Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3629 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 363.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Aan Jdonderdag 27 juni 2019 - 13:55u
Hallo,

Hoelang geleden is dit geplaatst en wat waren uw klachten vóór de operatie?
Jdonderdag 27 juni 2019 - 13:52u
Hallo. Ik heb vliesjes op mijn trommelvliezen gekregen en daardoor is mijn geluid normaal. Alleen nog kraken bij slikken en een druk gevoel maar daar is mee te leven. In Nederland is dit niet bekend maar wel in Belgie. Misschien kunnen jullie hier iets mee.
Vraag reactiedonderdag 27 juni 2019 - 10:04u
Vaak is het wel een chronisch iets.. bij sommige mensen word het minder maar het komt toxh altijd weer terug of het ontstaat in het andere oor. Het gaat bij veel mensen wel met periodes. Soms dagen weken of maanden geen last om vervolgens weer elke dag symptomen te ervaren.
Heb zelfs een keer gelezen van iemand waarbih het spontaan weg was voor 8 jaar(!) Maar toch weer terugkeerde na die 8 jaar in alle hecigheid.
De enige manier om er zeker van te zijn dat het niet terugkomt is als er een succesvolle operatie word uitgevoerd maar ook dan zijn er gevallen bekend van mensen die toch weer klachten krijgen.
Hopelijk vinden ze ooit een goede oplossig zonder bij effecten die voor iedereen helpend is!
Vraagdinsdag 25 juni 2019 - 18:11u
Is het mogelijk dat de aandoening uit zichzelf weggaat na een tijd. Of is het zo dat als je het hebt het direct gronisch is. Ik had het een tijdje geleden veel erger dan nu maar nogsteeds geen dag zonder korte aanvalletjes. Ook heb ik een trucje gevonden mijn buis dicht te doen door alle spieren in mn neus aan te spannen alsof ik slik. Ik ben wat aangekomen en het gebeurd nu minder vaak en minder extreem. Koffie en alcohol even mee gestopt maar had geen effect. Ik ervaar zelfs minder symptomen na het innemen van alcohol/ochtend na een avond drankjes. Koffie drink ik sowieso niet zo veel meer. Misschien helpt mn trucje anderen ook!
Yvonnezondag 23 juni 2019 - 14:02u
De Faceboek-groep die hieronder werd genoemd is ook een goede tip inderdaad. PET (Patulous Eustachian Tube).
Yvonnezondag 23 juni 2019 - 14:01u
Hallo Foekje,
Ik begrijp uit je bericht dat je kno-arts heeft gezegd dat je er maar mee moet leren omgaan. Klopt dat?
Er zijn wel mogelijkheden voor behandeling, maar je moet dan wel naar kno-arts die je echt verder wil helpen. En je moet aandringen; veel van hen weten er nog weinig van.
Succes!
Hoi Foekjezaterdag 22 juni 2019 - 19:22u
Hoi Foekje,

Wat vervelend dat je dat te horen hebt gekregen.. en ook nog zo jong.
Het is inderdaad een afschuwelijke aandoening om mee te leven.
De tips die ik je kan geven is stoppen met intensief sporten, aankomen in gewicht, meer water drinken en stimulerende middelen (zoals caffeine, chocola, cola etc.) niet meer gebruiken en kijken of dat iets helpt.
Verder alleen in contact komen met mensen die positief in het leven staan en de zwaarmoedige verhalen/forums zoveel mogelijk proberen te omzeilen. Dat zorgt voor angst, focus en paniek en daar wordt de aandoening niet beter van.
Er is een engelse facebook groep genaamd 'patulous eustachian tube' waar vooral mensen tips&tricks delen waar iemand misschien iets aan heeft en waar ze steun bij elkaar vinden. Het is een hele grote groep mensen dus dan voel je je misschien wat minder alleen met de aandoening.
Ook kun je vragen aan je KNO-arts naar de mogelijkheden voor jou om je te laten opereren door een arts die er gespecialiseerd in is.

Wens je veel sterkte toe!
Foekjevrijdag 21 juni 2019 - 22:34u
Hallo allemaal,

Ik heb gister te horen gekregen dat ik tuba aperta heb. Vind het zelf heel moeilijk om hier mee om te gaan. Hebben jullie tips hoe ik hier mee om kan gaan? Of is er iemand die er ook met mij over wil spreken?

Liefs,

Foekje
foekjedonderdag 20 juni 2019 - 20:33u
hallo allemaal,

vandaag naar de KNO arts geweest. nu heb ik te horen gekregen dat ik tuba aperta heb. ik ben nog maar 19 jaar oud en word er helemaal gek van. hoe gaan jullie hier mee om? ik zou graag met mensen in contact komen zodat we er samen over kunnen spreken. is er misschien een therapie voor zodat je je er niet zo erg meer aan stoort? je kan het zo moeilijk omschrijven hoe en wat je voelt en hoort.
foekjedonderdag 20 juni 2019 - 20:33u
hallo allemaal,

vandaag naar de KNO arts geweest. nu heb ik te horen gekregen dat ik tuba aperta heb. ik ben nog maar 19 jaar oud en word er helemaal gek van. hoe gaan jullie hier mee om? ik zou graag met mensen in contact komen zodat we er samen over kunnen spreken. is er misschien een therapie voor zodat je je er niet zo erg meer aan stoort? je kan het zo moeilijk omschrijven hoe en wat je voelt en hoort.

Volgende pagina