Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3580 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 358.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Betwoensdag 10 april 2019 - 13:41u
@Yvonne
Welke 2 operaties hebben voor jou wel geholpen?
Yvonnewoensdag 10 april 2019 - 13:27u
@Bet
Dan ben je bij een kno-arts geweest die niet goed op de hoogte is. Er zijn namelijk meer mogelijkheden. Ik ben op andere manieren geopereerd, de laatste 2 succesvol. Fillers zijn vaak niet succesvol, maar hopelijk bij jou wel natuurlijk. Bij mij is ooit eigen buikvet ingebracht (vergelijkbaar met de fillermethode) en dat heeft niet geholpen). Dit is wel al 20 jaar geleden.
Betwoensdag 10 april 2019 - 09:32u
@Rick k
Nou ik ging gister voor 1e keer naar kno arts. Camera door mn neus en klachten vertelt. Ze zei gelijk dat t TA was en dat de enige mogelijkheid n operatie met filler is. Werkt t niet heb ik pech zei ze, dan moet ik t houden. 50% kans dat t wat doet.
Rick Kwoensdag 10 april 2019 - 01:47u
Bet mag ik vragen hoe je dat zo snel al geregeld krijgt dat je meteen al filler krijgt? Ik zit er nu ook al meer dan 4 maanden mee en er is nog geen diagnose gesteld alleen een vermoeden, dus graag wil ik meer horen hoe en wat je dat zo snel voor elkaar hebt gekregen groet Rick k
Betdinsdag 09 april 2019 - 19:06u
Goedenavond

Sinds 4 maanden last van TA. Tot op de dag van vandaag wist ik niet wat ik had. Vandaag bij kno arts geweest en die heeft t geconstateerd. Ik sta nu op wachtlijst voor inspuiting van n filler in t einde vd buis van eustachius. Iemand hier ervaring mee?
Yvonnedinsdag 09 april 2019 - 09:09u
@Judith
Sowieso kun je het beste een arts raadplegen waarbij jij je serieus genomen voelt.
Met een camera door de neus kan er naar de buis van Eustachius worden gekeken. Jouw symptomen komen i.m.o. niet overeen met Tuba Aperta (zoals je zelf al zegt).
Verder sluit ik me aan bij wat de vorige commenter zei. Ik heb daar geen verstand van, ben geen arts dus zou dit wel uit laten zoeken dan.
Succes!
Aan judithmaandag 08 april 2019 - 18:15u
Hallo Judith,

Dat is indd lastig vast te stellen. Vaak alleen via een camera via de neus en dan op het moment dat de buis open staat. Soms ook door naar het trommelvlies te kijken als hij open staat (dan ziet de kno het trommelvlies bewegen op de maat van de ademhaling).
Die pijn en gevoelloosheid in de wang etc herken ik, bij mij komt dat echt altijd puur door stress of vermoeidheid of na teveel praten. Of als ik de focus er toch eens teveel op gehad heb en daarmee het gebied teveel aangespannen heb. Vergelijk het met te lang in dezelfde houding zitten dan gaat bijvoorbeeld je been ook doof aanvoelen en zeer doen.
Vooralsnog ik ben geen arts en als je je zorgen maakt zou ik toch een second opinion vragen.

Groetjes
Judithmaandag 08 april 2019 - 14:04u
Hallo,

Dank voor je reactie. Je hebt gelijk dat zo min mogelijk aandacht er aan besteden het beste is. Alleen ligt de focus er op het moment teveel op. Sinds gisterenmiddag heb ik zelf een beetje een zere, dove wang en dit lijkt uit te stralen naar mijn mond. Heel vreemd gevoel. Herken je dat toevallig ook? Alsof die zenuw in m’n gezicht gewoon geïrriteerd is. Spanning is er zeker en daar zouden bepaalde klachten vandaan kunnen komen. Als mijn spieren wat lis gemasseerd worden, gaat de druk ook wel wat weg.
Magnesium is een goede om eens wat meer te gebruiken voor de spieren. En ook het idee om eens te laten kijken naar allergieën. Wie weet..
ik lees alleen wel bij alle reactie dat het moeilijk vast te stellen is of de buis open is? Dat de druk test bij mij al 3x goed was, wil dus eigenlijk niks zeggen? Bedankt iig! Groetjes
Aan judithzondag 07 april 2019 - 15:54u
Hoi Judith,

