Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3565 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 7 van 357.

Naar pagina: Meest recent   5   6   7   8   9   10   11

Yvonnedinsdag 19 februari 2019 - 20:35u
@D
Ik ben inderdaad geopereerd. Door artsen in ziekenhuis Brunssum-Heerlen, die inmiddels beiden met pensioen zijn helaas. Maar hun team weet wel welke techniek is toegepast. Het is gebaseerd op de techniek van dr Shea in Amerika (heb ik destijds zelf contact mee gezocht omdat kno-artsen in Nederland nog niet goed op de hoogte waren).
De buis v Eustachius is dichtgemaakt met teflon en botweefsel. Positief is uiteraard dat ik geen autofonie meer heb. Wel heb ik nu een verminderd gehoor aan de geopereerde kant (links), maar daar heb ik een hoorapparaat voor. Dat helpt goed. Ik gebruik dat trouwens zelden. Verder heb ik sinds de operatie een constante piep in mijn oor.
Desalniettemin zou ik de operatie zo weer laten doen. De autofonie was bij mij onhoudbaar geworden (de hele dag, non-stop, bij ademhalen en praten behalve bij liggen).
Evelinedinsdag 19 februari 2019 - 19:27u
@D
Het is jammer is dat je niet kan zoeken op bepaalde trefwoorden op dit forum, en ik heb al heel wat berichten gelezen maar heel weinig info gevonden omtrent tuba aperta na een oorontsteking.
Op een ander Nederlands forum zag ik 2 identieke verhalen die dateren van vorig jaar, maar na het posten van hun verhaal, is er niets meer te vinden. Eens het probleem zichzelf oplost, komt men niet altijd meer terug. En dat begrijp ik ook wel.
Ddinsdag 19 februari 2019 - 15:05u
Yvonne,

Ik lees dat jij een operatie hebt ondergaan. Bij welke dokter was dit, en wat heeft hij/zij gedaan?
Heb je ook nadelige gevolgen van de operatie?

Bedankt!
Ddinsdag 19 februari 2019 - 14:23u
@Yvonne:
Dit was ook bij mij het geval na m'n vorige zwangerschap: enkel nog last na een inspanning.

Bij mijn huidige zwangerschap ging het goed tot aan de oorontsteking. Sindsdien werd het steeds slechter. Gisteren en vandaag zijn echt een ramp: continu zware last en continu mezelf horen praten en zelfs ademen.
Ik hoop dat die extreme last het gevolg is van de combinatie oorontsteking en zwanger. Volgens NKO kunnen kwaaltjes oorontsteking minstens 6 en soms zelfs tot 12 weken blijven aanslepen. Hopelijk vermindert de autofonie al in die periode en kom ik na de bevalling weer op mijn vorige (leefbare) niveau van last terecht. Zoals nu is het niet te doen.
Iemand tips om de klachten (tijdelijk) te onderdrukken. Liggen helpt, maar kan ik natuurlijk niet op het werk ;)

Vanzelfsprekend ben ik, net als Eveline, benieuwd naar de ervaringen van autofonie/TA na oorontsteking...
Evelinedinsdag 19 februari 2019 - 13:36u
@D
Bij mij was het vocht ook niet meer zichtbaar via het oor. Maar wel via NMR scan. Hopelijk geraken we er snel vanaf. Want ik lees op het internet via bepaalde forums wel af en toe verhalen over een oorontsteking als aanleiding maar het vervolg vind ik helaas zelden terug.
Yvonnemaandag 18 februari 2019 - 22:37u
@D
Bij een vriendin van mij was het na de zwangerschap minder in ieder geval. Alleen bij zware lichamelijke inspanning heeft ze het nog wel eens nu (kortdurig). Misschien geeft dit hoop.
Dmaandag 18 februari 2019 - 21:58u
Eveline,
Opvallend dat jouw autofonieklachten, net zoals bij mij, enkele dagen na je oorontsteking startten.
Donderdag heb ik een groter onderzoek bij nko. Een eerste vluchtig onderzoek toonde aan dat er bij mij geen vocht zit.
Hopelijk zit er snel beterschap in voor jou, want het is toch al even dat je er last van hebt.
Ikzelf ben nu 10 dagen na oorontsteking...
Ik ben ook 22 weken zwanger. Bij mij vorige zwangerschap had ik veel last van autofonie. Nu was het 21 doenbaar, tot die oorontsteking kwam...
Ik hoop dat de combinatie van einde oorontsteking en straks einde zwangerschap de klachten doen verminderen/afnemen... Duimen maar!
Evelinemaandag 18 februari 2019 - 17:52u
8/12 een oorontsteking. En sinds 14/12 die klachten van van autofonie.
Dmaandag 18 februari 2019 - 15:19u
De laatste dagen gemerkt dat ik vlak na het opstaan de meeste last heb. Druk gevoel, doofheid, autofonie, deze ochtend zelfs wat duizeligheid... pieken pakweg nadat ik 2u wakker ben. Daarna 'normaliseert' de situatie zich. Dit is echter nog steeds niet op mijn 'normale' niveau van voor mijn oorontsteking en verkoudheid. De klachten blijven in mildere vorm bestaan gedurende de volledige dag, terwijl dit vroeger 'maar' met momenten was
Afwachten maar zeker...

@Eveline: van wanneer dateert jouw oorontsteking? Hopelijk ook voor jou snel beterschap merkbaar!
Evelinezondag 17 februari 2019 - 13:06u
@yvonne
Ik hoop dat dit nog deels de oorzaak is dat de buis open staat. Ik heb wel nog even geduld.
Zolang het niet blijvend is. Maar dit kan niemand voorspellen. Afwachten dus.

Volgende pagina