Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3500 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 350.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Yvonnedonderdag 10 januari 2019 - 13:44u
Hoi Maddy,
Ik denk dat ik precies begrijp wat je bedoelt met het ploppen en kraken bij het slikken (en praten, snuiven etc.). Ik heb het ook constant. Ik had het ook al voor de operatie (wel anders) maar het valt nu nog meer op omdat ik nu de autofonie niet meer heb. In ieder geval geen autofonie meer aan de kant waar ik geopereerd ben. En aan de niet-geopereerde kant bijna niet meer.
Maar je kunt altijd eens een afspraak maken met dr. Somers natuurlijk. Het is ook allemaal om gek van te worden en mensen die het niet hebben begrijpen het niet (kan ook niet).
Maddydonderdag 10 januari 2019 - 13:30u
Hallo Yvonne, bedankt voor je reactie, het klikken en klakken ervaar ik ook constant. Daarbij heb ik ook het gevoel dat bij iedere slik mijn gevoel in m'n oor veranderd. Ik kan dit niet gemakkelijk uitleggen.. De ene keer ploppen mijn oren gewoon helemaal open en heb ik dus die autofonie, links erger dan rechts, de andere keer plopt mijn oor zonder autofonie en word ik duizelig, er is constant een soort ruis aanwezig en links aan mijn slechtste oor een gesuis. Ik voel constant dat de autofonie ieder moment kan gebeuren..het is nooit volledig weg, in de loop der jaren heb ik precies een verkeerde slikmethode ontwikkeld waardoor ik heel vaak mijn mond vacuüm zuig bij het slikken en ik nu last krijg van pijn in mijn tanden en verhemelte. Precies of mijn tanden zullen komen los te zitten. Misschien moet ik eens op zoek naar een sliktherapie. Ik probeer alles te laten rusten en mij zoveel mogelijk af te leiden maar er zijn momenten dat ik er echt gek van wordt. Ik ben zo blij dat er hier een groep bestaat met mensen die elkaar begrijpen. Bedankt voor de steun.
Yvonnewoensdag 09 januari 2019 - 21:53u
Hallo Maddy,
Even een berichtje van mij.
Ik ben ook geopereerd, in Nederland weliswaar. Maar als het je vooral gaat om het ploppen en kraken, moet je er misschien eerst nog maar eens goed over nadenken voordat je eventueel zo'n risicovolle operatie laat uitvoeren. Mijn operatie is namelijk wat mij betreft succesvol verlopen (ik heb geen autofonie meer en vóór de operatie áltijd). Maar ploppen en kraken heb ik wel nog. Ik denk dat dit een gevolg is van het feit dat er botweefsel en teflon in mijn tuba is gestopt en dat ik dat hoor. Maar dat is mijn interpretatie.
Ik vind het niet erg hoor; ben veel te blij dat ik van de autofonie af ben.
Misschien doen andere artsen de operatie anders maar ik wilde je dit toch even laten weten zodat je alle eerlijke informatie vooraf hebt.
Mijn arts is inmiddels met pensioen voor zover ik weet.
Maddymaandag 07 januari 2019 - 09:58u
Hallo, het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik nog eens langskwam op dit forum. Ik vraag mij af hoe het ondertussen gaat met Hanne. Is de operatie geslaagd? Zo ja overweeg ik nog harder om naar haar behandelende arts te gaan in Antwerpen. Ik ben die krakende en ploppende oren zo beu! Autofonie is bij mij gelukkig in momenten.
Evelinezaterdag 29 december 2018 - 17:44u
Hey Yvonne

In het begin van de ontsteking hoorde ik mezelf ook maar niet zo luid en geen ademhaling. Hoop dat het een restverschijnsel nog is, maar lees dat nergens. Ondertussen al heel wat stress en wordt ook erger...Inderdaad geen last als ik lig. Al oorartsen bezocht en half januari prof in Wilrijk.
Yvonnezaterdag 29 december 2018 - 17:06u
Eveline,
Bij TA is de autofonie helemaal weg als je ligt (dus niet alleen verbetering). Als je oor dichtzit hoor je jezelf ook. Het is iets heel anders dan autofonie en ik kan vanuit hier niet zeggen of het dat is natuurlijk. Dit soort klachten worden op dit forum vaker genoemd na oorontsteking en gaan vaak weer over. Hopelijk voor jou ook.Het gehoorverlies kan ik niet echt rijmen met TA trouwens, wel met een dicht oor uiteraard. In ieder geval arts(en) raadplegen voor de oorontsteking. TA weten ze vaak weinig van.
Evelinezaterdag 29 december 2018 - 12:26u
Hey Yvonne
Ik hoor mijn eigen stem/ en ook ademhaling luid. Dit klikt er precies in en uit. Daarnaast nog oorsuizingen en gevoel alsof mijn oor nog deels dichtzit. Ook gehoorverlies volgens testen. En als ik lig heb ik betering...
3 weken terug oorontsteking gehad met bijkomende herpes virus aan oor erbij en die autofonie is sinds 2 tal weken. Raar allemaal.
Yvonnevrijdag 28 december 2018 - 21:56u
Hoi Eveline, ik ben geen arts, "slechts" ervaringsdeskundige, maar het klinkt zo niet als Tuba Aperta. Een goed uitgangspunt daarvoor is: hoor je jezelf nog steeds (alsof je een emmer op je hoofd hebt, dus NIET dat je oor dichtzit) als je ligt of als je voorover hangt? Want dan is het hoogstwaarschijnlijk geen TA.
Bij TA heb je dus ook geen dicht oor maar juist een open buis v Eustachius. Daar gaat al dat geluid doorheen. Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen/geruststellen.
Evelinedonderdag 27 december 2018 - 11:08u
Nathalie: bedankt voor jouw antwoord. Kan ik jou eventueel een mailtje of via messenger berichtje sturen want ik ben zo ongerust. Al 2 oorartsen bezocht intussen. Bedankt voor jouw antwoord.
Nathaliedonderdag 27 december 2018 - 09:23u
Eveline, ik heb dit een jaar geleden ook na een oorontsteking en verkoudheid gehad en dit is weg gegaan maar heeft wel een paar weken geduurd. Mijn oorarts zegt dat dit vaak voorkomt. Nu als ik verkouden ben, heb ik hier af en toe nog kort last van.

Volgende pagina