Dit geroffel heb ik ook bij aanraking van gezicht. Dit heet oormyoclonis en is afkomstig van een spier ergens bij de bve als ik het goed heb. Ik geloof dat die spier of dat gebied verbonden is met de aangezichtszenuw dus vandaar dat je het hoort bij aanraking van het gezicht. Het kan irritant zijn maar ik zelf besteed hier zo min mogelijk aandacht aan, het kan zeg maar geen kwaad. Je zou magnesium kunnen gaan gebruiken om te kijken of dat effect heeft op de spieren. Of misschien bloed testen op vitaminetekortn. Ervaar je veel stress? Afgaan van dat je ook veel pijn en druk in het hoofdgebied hebt kan het ook zijn dat er teveel spanning op staat, magnesium zou daarom misschien kunnen om uit te proberen. Het kan ook zijn dat die druk en het volle hoofd afkomstig is van een allergie, aangezien je het bij opstaan hebt, misschien ben je allergisch voor huisstofmijt en zit dit in je matras? Dit zijn allemaal maar ideeën en ik ben geen arts, maar je zou er naar kunnen kijken. Of je kunt om een doorverwijzing vragen naar een arts die je wel serieus neemt en meer kennis heeft. De klikjes vlak na het stoppen met praten heb ik ook af en toe, dit komt geloof ik ook bij de buis van eustachius vandaan, een dysfunctie of symptomen van tuba aperta of misschien toch allergie of spanning op het gebied. Hoop dat je wat aan mijn bericht hebt en veel gezondheid gewenst.

Groetjes
Judithzondag 07 april 2019 - 10:17u
Goedemorgen,

Ik heb pas een berichtje geplaatst op deze site, maar nog geen reactie ontvangen.
Ik hoop dat jullie tijd hebben om even mee te lezen/denken.

Ik ben deze week weer naar mijn kno arts geweest met het idee ik ga voor mezelf opkomen en vertel alles wat ik voel en hoor. Maar echt.. op de 1 of andere manier werd ik tijdens het gesprek weer volledig overdonderd en ging ik wederom met een onvoldaan gevoel naar huis. Waarom is het zon taboe als mensen vragen stellen en vanwaar die terughoudendheid bij artsen als mensen het gevoel hebben dat er iets niet in orde is met hun oren?
Ze heeft alles weer gemeten (ondertussen al 3x zon drukmeting gehad) en alles zag er weer goed uit.
Ik vertelde over het geroffel wat ik in mijn oor ervaar als ik zelf praat en bij sommige andere geluiden. Dat zat tussen m’n oren zei de arts. Op jullie site heb ik ergens gelezen dat iemand geroffel ervaart als ze aan haar oog zit of haar vinger in haar andere oor stopt. Ik heb dus precies hetzelfde! Ook mijn wang is helemaal gevoelig voor aanraking en sinds een paar nachten heb ik weer een hele zere oorschelp als ik er een poosje op heb gelegen. Herkennen jullie dit?
Nogmaals: ik hoor mijn eigen stem en ademhaling niet en ik weet dat dit 1 van de belangrijkste symptomen is, Maar er gebeuren van die rare dingen waar ik mezelf zo’n zorgen over maak en dit maakt mij angstig.

Ik ben eens gaan letten op die klikjes die ik ervaar en zal het zo goed mogelijk proberen te beschrijven:
Als ik praat lijkt het wel alsof er een soort van druk op m’n hoofd komt soms en alsof er in nijn holtes of buis van Eustachius iets vacuüm trekt en zodra ik stop klikt dat open. Niet in nijn oor zelf maar iets er vandaan. Ik kan de plaats niet precies aanwijzen. Het is niet heel de dag. Vooral ‘s morgens en ‘s avonds.
‘s Morgens word ik met een vol hoofd wakker alsof ik mega verkouden ben. Dit heb ik eigenlijk al bijna heel mijn leven en het trekt als ik uit bed stap wel weer weg.
Ik heb erg veel last van hoofdpijn en mijn holtes doen soms zeer (drukgevoel) ook als ik erop druk. Bovenkant neus en onder ogen.
Soms gewoon vervelend als ik veel praat, omdat het dan voelt alsof ik druk opbouw en hoofdpijn krijg.

Misschien herkent iemand van jullie dit wel.

Heeft het nut om nog eens een andere kno arts op te zoeken en eens met een camera te laten kijken ipv van buitenaf?

Ik hoop wat van jullie te horen.

Hartelijke groet,

Judith

Volgende pagina