een beetje). Echter, voordat een hoorspecialist iets kan is er een verwijzing en audiogram nodig van een KNO arts (...en weer terug langs start...).
De tip om de vitamine B3 Naicine te proberen grijpen we met beide handen aan. Zijn er toch ook nog meer tips?
Anoniemmaandag 07 oktober 2019 - 09:17u
Dag allemaal,
Ik heb 2 kindjes en geef borstvoeding. 4,5 maand na mijn 1e bevalling kreeg ik symptomen van (achteraf bleek) Tuba Aperta, ben gezien door een KNO arts maar hij kon geen diagnose stellen. Ik maakte mij erg zorgen omdat ik ook Misofenie heb. Pas maanden nadat ik ik bij de KNO art was geweest las ik over deze aandoening en viel alles op zijn plek. De symptomen verdwenen nadat ik stopte met borstvoeding geven na 7 maanden.
Nu ben ik in mei bevallen van mijn 2e kindje, wederom borstvoeding en weer bij 4,5 maand krijg ik die symptomen. Ik ga het weer afwachten totdat ik geen borstvoeding meer geef.
Wellicht dat ik een ander met deze informatie help!
Vdwoensdag 02 oktober 2019 - 18:49u
Hoi,

Hebben jullie ook dat als jullie eens hard moeten huilen zodat de druk in het oor toeneemt dat het oor dan plopt?
Ter Horstwoensdag 02 oktober 2019 - 17:15u
Beste lezers, is er hier ook iemand die naast deze klachten ook pulserende tinnitus heeft? Die zou ik dan graag wil spreken om mijn ervaringen hierover te delen.
Anoniemwoensdag 02 oktober 2019 - 11:02u
Al jaren heb ik tuba aperta in beide oren, het word momenteel steeds erger. Hij gaat steeds vakee open en ik hou dit niet meer vol. Is het gebruikelijk dat het steeds erger word?

Volgende pagina