Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3737 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 374.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Eelcowoensdag 04 december 2019 - 13:19u
Zonet geprobeerd een afspraak te maken. Dokter Pennings heeft een wachttijd van 2 jaar en daarnaast is TA niet meer zijn expertise. Dit is 2 jaar geleden overgedragen aan alle KNO artsen in NL volgens de balie medewerkster... niet zomaar bij neergelegd... maar na overleg veranderde het verhaal niet. M.a.w. mensen met TA worden nu overal goed geholpen...? Of juist helemaal niet meer....
Eelcodinsdag 03 december 2019 - 15:27u
Vandaag maar eens in gesprek gegaan met m'n huisarts. Vooraf haar gewezen op deze website.
In m'n oren niks te zien, wel serieus genomen en doorverwezen naar Nijmegen (KNO arts Pennings). Mede gezien het eerdere doorlopen traject bij KNO arts / audiologisch centrum. Ben benieuwd.
Aan Eelcodinsdag 03 december 2019 - 14:47u
Je zou het kunnen uitproberen.. werkt het niet laat je ze er weer uithalen en dan even tijd geven om het gaatje weer dicht te laten groeien.

Sterkte
Eelcomaandag 02 december 2019 - 15:48u
Bedankt voor je reactie.

Momenteel is het een drama. Wordt wakker met een volle oren gevoel...onderdruk? Na het douchen begint het ploppen, vervolgens TA om de paar minuten. Het TA gebeuren is erg houdingsafhankelijk en kan zomaar een paar uur duren. En dan start t onderdruk, pijn gevoel weer. Radeloos wordt je er van... en over een week oid kan het weer over zijn qua TA. Drukkend, vol gevoel en ploppen is dan wel weer blijvend. Mijn theorie is dan ook dat mijn BvE slecht werken en buisjes de boel kunnen overnemen. Angst dat het dan juist erger wordt heb ik dan ook weer wel.
Aan Eelcomaandag 02 december 2019 - 10:09u
Hoi Eelco,

Na een verkoudheid zijn tuba aperta klachten soms even wat erger, dat trekt vanzelf weer bij. Als je tuba aperta klachten aanhouden zou je beter een operatie aan je buis ban eustachius kunnen doen( of zoutoplossing speciaal tegen tuba aperta opsnuiven of gewoon aankomen in gewicht) dan trommelvliesbuisjes plaatsen want dat is inderdaad een risico..

Groetjes
Eelcovrijdag 29 november 2019 - 15:26u
Bedankt voor je reactie.

Lastig dus...ik lees bij TA klachten vooral horrorverhalen met buisjes. Momenteel zit ik in mijn eindfase van verkouden zijn en heb nu een aantal dagen zo'n 20x pd een open BvE links en rechts die ik nog dicht kan krijgen door voorover te buigen. Voor velen hier ws. mild...voor mij een hel. Ben bang dat trommelvliesbuisjes het nog eerder gaan uitlokken...

Hartelijke groet Eelco
Aan Eelcovrijdag 29 november 2019 - 10:59u
Hoi Eelco, de uitkomst van buisjes is erg verschillend per persoon. Zelf heb ik er jaren baat bij gehad maar toen ze eruitvielen had ik wel verergerde klachten dan voordat ik aan de buisjes begon.. beetje lastig in te schatten dus wat voor effect het bij jou zal hebben. Over het algemeen werken buisjes vooral positief als je buizen van eustachius vooral dichtzitten
Eelcodonderdag 28 november 2019 - 17:59u
Herkenbare verhalen op het klankbord. Ik zal jullie niet vervelen met mijn verhaal, mede omdat mijn TA klachten mild zijn (mits ik verkouden ben, sport... e.d.).

Wel een concrete vraag: hebben trommelvlies buisjes nut bij slecht functionerende buisjes van Eustachius? Het zijn (net zoals bij mij zelf) namelijk niet altijd TA klachten, maar vooral ook dicht zittende b. v. Eustachius problemen...

Een aantal jaren geleden wilde mijn KNO arts 1 trommelvliesbuisje proberen, geweigerd ivm angst voor "disbalans" luchtdruk / evenwichtsklachten / e.d.
Aan Ingevrijdag 22 november 2019 - 18:39u
Beetje hetzelfde verhaal als het mijne. Ook na steeds deze klachten na een oorontsteking vorig jaar.
Gelukkig is de autofonie weg.
Ingemaandag 18 november 2019 - 09:09u
Na vorig jaar een enorme pijnlijke oorontsteking te hebben gehad bleef ik rare klachten houden. Voornamelijk ervaren dat ik minder hoor, oorsuizen en constant kraken en plop geluiden in mijn beide oren. Onderzoek bij KNO arts kwam niets uit. Nu lig ik nog even na te luieren in bed, met natuurlijk mijn ploppen oor geluiden enzo en dacht kom laat ik het is opzoeken of meerdere mensen hier last van hebben. En ja dus, fijn om te lezen dat "het" een naam heeft, jammer dat er niets tot weinig aan gedaan kan worden. En heel veel sterkte aan al die mensen die er heel veel ladt en moeite mee hebben. Mocht je er echt depressief van worden ga dan please hulp zoeken. Er zijn allerlei trainingen en cursussen die je kunnen helpen bij het omgaan van lichamelijke klachten, je huisarts kan je doorverwijzen.

Volgende pagina