Klankbord

oor aandoening

Deel je ervaringen met anderen

Er zijn 3565 berichten geschreven.
U bekijkt momenteel pagina 5 van 357.

Naar pagina: Meest recent   3   4   5   6   7   8   9

Rick Kvrijdag 22 maart 2019 - 15:16u
Hey Yvonne ik ben 19 mrt in Maastricht geweest ,daar hebben ze een endoscopie gedaan in mijn linker neusgat om te kijken hoe het eruit zag ,zag er goed uit op het slijm na ,hij vondt dat ik veel slijm vorming had,ook een CT scan gehad om te kijken of er vocht in middenoor zit daar krijg ik 12 april bericht van als ik terug moet ,de tinnitus daar wordt ik voor opgeroepen bij adelante kijken of hun iets kunnen betekenen voor me ,ben wel blij dat er nu onderzoek wordt gedaan ,wat ze in ziekenhuis venlo niet hebben gedaan en zelfs niet wilde doen omdat ze me niet wilden en konden helpen belachelijk gewoon,dus voor nu is het afwachten
Yvonnedinsdag 19 maart 2019 - 12:49u
Izaak, OTS, staat dat voor Open Tuba Syndroom?
Buisjes kunnen de autofonie of de andere klachten van TA ook ook erger maken (zie reacties op deze site). Het is bij mij ook ooit geprobeerd maar dat is zo'n 20 jaar geleden toen we nog niet zo op de hoogte waren van TA.
Sowieso begrijp ik niet zo goed hoe buisjes zouden moeten werken tegen een TA, want dan staat die nog steeds open. Maar als jij het me kan uitleggen, heel graag! Jij bent er blijkbaar mee geholpen, dus ben erg blij voor jou. Kun jij er uitleg over geven? Alvast bedankt!
Izaak Astleyvrijdag 15 maart 2019 - 01:08u
Hoi Lies,

Ik ben in oktober 2017 geopereerd aan cholesteatoom. In oktober j.l. heb ik de controleoperatie gehad en bleek alles goed te zijn, i.e. genezen dus.

TA, of OTS weten ze niet zoveel raad mee, maar op mijn eigen aandringen heeft mijn arts dus toch buisjes geplaatst. Dit werkt uitstekend en ik mag gewoon weer komen als de buisjes eruit gaan.
Izaak Astleyvrijdag 15 maart 2019 - 01:00u
Hallo allemaal,

Ongeveer een jaar geleden heeft mijn kno arts OTS bij mij geconstateerd. De klachten van autofonie heb ik voorheen verholpen geweten middels buisjes. Nadat de buisjes eruit zijn gekomen en de klachten opnieuw aanwezig waren heb ik na lang aandringen nu weer nieuwe buisjes gekregen. Opnieuw werkt dit uitstekend en lijd ik niet meer onder de kwelling van OTS.

Ik ken de kwelling van OTS, de autofonie en ik weet wat voor impact dit kan hebben op je sociale doen en laten.

Vanuit mijn ervaring kan ik een ieder die aan OTS lijdt, aanraden om de optie buisjes met de KNO arts te overleggen.
Emmawoensdag 13 maart 2019 - 13:19u
Bedankt voor jullie reacties. Ja autofonie bedoel ik ook Mn autocorrect maakte er wat anders van. Nogmaals bedankt!

Groetjes.
Yvonnewoensdag 13 maart 2019 - 11:37u
@Emma
Ik ben het eens met E, hier kan niemand jou een goed antwoord op geven. Bovendien: een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest ;).
Ben maar blij dat je geen autofonie (want zo heet het, niet autonomie) hebt. En probeer het zeker niet zelf op te wekken (ik vraag me sowieso af of dat wel kan).
Ewoensdag 13 maart 2019 - 10:03u
@Emma
Ik denk niet dat iemand jou een antwoord kan geven op jouw vraag. Een oor is zo complex.
Mocht ik in jouw geval zijn, zou ik stoppen met het zelf op te wekken. Dat heeft geen zin.
En als je er ook niet constant last van hebt, dan zou ik me absoluut geen zorgen maken en stoppen met jezelf in paniek te brengen. Want ook stress is niet goed voor de oren.
Emmadinsdag 12 maart 2019 - 20:20u
He Yvonne.

Zou jij mij misschien kunnen adviseren/zeggen wat ne denkt op mijn onderstaande bericht. Het gaat mij er vooral om of het een normaal verschijnsel is dat als ik gaap, of zelf Mn oor open klik ik dan autonomie heb. Alleen dan heb ik t.

Ik moet even een soort geruststelling hebben.

Groetjes
Yvonnedinsdag 12 maart 2019 - 19:11u
@Anno Sorry, misschien had je hoop op een beter bericht maar het lijkt me ook fijn om te weten dat er iets aan te doen is (veel artsen zeggen "leer er maar mee leven", maar dat gaat echt niet als je het zo erg hebt als ik had en in beide oren).
Yvonnedinsdag 12 maart 2019 - 19:09u
@Anno,
Mijn ervaring (ca. 20 jaar TA en dus autofonie): het wende nooit, bleef afschuwelijk. Maar ik ben eraan geholpen (geopereerd) gelukkig. Dus ik hoefde er uiteindelijk niet aan te wennen.

Volgende pagina