Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3931 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 394.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Terrywoensdag 03 augustus 2022 - 19:12u
@ Bram,
Ik heb zelf de ervaring dat bij (te) hoge spierspanning in hals/nekgebied de klachten van Tuba Aperta toenemen.
Bramdinsdag 02 augustus 2022 - 23:15u
Hallo,

Ik heb volgens mij last van tuba aporta. Hoor geen klanken maar kan wel druk in m'n oor veranderen door ademen en suizen. Heb last aan 1 kant.

Maar mijn vraag is. Hebben jullie ook stijve schouder/s bij t oor dat je last hebt en/of stijve kaken en de tegenliggende heup?

Ik gok dat t allemaal door m'n postuur is namelijk heb een gekantelde heup volgens de fysio. . Of is mn postuur juist een gevolg.
Bramdinsdag 02 augustus 2022 - 23:15u
Hallo,

Ik heb volgens mij last van tuba aporta. Hoor geen klanken maar kan wel druk in m'n oor veranderen door ademen en suizen. Heb last aan 1 kant.

Maar mijn vraag is. Hebben jullie ook stijve schouder/s bij t oor dat je last hebt en/of stijve kaken en de tegenliggende heup?

Ik gok dat t allemaal door m'n postuur is namelijk heb een gekantelde heup volgens de fysio. . Of is mn postuur juist een gevolg.
Clairezaterdag 11 juni 2022 - 22:04u
Afgelopen jaar heb ik geregeld last gehad van de symptomen die horen bij een tuba aperta. Mezelf horen ademen, druk op mijn linkeroor. Met slikken verandert de druk en lijkt het 'dicht te slaan' in mijn oor. Dan moet ik weer snuiven om de druk goed te krijgen. Soms is het met gesprekken heel irritant, die wisseling in mijn oor. Ik heb ook een enorm droge neus met chronisch last van droge korstjes. Ik denk dat het ermee samenhangt. Nu heb ik vaak na douchen meer last. Het lijkt of water wordt opgesloten.
Afgelopen week ging ik zwemmen, daar hou ik erg van. Alleen keek ik niet zo uit naar water dat in de oren blijft hangen. Ik ga normaal nooit duiken maar mijn dochter daagde mij uit. Ik heb denk ik zeker 10 keer heel diep gedoken. Er liep ook wat snot uit mijn neus. Het mooie is dat ik nu al een paar dagen geen last meer heb van de klachten. Het is nog wel erg pril, maar ik weet wel wat ik ga doen als het terugkomt. Weer direct naar het zwembad..
Ine de Bockwoensdag 27 april 2022 - 17:20u
GOED NIEUWS. Onvoorstelbaar. Ik heb 9 jaar last van een tuba aperta aan mijn rechteroor. Ik ben gewend aan de storm in mijn hoofd door mijn ademhaling en dat mijn stem van ver komt.
Afgelopen weken viel het me een paar keer op met eten kauwen, dat het even weg was. En zojuist at ik een stukje kaas met dadel - en het blijft weg! De storm is voorbij. Ik kan het niet verklaren - het is stil in mijn hoofd en mijn stem komt van dichtbij. Misschien is er voor anderen ook hoop! Ben blij
Pauliendinsdag 26 april 2022 - 10:16u
Hallo allemaal, ik ben nieuw op deze site. In de laatste Plus magazine las ik over tuba aperta. Ik weet niet of ik dat heb, maar de huisarts kan niks vinden. Ik heb het gevoel dat mijn trommelvlies beweegt bij het door de neus ademen. Ik heb al gespoeld en neusspray met xylo gebruikt. Heeft niet geholpen. Ook ik heb mijn hele jeugd getobt met oorontstekingen. Ik heb nu hoorapparaten voor mijn slechthorendheid. Herrekent iemand dit?
XOdonderdag 27 januari 2022 - 14:08u
Hi allemaal,

Is er in Nederland een operatie te krijgen als je last hebt van Tuba Aperta? En als het zo is, waar doen ze dit?
Ik heb hier al 8 jaar lang last van, en net te horen gekregen '' dat je er maar mee moet leven en verder niks aan gedaan kan worden''

Als iemand hier meer van weet hoor ik het graag.
Linadonderdag 20 januari 2022 - 22:36u
Een trukje dat bij mij vaak -maar niet elke keer- werkt is gaan liggen, of als je op de wc zit, even je hoofd tussen je knieën laten zakken..dat zorgt ervoor dat de haartjes in de buis van estachius terug rechtop gaan staan. Zodat je weer een tijd 'normaal' hoort.
Patrickwoensdag 29 december 2021 - 16:46u
Hallo allemaal,

Ik heb al sinds mijn 18e jaar (inmiddels 26) last van een dichtzittend oor, gepaard met het "horen" van je ademhaling + een soort klikjes bij het wijd openen van mijn mond (dacht altijd dat dit in mijn kaak zat).
Het is zeer irritant dat je mensen vaak moet vragen hun verhaal te herhalen of standaard de tv harder moet zetten dan je vriendin. Zeker tijdens het eten versta je niks of niemand.
Ik ben eerder al naar de huisarts geweest, die had mij toen neusspray aangeraden, dit heeft voor een korte tijd geholpen, maar kwam gelijk weer terug nadat ik gestopt was.

Nu heeft het nog niet de vormen aangenomen dat er niet mee te leven valt, maar ik zou toch graag een oplossing hebben. Wat is volgens jullie de snelste manier om deze diagnose te krijgen en resultaat te boeken? Ik heb namelijk geen zin om van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Thanks!
Jdonderdag 25 november 2021 - 11:50u
Ps. Dit is geweest in 2019, dus nu dik 1,5 jaar klachtenvrij

Volgende pagina